Maribor z minimalno zmago še naprej na vrhu

Maribor - Rudar Velenje 1:0 (1:0)

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2200, sodniki: Obrenović, Kovačič (oba Ljubljana) in Vojska (Dob).
* Strelec: 1:0 Vrhovec (12.).
* Maribor: Handanović, Palčič, Billong, Šuler, Viler, Pihler, Vrhovec, Hotić (od 62. Bajde), Bohar (od 70. Ahmedi), Tavares (od 78. Mešanović), Zahović.
* Rudar: Radan, Pušaver, Bolha, Vuklišević, Kašnik (od 46. Antonov), Bijol, Pišek, Novak (od 59. Vizinger), Črnčič, Tučić (od 69. Junuzović), Mary.
* Rumena kartona: Pihler; Tučić.
* Rdeč karton: /

Državni nogometni prvaki so pred svojimi navijači osvojili nove tri točke in se z optimizmom podajajo na povratno tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, ko bodo v sredo na Islandiji branili prednost enega gola. Toda z borbenimi Velenjčani so v Ljudskem vrtu imeli veliko dela. Zmago so si prislužili po izjemni pobudi v začetku tekme, ki so jo kronali z zadetkom. Rudar se je izkazal kot enakovreden tekmec, ki je znal ogroziti vrata domačih, a ni bilo prave učinkovitosti.

Že v tretji minuti so si gostje privoščili nepazljivost. Robert Pušaver je podal vratarju Mateju Radanu, a je žoga švignila tik ob levi vratnici. Mariborčani so napadali in že v 12. minuti so prišli do vodstva. Matej Palčič je poslal predložek z desne strani, Marcos Tavares pa je hitro podal Blažu Vrhovcu. Ta je s 15 metrov streljal močno in natančno ter zadel desni spodnji kot.

Čeprav so domači želeli doseči še drugi zadetek, so se Velenjčani znebili pritiska, večkrat prišli pred vrata Jasmina Handanovića, toda do pravega strela niso prišli. Šele v 44. minuti je John Mary streljal z roba kazenskega prostora, vendar je izkušeni vratar Handanović žogo brez težav ujel.

Uvod drugega polčasa je povsem pripadel Velenjčanom. Ti so pritisnili na vrata domačih in v 54. minuti je imel Handanović veliko dela, ko je Anže Pišek sprožil z 18 metrov. Žogo je s težavo preusmeril v kot. Celoten drugi polčas je potekal ob pobudi gostov, domači so iskali luknje v gostujoči obrambi, toda pri zaključnih podajah so bili nenatančni.

V 71. minuti je Mary streljal tik mimo desne vratnice, tri minute kasneje pa je njegov strel z roba kazenskega prostora Handanović preusmeril v kot. V 82. minuti je imel Jasmin Mešanović izjemno priložnost za povišanje vodstva. Streljal je visoko čez gol. V 85. pa je žoga po strelu Daria Vizingerja švignila tik čez prečko. Velenjčani so imeli zadnjo priložnost v sodnikovem dodatku, a po kotu niso prišli do zaključnega strela.

V naslednjem krogu prvoligaškega tekmovanja bo Rudar 5. avgusta gostil Krško, Mariborčani pa bodo dan pozneje gostovali pri novincu Ankaranu.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Rudar Velenje
    V edinem sobotnem srečanju tretjega kroga PLTS se bodo udarili Mariborčani in Velenjčani, ki v dveh tekmah nove sezone še niso oddali točke. Lahko knapi v Ljudskem vrtu, kjer so doslej slavil zgolj petkrat, presenetijo še vijolice?

DELI NA