Maribor z zmago na vrh

Maribor - Rudar 2:0 (1:0)

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2000, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Gornja Radgona) in Vojska (Dob).
* Strelec: 1:0 Omoregie (33.), 2:0 Omoregie (89.).
* Maribor: Handanović, Pušarver, Šuler, Defendi (od 75. Šme), Viler, Sallalich, Pihler, Vrhovec, Bajde (od 82. Bohar), Vršič (od 68. Tavares), Omoregie.
* Rudar: Ristić, Bolha, Zec, Kašnik, Mužek, Tolimir, Krcić (od 46. S. Babić), Grbić (od 46. Lotrič), Pišek (od 63. Vrućina), Glavina, M. Babić.
* Rumeni kartoni: Vrhovec; Krcić, Zec.
* Rdeč karton: /

Mariborčani so v zadnji tekmi drugega kroga državnega prvenstva upravičili vlogo favorita in osvojili vse tri točke. Toda tekma bo hitro šla v pozabo. Trener Darko Milanič je dodobra premešal začetno enajsterico.

Maribor že v četrtek na Škotskem proti Aberdeenu čaka prva tekma 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo in zato je odpočil nekaj članov, ki so prinesli uspeh na dvoboju z Levskim.

Mariborčani so v prvem polčasu vseskozi imeli pobudo in si ustvarili vrsto obetavnih priložnosti. Velenjčani so igrali preveč bojazljivo. Čeprav so v preteklih sezonah zadali veliko težav Mariborčanom, so bili tokrat premalo odločni za novo presenečenje. Strela Mitje Vilerja z leve strani in Marka Šulerja z glavo sta končala čez prečko Borivoja Ristića. Tudi Dare Vršič je v 18. minuti požel aplavz, ko se je z leve strani odločil za močan strel, ki je končal tik nad prečko.

V 22. minuti so gledalci že videli žogo v mreži Velenjčanov, ko je Sunny Omoregie v kazenskem prostoru podal Gregorju Bajdetu. Ristić je bil premagan, toda Klemen Bolha je tik pred Bajdetom in prazno mrežo žogo preusmeril v kot.

Prevlado so domači unovčili v 33. minuti. Dare Vršič je izvajal kot z desne strani, žoga se je iz kazenskega prostora spet odbila do njega. Vnovič jo je poslal pred gol Velenjčanov, z natančno podajo pa našel Omoregia, ki jo je z glavo poslal v mrežo za prvi zadetek v dresu podprvakov.

Velenjčani so šele v drugem polčasu prvič resneje ogrozili vrata domačih. Strel Darka Zeca z glavo je Jasmin Handanović preusmeril v kot. V 49. minuti se je Bajde z 20 metrov odločil za strel in zadel desno vratnico. Po tej akciji je ritem igre močno padel. Ob nekoliko pogumnejši igri velenjske vrste so gledalci pričakovali tudi aktivnejše Mariborčane pred golom gostov, a tega niso dočakali do končnice, ko je v 89. Omoregie še drugič zadel.

Po atraktivni podaji Damjana Boharja s peto se je z roba kazenskega prostora odločil za strel in zadel v središče gola gostujoče ekipe.

V naslednjem krogu bodo 31. julija Mariborčani gostovali v Domžalah, dan prej bo Rudar gostil Koprčane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.07.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Rudar Velenje
    Podobno kot Domžalčani, so se v četrtkovem večeru veselili tudi Mariborčani. Remi v Sofiji je Štajercem zagotovil napredovanje, še pred dvobojem s škotskim Aberdeenom pa čaka vijolice spopad z velenjskimi knapi.

DELI NA