Maribor zanesljivo preko Brava

Bravo - Maribor 0:3 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Kajtazović, Skok, Vidali.
* Strelca: 0:1 Zahović (53.), 0:2 Tavares (69.), 0:3 Bajde (83.).
* Bravo: Vekić, Trontelj (od 77. Kancilija), Brekalo, Drkušić (od 62. Španring), Kurtovič, Žinko, Agboyi, Ogrinec, Nukić, Kramarič (od 66. Abdurahimi), Baturina.
* Maribor: Pirić, Milec, Mitrović (od 86. Koblar), Peričić, Klinar, Dervišević, Pihler (od 86. Maher), Požeg Vancaš (od 74. Santos), Kronaveter, Mešanović (od 74. Bajde), Zahović (od 64. Tavares).
* Rumeni kartoni: Drkušić; Pihler, Požeg Vancaš, Maher.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Maribora so prekinili serijo dveh zaporednih porazov in v ljubljanskih Stožicah, stadionu, na katerem so se vedno dobro počutili, premagali drugo najuspešnejšo ekipo pokoronskega obdobja, Bravo. Varovanci Sergeja Jakirovića so tekmo odigrali odločno, čeprav so že izgubili realne možnosti za 16. naslov prvaka, pa je bila tekma zanje pomembna v boju za uvrstitev v evropsko ligo.

Reči bi lahko vse rešili v svoj prid že v prvem polčasu. Na začetku so prevzeli pobudo na igrišču, domači vratar Igor Vekič je imel veliko dela. Izkazal se je ob strelih Emirja Derviševića, povratnika po poškodbi Roka Kronavetra, Luke Zahovića, slednji je iz ugodnega položaja streljal tudi čez gol.

V drugem delu prvega polčasa so se Ljubljančani otresli pritiska, tudi oni izvedli nekaj nevarnih akcij, toda izid se do odhoda na odmor ni spremenil.

Še bolj agresivno kot prvega so vijoličasti začeli drugega, v katerem so bili mnogo bolj učinkoviti. Po vratnici Derviševića iz prostega strela jih je v vodstvo popeljal Zahović, ki je bil na pravem mestu po podaji Martina Milca z desne strani in z glavo poslal žogo v mrežo.

Na 2:0 je v 69. minuti povišal Marcos Tavares, ki je potreboval slabih pet minut, da je dosegel 155. gol v slovenski ligi. Slovenski Brazilec je zaključil lepo akcijo mariborskega napada, za gol mu je asistiral Kronaveter.

Le dve minuti pred tem bi lahko Bravo izenačil, Mustafa Nukić je zatresel okvir vrat.

Do konca tekme se je med strelce vpisal še en rezervist, Gregor Bajde je bil uspešen po podaji Felipeja Santosa.

Maribor bo v naslednjem krogu gostil Domžale, Bravo pa bo gostoval pri Triglavu.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Bravo - Maribor
    Maribor je po ničli v Sežani izgubil še v štajerskem derbiju in praktično že izpadel iz bitke za vrh PLTS. Vijolice bodo rane v sredo celile v Šiški, pri neobremenjenem Bravu, ki je pred meseci poskrbel za velike premike v Ljudskem vrtu.

DELI NA