24.09.2021 | Prva liga Telemach
Mariboru štajerski derbi

Maribor - Celje 2:0 (1:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Balažič, Vukan, Smej.
* Strelca: 1:0 Žugelj (14.), 2:0 Mudrinski (65.).
* Maribor: Jug, Mutavčić, Martinović, Voloder, Sikošek, Vrhovec (od 90. Repas), Makoumbou, Alvir (od 72. Sirk), Požeg Vancaš (od 81. Šturm), Žugelj, Mudrinski (od 72. Kronaveter).
* Celje: Raduha, Kerin (od 46. Kuzmanović), Zec (od 79. Marandici), Zaletel, Flis, Majevski, Vrbanec (od 73. Benedičič), Svetlin, Božić (od 73. Jakobsen), Begić (od 46. Sokler), Medved.
* Rumeni kartoni: Alvir, Vrhovec, Mutavčić; Medved, Jakobsen, Sokler, Svetlin.
* Rdeči karton: /.

Za mariborsko ekipo so burni dnevi, v katerih je odšel trener Simon Rožman, začasno ga je zamenjal Radovan Karanović, in v katerih je suspenz doletel Andreja Kotnika, za nameček pa je danes morala igrati še brez kaznovanega Nemanje Mitrovića ter Martina Milca, Marcosa Tavares, Aleksa Pihlerja, Roka Maherja in Vida Kodermana, ki imajo težave z zdravjem.

Tudi v celjski ekipi je bilo nekaj nemira po "sporu" Žana Medveda s trenerjem Agronom Šaljo, a je imela gostujoča zasedba dobro popotnico, saj na zadnjih treh gostovanjih v Ljudskem vrtu ni izgubila.

Izgubila pa je prvi letošnji medsebojni obračun, ko je Maribor v Celju zmagal s 3:2, slednji pa je bil tokrat še bolj zanesljiv in prišel do pete zmage, s katero za tri točke zaostaja za prvo trojico na lestvici. Celjani ostajajo v spodnji polovici.

Takoj po začetku tekme je Ognjen Mudrinski prišel do strela z glavo, a je sprožil prešibko in preveč po sredini za Florijana Raduho. Mariborčani so bili sicer precej odločnejši, poskus Žana Medveda v 12. minuti, ki ga je obranil Ažbe Jug, je bil le celjski preblisk v teh trenutkih.

Tako ni čudno, da so gostitelji povedli v 14. minuti, ko je po podaji Marka Alvirja malce z desne strani v kazenskem prostoru za 1:0 zadel Nino Žugelj. Isti igralec je nevarno meril tudi v 18. minuti, takrat pa je za nekaj decimetrov zgrešil cilj. Vijolični so bili nevarni še ob koncu polčasa, ko je žoga po nepolno blokiranem Alvirjevem strelu oplazila vratnico.

Uvod drugega polčasa ni ponudil kakšne posebne nevarnosti za ena ali druga vrata, v 58. minuti pa so se domači razburili, ko je ob Žanu Zaletelu, zadnjem možu obrambe, padel Alvir, toda Dejan Balažič se (na tekmi brez tehnologije VAR) ni odločil za prekršek in posledični rdeči karton za celjskega branilca.

V 61. minuti je na drugi strani do strela prišel Ester Sokler, toda z volejem je žogo poslal v Jugovo naročje. V 65. minuti pa si je veliko napako privoščil branilec Celja David Zec, ko je slabo podal žogo nazaj proti svojemu vratarju, to je prestregel Mudrinski in nato rutinirano končal akcijo za 2:0.

Štiri minute pozneje je po dolgem času pri Celjanih poskusil Medved, a je Jug žogo so konicami prstov preusmeril v kot. Mariborski vratar je posredoval tudi v 76. minuti po strelu Adama Jakobsena in v 83. po Soklerjevem poskusu. V 87. minuti in sodniškem dodatku je Raduho na drugi strani preizkusil Rok Kronaveter, a je ostalo pri 2:0.

Maribor bo v 11. krogu v nedeljo gostoval v Domžalah, Celje pa bo v ponedeljek gostilo Tabor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Celje
    Maribor v drugo četrtino prvenstva vstopa brez Simona Rožmana, ki je Ljudski vrt zapustil po porazu z Muro. Vijoličasti bodo rane celili v štajerskem derbiju s Celjem, ki v soboto izgubilo z Olimpijo.

DELI NA