13.08.2012 | A
Marko Šuler: Pripravljeni na začetek kvalifikacij

Slovenska reprezentanca na Brdu pri Kranju čaka na zadnjo pripravljalno preizkušnjo, ko se bo pomerila v sredo sredi Stožic pomerila z Romunijo. Danes se je reprezentanci na Brdu pri Kranju priključil tudi branilec Marko Šuler, ki je pred začetkom nove sezone iz belgijskega Genta prestopil v Legio iz Varšave.

Marko, pred slovensko reprezentanco je prijateljska tekma z Romunijo, ki bo zadnja pred pričetkom kvalifikacij za SP 2014. Si od prijateljske tekme z Grčijo že pogrešal reprezentančne aktivnosti?

Marko Šuler: Seveda, ni lepšega kot se zbrati s fanti in nekaj dni preživeti skupaj. Komaj sem čakal prihod na Brdo.

Zakaj je ta tekma pomembna, je po tvojem mnenju ekipa pripravljena na pričetek kvalifikacij?

Marko Šuler: Vsaka tekma, oziroma reprezentančni termin, je za reprezentanco izjemno pomemben. To  je edini čas (tega reprezentanca nima veliko), da se lahko ekipa kar se da kvalitetno uigra, ter dokončno definira vse podrobnosti, ki bodo še kako pomembne v prihajajočih kvalifikacijah. Mislim, da smo pripravljeni, bodo pa to kar hitro pokazale prve tekme. Čeprav so kvalifikacije dolge in niso tako imenovani šprint, temveč maraton. Šteje samo kje in kako končaš na koncu.

Proti Grčiji ste v Kufsteinu remizirali, prikazali pa predstavo, s katero bi morda zaslužili tudi zmago. Kaj ste potegnili iz tekme z Grki?

Marko Šuler: Mislim, da smo v vseh pripravljalnih tekmah iz tekme v tekmo pokazali napredek. Zadnja tekma z Grčijo je bila po mojem mnenju najboljša. Smo na pravi poti.

Bi bila zmaga z motivacijskega vidika pred začetkom kvalifikacij dobrodošla? Ali pa je dejstvo, da se pričnejo kvalifikacije že samo po sebi dovolj velika motivacija?

Marko Šuler: Kot športik greš v vsako tekmo na zmago. Ker pa je to zadnja tekma pred začetkom kvalifikacij, bi osebno rad, da še nadgradimo zadnjo tekmo z Grčijo ter pričakamo kvalifikacije optimistično pripravljeni. Če bo to z zmago, pa še toliko boljše.

Romune boste med pripravami še podrobno analizirali, pa vendar, kako dobro jih že poznate? Kje preti največja nevarnost?

Marko Šuler: Podobno kot mi, so tudi Romuni nekoliko pomladili in spremenili reprezenatnco. Vsi igralci prihajajo iz zgledni klubov iz dobrih prvenstev in kot nam bo tudi njim ta tekma zadnji test pred kvalifikacijami. Glede na to, da igrajo dokaj podoben nogomet kot mi, pa sam pričakujem zanimivo tekmo. 

Sam si med tistimi reprezentanti, ki so med prestopnim rokom zamenjali klub. Kako so te v Varšavi sprejeli in kakšne so tvoje ambicije v klubu?

Marko Šuler: Glede Varšave, kot o mestu in klubu lahko govorim samo v presežkih. Mesto je prelepo, klub Legia pa na nivoju organiziranosti, ki ga sam nikoli ne bi pričakoval. Moj prihod je sicer malenkost drugačen kot je bil predviden, saj je klub ravno po prihodu zamenjal trenerja, polega tega pa sem priprave z ekipo začel z dvotedensko zamudo. Zato tudi nekoliko daljša adaptacija in začetek v malekost drugem planu. Vendar sem medtem že nadoknadil zaostanek ter prihajajoče tekme že pričakujem optimalno pripravljen.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

 • 21.02.2024 | A
  Kek ostaja selektor do novembra 2025
  Nogometna zveza Slovenije oziroma predsednik Radenko Mijatović je danes s selektorjem Kekom uskladil dogovor, da bo Matjaž Kek vodil nogometno izbrano vrsto Slovenije še vsaj do konca kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2026.
 • 20.02.2024 | A
  Balkovec natančen s prostega strela, Gorenc Stankovič zadel v Konferenčni ligi
  V preteklih dneh so bili slovenski reprezentanti ponovno na delu v svojih klubih. Z zadetkom sta se tokrat izkazala Jure Balkovec in Jon Gorenc Stankovič.
 • 13.02.2024 | A
  Slovenski reprezentanti v dobri podajalski in strelski formi
  Minuli konec tedna so se v pogon vrnili reprezentanti, ki si kruh služijo doma v Sloveniji, na Poljskem in v Avstriji. S ključnimi podajami sta se izkazala Žan Karničnik in Timi Max Elšnik, ki se je vpisal tudi med strelce. Gol so dosegli tudi Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Žan Vipotnik.
 • 09.02.2024 | A
  Za uvod dvakrat doma, zaključek v Avstriji
  Po včerajšnjem žrebu skupin za Uefa liga narodov so postali znani termini vseh tekem. Slovenija bo ligo B v skupini 3 odprla 6. septembra ob 20.45 pred domačimi gledalci proti Avstriji.
 • 08.02.2024 | A
  Slovenija v Uefa ligi narodov z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom
  Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra.
 • 06.02.2024 | A
  Šeško do devetega gola, sedem reprezentantov pričenja spomladanski del sezone
  Pretekli konec tedna se je z novim zadetkom v Bundesligi izkazal Benjamin Šeško, v prihajajočih dneh pa bodo znova na delu reprezentanti, ki so v zimskem času prestajali premor. Vračajo se tisti varovanci selektorja Keka, ki si kruh služijo na Poljskem, v Avstriji ter v Prvi ligi Telemach.
 • 01.02.2024 | A
  Pred Eurom z Armenci in Bolgari
  Slovenska nogometna reprezentanca je izbrala še junijska pripravljalna partnerja za tekme evropskega prvenstva 2024. Varovanci Matjaža Keka se bodo tik pred odhodom v Nemčijo pomerili z Armenci in Bolgari.
 • 25.01.2024 | A
  Euro 2024: Danes znani rezultati žreba
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes pričela z obveščanjem navijačev o rezultatih žreba za nakup vstopnic za Euro 2024.
 • 24.01.2024 | A
  Pred Portugalsko Kekovi izbranci še na Malto
  Slovenska reprezentanca se bo po uspešni reprezentančni akciji v ZDA ponovno zbrala marca, ko varovance Matjaža Keka čakajo nove preizkušnje. Pet dni pred tekmo s Portugalsko v Stožicah se bodo Slovenci odpravili v Valletto, kjer bodo odigrali drugo od petih pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom.
 • 22.01.2024 | A
  Mlakar stopnjuje strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili s svojimi klubi znova na delu člani slovenske A reprezentance. Kapetan slednje je s svojim Atleticom napredoval v naslednji krog pokalnega tekmovanja, Jan Mlakar pa se je znova vpisal med strelce pri Pisi.

DELI NA