13.08.2012 | A
Marko Šuler: Pripravljeni na začetek kvalifikacij

Slovenska reprezentanca na Brdu pri Kranju čaka na zadnjo pripravljalno preizkušnjo, ko se bo pomerila v sredo sredi Stožic pomerila z Romunijo. Danes se je reprezentanci na Brdu pri Kranju priključil tudi branilec Marko Šuler, ki je pred začetkom nove sezone iz belgijskega Genta prestopil v Legio iz Varšave.

Marko, pred slovensko reprezentanco je prijateljska tekma z Romunijo, ki bo zadnja pred pričetkom kvalifikacij za SP 2014. Si od prijateljske tekme z Grčijo že pogrešal reprezentančne aktivnosti?

Marko Šuler: Seveda, ni lepšega kot se zbrati s fanti in nekaj dni preživeti skupaj. Komaj sem čakal prihod na Brdo.

Zakaj je ta tekma pomembna, je po tvojem mnenju ekipa pripravljena na pričetek kvalifikacij?

Marko Šuler: Vsaka tekma, oziroma reprezentančni termin, je za reprezentanco izjemno pomemben. To  je edini čas (tega reprezentanca nima veliko), da se lahko ekipa kar se da kvalitetno uigra, ter dokončno definira vse podrobnosti, ki bodo še kako pomembne v prihajajočih kvalifikacijah. Mislim, da smo pripravljeni, bodo pa to kar hitro pokazale prve tekme. Čeprav so kvalifikacije dolge in niso tako imenovani šprint, temveč maraton. Šteje samo kje in kako končaš na koncu.

Proti Grčiji ste v Kufsteinu remizirali, prikazali pa predstavo, s katero bi morda zaslužili tudi zmago. Kaj ste potegnili iz tekme z Grki?

Marko Šuler: Mislim, da smo v vseh pripravljalnih tekmah iz tekme v tekmo pokazali napredek. Zadnja tekma z Grčijo je bila po mojem mnenju najboljša. Smo na pravi poti.

Bi bila zmaga z motivacijskega vidika pred začetkom kvalifikacij dobrodošla? Ali pa je dejstvo, da se pričnejo kvalifikacije že samo po sebi dovolj velika motivacija?

Marko Šuler: Kot športik greš v vsako tekmo na zmago. Ker pa je to zadnja tekma pred začetkom kvalifikacij, bi osebno rad, da še nadgradimo zadnjo tekmo z Grčijo ter pričakamo kvalifikacije optimistično pripravljeni. Če bo to z zmago, pa še toliko boljše.

Romune boste med pripravami še podrobno analizirali, pa vendar, kako dobro jih že poznate? Kje preti največja nevarnost?

Marko Šuler: Podobno kot mi, so tudi Romuni nekoliko pomladili in spremenili reprezenatnco. Vsi igralci prihajajo iz zgledni klubov iz dobrih prvenstev in kot nam bo tudi njim ta tekma zadnji test pred kvalifikacijami. Glede na to, da igrajo dokaj podoben nogomet kot mi, pa sam pričakujem zanimivo tekmo. 

Sam si med tistimi reprezentanti, ki so med prestopnim rokom zamenjali klub. Kako so te v Varšavi sprejeli in kakšne so tvoje ambicije v klubu?

Marko Šuler: Glede Varšave, kot o mestu in klubu lahko govorim samo v presežkih. Mesto je prelepo, klub Legia pa na nivoju organiziranosti, ki ga sam nikoli ne bi pričakoval. Moj prihod je sicer malenkost drugačen kot je bil predviden, saj je klub ravno po prihodu zamenjal trenerja, polega tega pa sem priprave z ekipo začel z dvotedensko zamudo. Zato tudi nekoliko daljša adaptacija in začetek v malekost drugem planu. Vendar sem medtem že nadoknadil zaostanek ter prihajajoče tekme že pričakujem optimalno pripravljen.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 04.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA