24.07.2022 | Prva liga Telemach
Minimalna zmaga Brava nad Koprom

Bravo - Koper 1:0 (1:0)

* Stadion Žak, sodniki: Kajtazović, Kalan, Habuš.
* Strelec: 1:0 Kurtović (44.).
* Bravo: Orbanič, Burin (od 70. Kavčič), Jakšić, Križan, Kurtović, Šaranić, Simon, Španring, Štor (od 76. Maruzin), Trdin, Trontelj.
* Koper: Golubović, Benedičič, Correia (od 69. Vešner Tičić), Daley (od 46. Krajinović), Jašaragić (od 59. Osuji), Kambić, Parris (od 63. Kotnik), Pavlović, Prce, Rajčević, Šušnjara (od 59. Kolobarić).
* Rumeni kartoni: Križan, Španring; Benedičič, Prce.
* Rdeč karton: /

Uvod v novo sezono se je bolje izšel Koprčanom, ki so v prvem krogu zmagali, medtem ko je Bravo začel s porazom. Koprčani so imeli med tednom še prvo evropsko tekmo, na kateri se sicer ni izšlo po njihov željah, saj so na domačem terenu izgubili z Vaduzom. Danes pa je na koncu po razgibani predstavi, v kateri sta se izkazala oba vratarja, Bravo dosegel minimalno zmago.

V zanimivem prvem polčasu ni manjkalo priložnosti. Bravo je bil boljši v uvodu, pozneje so Koprčani vzpostavili ravnotežje in imeli celo nekaj lepših priložnosti, a niso bili učinkoviti.

Domači bi lahko povedli že takoj na začetku, ko se je po samostojnem prodoru Luka Štor sam znašel pred vratarjem Adnanom Golubovićem, a se je slednji izkazal z obrambo. Podobno je bilo tudi v 18. minuti, ko je bil v nevarni akciji Ivan Šaranić, isti igralec je imel še eno priložnost le minuto pozneje, a je bila takrat zbrana koprska obraba in žogo izbila.

V nadaljevanju prvega dela so zapretili tudi gostje. Še posebej nevaren je bil Kaheem Parris. Najprej v 27. minuti, ko je njegov strel s petih metrov vratar Matija Orbanič ubranil, potem pa še v 37. in 41. minuti. Najprej je celo zatresel prečko, v nadaljevanju te akcije je vratar domačih ubranil še strel Anisa Jašaragića, nekaj minut zatem pa je bil sam tri metre od gola, a je bil spet prevelika ovira vratar.

Na drugi strani je bil vratar Kopra Golubović v 34. minuti še enkrat na pravem mestu ob novem nevarnem strelu Štora, a je pred koncem prvega dela le klonil. Bravo je v 44. minuti izvedel hitro akcijo, po kateri je Šaranić dobro zaposlil Almina Kurtovića, ta pa je s kakšnih osmih metrov dosegel prvenec v prvoligaški konkurenci.

Nadaljevanje v drugem polčasu je bilo nato vendarle manj aktivno. Pobudo so sicer prevzeli Koprčani, ki so že do 69. minute opravili tudi vseh pet menjav, a spet niso bili učinkoviti.

Prvo priložnost je imel Luka Šušnjara, a je Orbanič njegov strel z glavo ubranil, pozneje pa sta zapretila še Jašaragić in Parris.

Bravo se je v drugem polčasu pomaknil v obrambo in dobro pazil na tesno vodstvo. Koprčani pa so iskali vsaj izenačenje, v 84. minuti je za malo mimo gola meril Bede Osuji, že v sodnikovem dodatku pa še Andrej Kotnik, a je domači vratar žogo prek prečke odbil v kot.

V naslednjem krogu bo Bravo 31. julija igral pri mestnem tekmecu Olimpiji, Koprčane pa isti dan čaka domači obračun z državnimi prvaki iz Maribora.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.07.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Koper
    V Šiški se bosta udarili rumeno-modri zasedbi. Kdo bo boljši?

DELI NA