19.10.2009 | U15
Mladi: Večni derbi Mariborčanom, poškodba Velikonje

Po predzadnjem reprezentančnem premoru v tem koledarskem letu, ki se bo ponovil za časa dodatnih kvalifikacij, je na slovenskih zelenicah nastopilo 19 reprezentantov, ki so si v 1310 minutah prislužili štiri rumene kartone. Poleg večnega derbija je ta krog zaznamovala tudi poškodba lanskoletnega prvega strelca lige, Etiena Velikonje.

Ljubljana je dočakala skupno 98 derbi nogometnih klubov obeh prestolnic, kjer so aktualni državni prvaki v Maribor odnesli vse tri točke. Čeprav je mladi Jan Oblak (U21) večino tekme dobro branil svoja vrata, kjer ga ni presenetil niti Bačinovičev (U21) strel v deveti minuti, niti Plutov (U21) z levico namerjen strel v 52. minuti, se je vdal šele po uspešno izvedeni akciji kapetana reprezentance do 21 let, Reneja Miheliča, ki se je otresel ljubljanske obrambe in podal Brazilcu, le-ta pa je v 83. minuti uspel zatresti Oblakovo mrežo in postavil končnih 0:1. V 71. minutah, kolikor jih je mladi zvezni reprezentant s 21 na hrbtu preživel na igrišču, je tretjič v tej sezoni tudi porumenel.

Dvoboj Drave in Nafte je zmago prinesel slednjim, kjer pa nogometaši z državnim dresom ne nastopajo. Srečanje so sicer  zaznamovali trije rdeči kartoni.

Koprčani so tudi po 13. krogu ostali neporaženi, čeprav so tokrat uspeli iztržiti zgolj neodločen izid. Na stadionu Bonifika je 600 gledalcev videlo dva zadetka, na zelenici pa so se predstavili tudi trije reprezentanti. Medtem, ko je v domačem dresu celotno srečanje odigral Struna (U20) sta na novogoriški strani nastopila Matija Škarabot (U21) in Etien Velikonja (U21), ki pa je igrišče zapustil že po 36. minutah. Razlog za hiter zaključek dvoboja je bila obnovitev poškodbe kolena, kjer so obetavnega napadalca na nosilih odnesli z igrišča. Kaj več o resnosti poškodbe bo znano tekom dneva, ko Velikonja opravi magnetno resonanco. Škarabot je v nadaljevanju poizkusil zatresti nasprotnikovo mrežo, a bil pri tem žal neuspešen.

Osmouvrščene Domžale so zabeležile novo zmago, tokrat so (že drugič zapored) klonili velenjski nasprotniki. V domačem dresu sta vseh 90. minut na zelenici preživela Nejc Vidmar med vratnicama (U21) in Jovan Vidovič (U21) v obrambni vrsti, medtem ko jima je na nasproti stal Nikola Tolimir, ki je igrišče zapustil po 73. minutah. V 18. minuti je zvezni reprezentant s 30 metrov preizkusil Vidmarja, a je le-ta stal na mestu, v 25. pa je obrambni reprezentant poizkusil z glavo, a tudi on zgrešil cilj.

Celjani so na Areni Petrol s 3:1 slavili nad Interblockom. Za domače sta zaigrala zvezni reprezentant do 21 let Mario Močič, ki se je ekipi pridružil kot rezervist v 70. minuti srečanja ter napadalec Rajko Rep, na strani ljubljanskih nogometašev pa so nastopili štirje reprezentanti. Josipa Iličiča (U21) je ob polčasu zamenjal kasneje porumeneli Fink, Luka Majcen  se je konici napada pridružil v 75. minuti, Nejc Skubic (U21) pa v zadnji liniji odigral vseh 90. minut.

Na drugoligaških bojih so v treh srečanjih svojo priložnost dobili tudi mladi reprezentanti. Na dvoboju Primorja in Aluminija, kjer so slavili prvi, je 76. minut na igrišču preživel tudi Martin Milec (U19), vrata Livarja iz Ivančne Gorice je z izjemo enega zadetka zaklenil Alen Pagašič (U20), Bela Krajina pa je v zvezni vrsti igrala z Jasminom Kurtičem (U21), ki si je v 33. minuti prislužil rumeni karton.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA