Mura do točke v Domžalah

Domžale - Mura 1:1 (0:0)

* Športni park, sodniki: Borošak, Klančnik, Benc.
* Strelca: 1:0 Sikošek (52.), 1:1 Kozar (80.).
* Domžale: Sorčan, Sikošek, Šoštarič Karič, Makovec, Žinič, Husmani, Pišek (od 81. Martinović), Svetlin (od 88. Sikimić), Ibričić, Kolobarić, Vuk (od 71. Mavretič).
* Mura: Obradović, Šturm, Gorenc, Karničnik, Kous, Horvat, Kozar, Maroša (od 20. Lovrić), Bobičanec (od 88. Brkić), Kouter, Žižek (od 61. K. Cipot).
* Rumeni kartoni: Vuk, Mavretič, Martinović; Kouter, Brkić.
* Rdeči karton: Gorenc (15.).

V Domžalah je gostovala do tega kroga vodilna ekipa prvenstva, Mura. V domačem taboru so menili, da tekme ne bi smelo biti zaradi okužb z novim koronavirusom v njihovih vrstah, še četrtič v tem krogu pa se je tekma končala z 1:1. Tako je Mura po novem druga na lestvici ter je vendarle prekinila niz dveh porazov (treh s poklanim vred), čeprav je večino tekme igrala z igralcem manj.

Domžalčani so tekmo začeli brez glavnega trenerja Dejana Đuranovića, ki je bil tako kot še deveterica (večinoma iz strokovnega štaba) okuženih z novim koronavirusom. Obenem so od igralcev manjkali Gaber Dobrovoljc, Damjan Vuklišević, Tilen Klemenčič, Tonči Mujan, Arnel Jakupović, Mattias Kait in Matej Podlogar.

Tudi pri Muri so imeli nekaj težav s poškodbami, a ne v takšnem obsegu, kljub temu pa so črno-beli v prvih desetih minutah pokazali več in v deveti minuti je Amadej Maroša s strelom z glavo iz bližine žogo poslal čez gol. Maroša je sicer že v 20. minuti moral iz igre, saj so Sobočani takrat že igrali z igralcem manj.

V 15. minuti je namreč rdeči karton dobil Jan Gorenc, ki je kot zadnji igralec nepravilno zaustavil Daria Kolobarića. Sledil je prosti strel z roba kazenskega prostora, ki pa ga je Senijad Ibričić slabo izvedel. Sicer pa so domači v teh trenutkih prevzeli pobudo, v 11. minuti je Zeni Husmani močno sprožil z 18 metrov, izkazal pa se je Matko Obradović.

Tri minute pozneje je Janez Pišek s strelom z glavo žogo poslal malo mimo vrat, v 29. pa je bil z glavo neuspešen še Slobodan Vuk. Kljub igralcu manj je Mura še dvakrat zagrozila, in sicer v 26. minuti, ko je Tomi Horvat po protinapadu zadel le zunanji del mreže, in 41., ko je od daleč poskusil Luka Bobičanec. V 44. je še Obradović preprečil avtogol Horvata.

Takoj po začetku drugega polčasa je Vuk s strelom z glavo zgrešil cilj, v 52. minuti pa so domači povedli, ko je Andraž Žinič podal pred gol, prvi poskus je Obradović še obranil, Gregor Sikošek pa je pri drugem žogo od prečke neubranljivo poslal v mrežo. Domžalčani so sicer pričakovano prevladovali v tem delu igre, v naslednjih minutah pa poskušali bolj ali manj le nadzorovati potek.

Kljub temu je Mura na trenutke kazala, da bi lahko bila nevarna ob kakšni neprevidnosti domačih, kar se je uresničilo v 80. minuti. Takrat je Ibričić žogo slabo izbil do Klemena Šturma in za nameček obležal pred vrati, zaradi česar Alen Kozar nato po Šturmovem strelu ni bil v prepovedanem položaju in je iz bližine izenačil na končnih 1:1.

Domžale bodo v 9. krogu v četrtek gostovale pri Aluminiju, Mura pa bo gostila Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Mura
    Zadnja tekma osmega kroga PLTS bo odigrana ob Kamniški Bistrici. Domžale pričakujejo ranjeno Muro, ki je po dveh ligaških porazih izgubila tudi v pokalnem tekmovanju.

DELI NA