Mura do visoke zmage, Maribor izgubil

Nogometaši Maribora so priprave v Beleku odprli s tesnim porazom v dvoboju s Čukaričkim. Mura je po napolnila mrežo Vojvodine, zadela sta tudi novinca Klepač in Đurak. Domžale so z igralcem manj remizirale s hrvaškim drugoligašem Orijentom.

Mariborčani so v Turčiji odigrali prvo od štirih pripravljalnih tekem. Mauro Camoranesi je pred dvobojem s Čukaričkim izgubila Jasmina Handanovića in Jasmina Mešanovića, v dresu Maribora pa sta se predstavila Ignacio Guerrico in vratar Ivan Sušak, ki se dokazuje na preizkušnji. Štajerci so bili v peti minuti blizu vodstva, a je Rudi Požeg Vancaš stresel okvir gola. Beograjčani so za minimalno zmago zadeli v 35. minuti, ko je enajstmetrovko po prekršku Ažbeta Juga uspešno izvedel Marko Docić.

Sobočani so bili precej uspešnejši, v mrežo novosadske Vojvodine so pospravili kar pet žog. Prvo že v deseti minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadel Luka Bobičanec. Vojvodinci so izenačili po pol ure igre, po kotu je bil na oddaljenejši vratnici natančen Slavko Bralić. Sledil je hiter odgovor Prekmurcev, zgolj tri minute kasneje je v polno meril Matic Maruško. Udaren je bil tudi vstop v drugi polčas, odbitek po strelu Bobičanca je v mrežo pospravil Mihael Klepač. Po Klepaču se je zadetka po samostojnem prodoru veselil še David Đurak, piko na i visoko zmagi pa je po prostem strelu in odlično izpeljani akciji postavil Amadej Maroša.

Domžalčani so se v Poreču merili z Orijentom, ki je poleti igral kvalifikacije za vstop med hrvaške prvoligaše. Rumeni so povedli v 28. minuti, ko je po prekršku nad Žigo Repasom z bele točke zadel Slobodan Vuk. Rečani so izenačili že v naslednjem napadu, Grego Sorčana je premagal nekdanji član Zavrča, Mateo Monjac. Vuk, ki je izkoristil podajo Kolobarića, je z drugim zadetkom na tekmi poskrbel za minimalno prednost ob odmoru. Orijent je znova izenačil v drugi minuti nadaljevanja tekme, z vrha kazenskega prostora je bil uspešen Črnko. V 55. minuti je bil izključen Tilen Klemenčič, reška zasedba pa je številčno premoč izkoristila deset minut kasneje, ko je bil Kristian Fućak prehiter za Tiborja Gorenca Stankovića. Tudi tokrat je sledil hiter odgovor, v 71. minuti je za končni 3:3 zadel Matej Podlogar. Ljubljančan se je po podaji Arnela Jakupovića znašel sam pred hrvaškim vratarjem.

DOMŽALE - ORIJENT 3:3 (2:1)

Strelci: Vuk (28'/11m, 39'), Podlogar (71'); Monjac (29'), Črnko (47'), Fućak (64')
Domžale: Sorčan, Žinič, Dobrovoljc, Klemenčič, Svetlin, Kolobarić, Sikošek, Kait, Markuš, Repas, Vuk. Igrali so še: Mihelak, Ja. Pišek, Mavretič, Šoštarič Karić, Podlogar, Martinović, Gorenc Stankovič, Jakupović, Urbančič.

MARIBOR - ČUKARIČKI 0:1 (0:1)

Strelec: Docić (35'/11m)
Maribor: Jug (77' Sušak), Peričić (57' Martinović), Pihler (57' Obreht), Uskoković (57' Koblar), Felipe Santos (57' Cretu), Vrhovec (57' Dervišević), Repas (57' Bobarić), Kolmanič (57' Guerrico), Matko (57' Bajde), Požeg Vancaš (57' Kotnik), Mlakar (57' Tavares).

MURA - VOJVODINA 5:1 (2:1)

Strelci: Bobičanec (10'), Maruško (33'), Klepač (46'), Đurak (66'), Maroša (88'); Bralić (30').
Mura: Zalokar, Kous, Maruško, Gorenc, Kosi, Ouro, Horvat, Klepač, Bobičanec, Štrakl, K. Cipot. Igrali so še: Gyergyek, Karničnik, Travner, Lovrić, Pucko, Kouter, Antolin, Đurak, T. Cipot, Filipović, Maroša.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor napolnil mrežo Mure
    Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 5:0 (2:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?
  • 18.02.2024 | Prva liga Telemach
    Tekma v Murski Soboti odpovedana
    Nogometaši Mure in Maribora so se v okviru 21. kroga Prve lige Telemach merili v Fazaneriji v Murski Soboti.
  • 15.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Maribor
    Vrhunec 21. kroga Prve lige Telemach nas čaka v nedeljo popoldne, ko se bosta udarila Mura in Maribor. Kdo bo boljši?
  • 28.01.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor remiziral s Šahtarjem
    Nogometaši Mure so priprave v Turčiji zaključili s tekmo proti Arsenalu iz Tule, Mariborčani pa so se pomerili s Šahtarjem iz Donjecka.
  • 09.01.2024 | Prva liga Telemach
    Antolin se je vrnil v Fazanerijo
    Aljaž Antolin se je vrnil v Fazanerijo ter po dveh letih in pol znova oblekel dres Mure. Zdaj že bivši vezist Maribora je s Sobočani podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26.
  • 26.11.2023 | Prva liga Telemach
    Na derbiju v Fazaneriji brez zadetkov
    Nogometaši Mure in Maribora so se v prestavljenem, 3. krogu državnega prvenstva v Murski Soboti razšli brez golov.
  • 24.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Maribor
    Fazanerija gosti prekmursko-štajerski derbi Mure in Maribora. Ante Šimundža se v nedeljo prvič po tem, ko je konec leta 2021 zapustil klop Sobočanov, v Mursko Soboto vrača kot trener tekmeca.
  • 07.10.2023 | Prva liga Telemach
    Maribor do pomembne zmage proti Muri
    Nogometaši Maribora so v 12. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:1 (2:1).
  • 05.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ante Šimundža bo ognjeni krst na klopi Maribora doživel v soboto, ko ga čaka derbi z Muro.

DELI NA