Mura do zmage v Domžalah

Domžalčani so v 34. krogu Prve lige doma izgubili proti Muri z 1:2 (1:0).

Domžalčani so odločneje krenili v dvoboj in imeli v uvodnih minutah več od igre, vendar si prave priložnosti niso priigrali. V 4. minuti je Nejc Skubic na desni strani domači ekipi priboril prvi kot na tekmi, a po uigrani akciji gostitelji niso prišli do strela. Že v 5. minuti je Skubic prejel rumeni karton, ki mu ga je sodnik Šart pokazal, potem ko sta se sredi igrišča v boju za žogo zaletela Skubic in Timotej Dodlek.

V 7. minuti je bil spet na sceni razigrani Skubic, ki je uspešno preigraval na sredini igrišča, potegnil proti vratom Mure in s tridesetih metrov močno sprožil v okvir vrat, a se je z obrambo izkazal vratar Filip Draković. Tri minute pozneje je do žoge prišel Liridon Osmanaj, ki je streljal iz voleja, a meril prek nasprotnikovih vrat. V 13. minuti so si prvo priložnost priigrali tudi gosti, ko je Damjan Bohar podal do Erika Janže, a je ta meril visoko čez vrata, čez dve minuti pa je bil po podaji Skubica pred vrati Murašev najvišji Gaber Dobrovoljc, ki je z glavo za las streljal čez gol.

Čeprav so bili Domžalčani precej boljši v začetku polčasa, pa so si najlepšo priložnost priigrali gosti, ko je v 18. minuti najprej Dodlek streljal od daleč in zadel vratnico, žoga pa se je odbila v noge Mateja Eterovića, ki pa je meril naravnost v naročje domačega vratarja Izidorja Balažiča. Domžalčani so nadaljevali z odločno igro in si le malo za tem priigrali novo lepo akcijo, vendar je Skubičev strel zaustavil vratar Mure, Draković.

Rumeno-modri so v 35. minuti le prišli do zadetka, ko so krenili v hiter protinapad. Igorja Radovanovića je v ogenj poslal Osmanaj, ki je prodiral po levi strani. Na vrhu kazenskega prostora je podal na desno stran do Dejana Gerića, ki je močno sprožil proti vratom Drakovića, a je vratar žogo odbil, odbitek pa je nato za vodstvo domačih "pospravil" Radovanović.

Nekaj minut pozneje so bili blizu zadetka tudi gosti, ki so imeli lepo priložnost za izenačenje, a je dober poizkus Eterovića zaustavila vratnica, že druga za Sobočane na tej tekmi. Žoga je nato prišla do Leona Sreša, ki pa ga je po mnenju glavnega sodnika nepravilno oviral Skubic, zato mu je pokazal še drugi rumeni karton in s tem predčasno pot v slačilnico. Sreš se je pri tem poškodoval, zato je namesto njega štiri minute pred polčasom v igro vstopil Nusmir Fajić.

V drugi del tekme, ki so ga gostitelji nadaljevali z le desetimi igralci, so bolje vstopili gosti, razigran je bil zlasti Eterović. Muraši so imeli z igralcem več veliko prostora na polovici Domžal in so si priigrali kar nekaj polpriložnosti. V 67. minuti je Osmanaj zaradi zavlačevanja prejel rumeni karton, šok za domače pa je sledil štiri minute pozneje, ko je zaradi drugega rumenega kartona predčasno tekmo končal še Osmanaj, ki je storil prekršek nad Fabijanom Cipotom.

Domžalčani so tako zadnjih 20 minut igrali z le devetimi nogometaši. Gostom je uspelo izenačiti že minuto pozneje, ko je Dragan Jelič podal z desne na prvo vratnico, kjer je žogo z glavo zadel Eterović. Spolzka žoga je domačemu vratarju Balažiču ušla v mrežo. Domžalčani so se sicer borili in uspelo jim je preprečiti kar nekaj poskusov gostov, a v sodnikovem dodatku je Bohar žogo poslal pred vrata rumeno-modrih, Fajić pa je nato močno streljal. Prvi strel je Balažiču uspelo odbiti, v drugo pa je Fajić zadel za zmago gostov.

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Mura
    Oglejte si izjavi iz Domžal, s tekme 34. kroga Prve lige Domžale - Mura.

DELI NA