Mura ni uspela premagati Rudarja

Mura - Rudar 1:1 (1:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Matković, Friš in Benc.
* Strelca: 1:0 Karničnik (37.), 1:1 Lelić (55.).
* Mura: Zalokar, Šturm, Maruško, Kaučič, Karničnik, Horvat, Brkić (od 63. Bobičanec), Kouter, Filipović (od 78. Šušnjara), Mandić, Žižek (od 69. Maroša).
* Rudar: Radan, Kašnik, Pavlović, Ćosić, Džinić, Filipović, Anđelković, Črnčič (od 78. Vošnjak), Kuzmanović, Radić, Petrović (od 46. Lelić).
* Rumeni kartoni: Brkić, Šturm, Kouter; Petrović, Kašnik, Lelić.
* Rdeči karton: /.

Mura je dobila prva dva dvoboja z Rudarjem v sezoni, tokrat pa kljub temu, da ji je Žan Karničnik z mojstrskim zadetkom priigral vodstvo, ni zmogla do druge spomladanske zmage. Brez Matka Obradovića, Marina Karamarka, Renata Simića, Fejsala Mulića in kapetana Alena Kozarja je zamudila priložnost, da obdrži tesen stik z ekipami z vrha. Po že 11. neodločenem izidu v sezoni z 38 točkami zaseda peto mesto, za tretjim oziroma četrtim mestom zaostaja za štiri točke, za prvim pa devet.

Povsem na dnu lestvice ostaja Rudar (pogrešal je Roberta Pušaverja), ki tudi po 24 tekmah ostaja brez zmage in je vse točke zbral le z remiji. Predzadnji Tabor mu ob tekmi manj beži za 13, osmouvrščeni Bravo pa že za 15 točk.

Prve pol ure v Murski Soboti ni postreglo z ravno številnimi nevarnimi akcijami, za eno so poskrbeli Velenjčani, in sicer v 27. minuti, ko je Dominik Radić po levi strani prodrl v bližino gola, a nato žogo poslal mimo oddaljene vratnice.

V 37. minuti pa je domače navijače, ki so pred tem sicer videli nekaj nevarnejših poskusov svojih ljubljencev, razveselil Žan Karničnik. Ta se je odločil za strel z več kot 20 metrov malce z desne in žogo poslal v bližnji zgornji kot Rudarjevega gola. Za Murinega nogometaša je bil to drugi gol sezone.

V drugem polčasu pa so Velenjčani v 55. minuti izenačili, potem ko je lepo podajo Josipa Filipovića z desne strani s strelom z glavo unovčil Sanjin Lelić, ki je vstopil v igro na začetku drugega dela.

Sledilo je novo obdobje brez večjih priložnosti, Mura se je sicer trudila, pritiskala proti kazenskemu prostoru gostov, a so slednji z borbeno predstavo dobro pazili na vse dohode v nevarne cone.

Mura bo v 25. krogu v nedeljo gostovali pri Olimpiji, Rudar pa bo gostil sežanski Tabor.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Rudar
    Rudar je pomlad odprl z dvema porazoma, knapi pa tudi v tretjem poizkusu niso prišli do krstne zmage sezone. Bodo pa po točki iz dvoboja proti Olimpiji skušali prekrižati načrte Sobočanom, ki iščejo priključek z vodilno četverico.

DELI NA