Mura ugnala Celje

Mura - Celje 1:0 (0:0)

* Stadion Fazanerija, gledalcev, sodniki: Kajtazović, Kasapović in Gabrovec.
* Strelec: 1:0 Maroša (86./11 m).
* Mura: Obradović, Pucko, Karamarko, Maruško, Karničnik, Kouter, Kozar (od 24. Brkić), Bobičanec, Šušnjara (od 83. Bubnjar), Horvat (od 65. Mulić), Maroša.
* Celje: Rozman, Travner (od 89. Koritnik), Zaletel, Stojinović, Ćalušić, Plantak, Benedičič, Novak (od 80. R. Štraus), Lotrič, Božić, Vizinger.
* Rumeni kartoni: Karničnik, Šušnjara, Mulić; Vizinger, Travner, Benedičič.
* Rdeči karton: /.

Sobočani so se v Fazaneriji merili s tekmecem, s katerim so bili točkovno izenačeni na četrtem oziroma petem mestu. Po zaslugi enajstmetrovke Amadeja Maroše pa imajo Prekmurci zdaj tri točke več od Celja, ki je prekinilo niz sedmih tekem brez poraza.

Prekmurci so v prvem polčasu imeli več žogo v svoji posesti, zagrozili pa so dvakrat. Prvič v 42. minuti, ko je Luka Bobičanec z 12 metrov s sicer šibkim strelom zadel vratnico, drugič pa že v sodniškem dodatku, ko je malce previsoko meril Tomi Horvat.

Pred tem so bili Celjani, ki so pogrešali kaznovanega Tadeja Vidmajerja, celo nekoliko konkretnejši, v osmi minuti je s 15 metrov sprožil Ivan Božić, Matko Obradović pa se je izkazal. V 20. minuti je Mitja Lotrič pobegnil po levi strani, na ko koncu podal v sredino, a pravega zaključka ni bilo. Lotrič je po levi prodrl tudi v 39. minuti, takrat pa je njegov strel blokiral Marin Karamarko.

V drugem polčasu je bilo prvič malce bolj vroče v 57. minuti, ko je Obradović izpustil žogo, česar pa Celjani niso unovčili. V 63. minuti je na drugi strani Luka Šušnjara prišel neoviran do strela z roba kazenskega prostora, toda Matjaž Rozman ni imel veliko dela.

Sledilo je nekaj polpriložnosti na obeh straneh, med drugim je Fejsal Mulić iz bližine zgrešil celjska vrata v 68. minuti, v 73. pa je z 20 metrov za malo zgrešil Bobičanec. Na drugi strani je v 78. minuti strel Daria Vizingerja s škarjicami obranil Obradović, sledila pa je najstrožja kazen za domače.

Jure Travner je po mnenju sodnikov v kazenskem prostoru podrl Bobičanca, z bele pike je streljal Amadej Maroša in v 86. minuti zanesljivo zadel za 1:0. Pozneje je z novim strelom Rozmana namučil Bobičanec, a je ostalo pri 1:0.

Sobočani bodo v 11. krogu v sredo gostovali pri Bravu, Celjani pa bodo dan pozneje gostili sežanski Tabor.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Celje
    V Murski Soboti sta nam tokratna tekmeca ob koncu prejšnje sezone pričarala pravo nogometno poslastico. Takrat se je končalo brez zmagovalca, kako bo v nedeljo?

DELI NA