Mura visoko ugnala vodilni Maribor

Mura - Maribor 4:1 (2:0)

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Kajtazović (Kranj), Salkić in Kasapović (oba Ljubljana).
* Strelci: 1:0 Lorbek (9.) 2:0 Bošković (38.), 3:0 Kouter (66.), 3:1 Santos (85.), 4:1 Bobičanec (90.).
* Mura: Obradović, Kous, Maruško, Boškovič, Šturm, Kozar, Lorbek, Kouter, Karničnik (od 85. Rebernik), Bobičanec (od 90. Horvat), Sirk (od 90. Perčić).
* Maribor: Handanović, Klinar, Ivković, Uskoković, Kolmanič, Dervišević, Vrhovec (od 46. Santos), Hotić, Vršič (od 62. Tavares), Zahović, Mlakar (od 73. Mešanović).
* Rumeni kartoni: Sirk, Bobičanec; Vrhovec, Santos.
* Rdeči karton: /.

Sobočani, ki so bili pred obračunom v nizu treh porazov, so pred polnimi tribunami Fazanerije nadigrali doslej še neporažene in vodilne Mariborčane. Pri obeh ekipah je manjkalo nekaj igralcev, pri domačih denimo Špiro Peričić in Luka Šušnjara, pri gostih pa Mitja Viler, Marko Šuler, Martin Milec, Martin Kramarič, Gregor Bajde ... Manj se je to poznalo borbenim gostiteljem, ki so Mariboru že v 2. krogu povzročali preglavice in z njim igrali neodločeno. Tokrat pa so prišli do tretje zmage v sezoni.

Čeprav so imeli Mariborčani več žogo v posesti, pa so borbeni in konkretni Sobočani zasluženo dobili prvi polčas. Za razliko od tekmecev iz Maribora so si priigrali nekaj priložnosti, dvakrat pa tudi zadeli. Prvič že v deveti minuti, ko je Nik Lorbek z glavo po podaji Luke Bobičanca z desne strani zadel za 1:0 in svoj prvoligaški prvenec.

Na 2:0 je povišal sin nekdanjega slovenskega vratarja Boška Boškovića, Aleksandar Bošković, potem ko je v 38. minuti iz bližine v mrežo pospravil odbito žogo, potem ko je s prostega strela streljal Bobičanec, Jasmin Handanović pa je žogo poslal v vratnico. Domači so imeli lepo priložnost tudi v 17. minuti, ko je Rok Sirk s strelom z glavo iz bližine le za malenkost zgrešil cilj.

V 54. minuti je imel prav Sirk novo izjemno priložnost, ko je prišel do strela iz bližine, a namesto da bi poslal žogo v prazno mrežo, jo je poslal čez okvir. Sedem minut pozneje je malce z desne s sedmih metrov streljal Žan Karničnik, Handanović je žogo odbil. Zato pa so muraši potrdili zmago v 66. minuti.

Najprej se je zdelo, da se je žoga že ob strelu Sirka iz bližine od vratnice odbila čez golov črto, a sodniki niso dosodili zadetka, je pa ta sledil takoj po tem, ko je z desne strani podal Žiga Kous, na drugi vratnici pa je z glavo zadel Nino Kouter.

V 74. minuti pa so nevarno vendarle zagrozili tudi vijolični, strel Jasmina Mešanovića iz bližine je obranil Matko Obradović. V 78. minuti je na drugi strani Handanović posredoval po novem Sirkovem poskusu. V 85. minuti pa so Mariborčani znižali zaostanek, ko je z roba kazenskega prostora zadel Felipe Santos.

Za novo eksplozijo veselja domačih navijačev pa je v 90. minuti poskrbel Bobičanec, ki je po podaji Kouterja z roba kazenskega prostora zabil svoj prvi zadetek v prvi ligi za 4:1.

Mura bo v 12. krogu v soboto gostovala v Domžalah, Maribor pa bo gostil Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Maribor
    Ni časa za oddih, oster ritem se nadaljuje s tekmami 11. kroga PLTS, ki ga bosta z vročim lokalnim spopadom odprli ekipi Mure in Maribora. Kdo se bo v razprodani Fazaneriji veselil novih točk?

DELI NA