Mura z zmago nad Domžalami še vedno upa

Mura - Domžale 3:0 (1:0)

* Stadion fazanerija, sodniki: Ponis, Vidali, Habibović.
* Strelci: 1:0 Maroša (42.), 2:0 Bobičanec (70.), 3:0 Horvat (77.).
* Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Kouter, Horvat (od 86. Đurak), Šturm, Kous, Bobičanec (od 85. Klepač), Maroša (od 81. K. Cipot), Mandić (od 81. Štrakl).
* Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Vuklišević, Klemenčič (od 87. Černe), Käit, Sikošek, Pišek (od 58. Podlogar), Markuš, Svetlin (od 71. Vuk), Ibričić, Kolobarić.
* Rumeni kartoni: Bobičanec, Šturm, Štrakl; Käit, Kolobarić, Podlogar.
* Rdeči karton: /.

Sobočani so v pomembni tekmi in pred po dolgem času resnim številom gledalcev gostili najboljšo ekipo spomladanskega dela prvenstva, neposredno tekmico v boju za tretje mesto oziroma vrh lestvice. Test so opravili z odliko, z zmago so ostali v igri za naslov prvaka, pri čemer morajo v zadnjem krogu v gosteh premagati Maribor, ki tako danes še ne more slaviti 16. zvezdice, ob tem pa mora "kiksniti" tudi Olimpija.

So si pa črno-beli zagotovili vsaj končno tretje mesto, ki prinaša kvalifikacije za konferenčno ligo, medtem ko so četrtouvrščene Domžale izpadle iz boja za prvaka in boja za tretje mesto, tako da za preboj v Evropo potrebujejo zmago Olimpije v torkovem finalu pokala proti Celju.

Prvi polčas so domači, igrali so brez kaznovanega Samsindina Oura, odprli zelo napadalno in v tretji minuti je Staniša Mandić, ki je bil v uvodnih minutah eden najnevarnejših, zadel vratnico, v 11. minuti pa je streljal malce z leve, izkazal pa se je Ajdin Mulalić. Ta je dobro posredoval tudi po poskusu Amadeja Maroše v četrti minuti.

Domžale, ki so igrale brez Marka Martinovića, Zenija Husmanija, Gabra Dobrovoljca, Tiborja Gorenca Stankoviča in Arnela Jakupovića, so prvič zagrozile v peti minuti, streljal je Tamar Svetlin, uspešen pa je bil domači vratar Matko Obradović.

V 32. minuti je poskusil še Maroša z glavo po podaji z leve strani, a je bil malce premalo natančen, tako kot Tomi Horvat v 36. minuti s strelom z 18 metrov. Nova nevarnost za domžalska vrata je sledila v 41. minuti, ko je najprej streljal Žiga Kous, Mulalić je žogo odbil, a je bil nato malce nespreten Maroša, ki ni prišel do pravega zaključka akcije.

Slednji pa je bil bolj zbran v 42. minuti, po podaji z leve strani je Kous z glavo žogo vrnil pred vrata gostov, tam pa se je Maroša spretno izognil svojemu čuvaju in žogo potisnil v mrežo.

V drugem polčasu je v 48. minuti zgrešil Bobičanec z desne strani, sledilo je še nekaj nenatančnih strelov, zatem pa nekaj obdobja brez prave nevarnosti. So pa v 64. minuti zagrozili gostje, Dario Kolobarić je poskusil z glavo, Obradović pa je žogo usmeril čez prečko. Nevarno pred vrati Mure, a brez pravega zaključka, je bilo tudi v 68. minuti.

A že dve minuti pozneje so Sobočani podvojili prednost, Maroša je podal z desne strani v osrčje kazenskega prostora, tam pa je Bobičanec žogo z močnim strelom poslal v mrežo. Žoga se je vanjo odbila od prečke. V 75. minuti je bil Horvat z volejem malce z leve strani blizu novemu Murinemu zadetku, a je zadel vratnico.

Isti igralec pa je bil uspešnejši v 77. minuti, po samostojni akciji po levi strani je prodrl v kazenski prostor in matiral Mulalića za 3:0. Na drugi strani je Slobodan Vuk v 83. minuti malce zgrešil cilj s strelom z razdalje, Vito Štrakl pa je že v sodniškem dodatku prešibko streljal z leve strani za potrditev zmage.

Mura bo v zadnjem, 36. krogu v soboto gostovala v Mariboru, Domžale pa bodo gostile Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Domžale
    Fazanerija gosti uvodno srečanje sredinega nogometnega maratona. Na soboški zelenici se bosta udarila Mura in Domžale, obračun 35. kroga PLTS pa je tako za črno-bele kot rumene najpomembnejša tekma sezone.

DELI NA