Muri pomembna zmaga

Mura - Gorica 3:0 (2:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Žganec, Pospeh in Vojska.
* Strelci: 1:0 Maroša (27.), 2:0 Maroša (30.), 3:0 Šporn (90.).
* Mura: Šafarič, Bošković (od 86. Laci), Karničnik, Kouter, Pucko, Horvat (od 63. Bobičanec), Lorbek, Maruško, Šporn, Maroša (od 71. Sirk), Šušnjara.
* Gorica: Sorčan, Curk (od 69. Hodžić), Celcer, Velikonja, Kolenc, Filipović, Osuji, M. Kavčič (od 46. Tomiček), T. Kavčič, Šipek (od 61. Marinič), Lipušček.
* Rumen karton: Osuji.
* Rdeč karton: /.

Nogometaši Mure so proti Gorici prišli do pomembnih treh točk v boju za Evropo, junak zmage je bil z dvema goloma v treh minutah Amadej Maroša. V taboru Gorice je po porazu v Murski Soboti več razlogov za skrbi, saj so izgubili četrtič po vrsti, ostali pa so brez možnosti, da bi do konca prvenstva ujeli osmi Triglav, kar pomeni, da bodo igrali dodatni tekmi za obstanek.

Prvi omembe vreden poskus na tekmi so imeli Goričani, Bede Osuji je v 23. minuti nevarno udaril, Dean Šafarić se je izkazal z obrambo. Pred tem so bili nevarnejši muraši, Žan Karničnik in Tomi Horvat pa sta merila preslabo, tako kot na drugi strani v 24. minuti Andrija Filipović.

Po slabe pol ure so domači akcijo začeli na desni strani, Karničnik je podaljšal žogo v srce kazenskega prostora, Amadej Maroša pa jo je potisnil v gol. V Fazaneriji se veselje še ni poleglo, že se je Karničnik izkazal z novo podajo, Maroša pa z novim golom, tokrat je bil pri žogi pred enim od goriških branilcev.

V 40. minuti se je gol Gorice zatresel že tretjič, a so zadetek Niku Lorbku sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja. V 44. minuti je Kristijan Šipek z razdalje stresel vratnico Mure.

V 55. minuti se je Nino Kouter znašel iz oči v oči z Grego Sorčanom, dvoboj je dobil goriški vratar. V 66. minuti je bil na mestu Sorčan, ki je dobro ubranil strel Klemna Pucka. Domači so še naprej vztrajali pri napadalni igri in iskali še tretji zadetek. V 73. minuti je bil nevaren Luka Bobičanec, dve minuti kasneje pa je na drugi strani igrišča vratnico stresel Etien Velikonja.

V 83. minuti je hitro domačo akcijo zaključil Bobičanec, tretji gol Mure je preprečila vratnica. V 90. minuti so domači kar trikrat po vrsti prišli do zaključnega strela, a so ostali praznih rok. Najprej je branil Sorčan, zatem je odbil eden od branilcev, na koncu pa je žoga končala čez gol.

Globoko v sodniškem dodatku, ko so domači navijači že proslavljali zmago, je piko na i postavil Jon Šporn, ki je kot tretji po vrsti prišel do strela na gol, z nekaj sreče, saj je imel Sorčan zakrit pogled na žogo, pa je zadel za končnih 3:0.

Obe ekipi tekmi 35. kroga čakata v sredo. Mura bo gostovala pri Olimpiji, Gorica bo gostila Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Gorica
    »Za Evropo ide!« je v teh dneh slišati iz soboške Fazanerije. Mura lovi evropsko vozovnico, naslednji tekmec Prekmurcev pa bo Gorica. Se lahko Primorci izkopljejo iz težav in se znebijo devetega mesta?

DELI NA