Muslimović odločil v Domžalah

Domžale - Zavrč 0:1 (0:0)

* Športni park, gledalcev 400, sodniki: Mertik (Odranci), Ajdovec (Kranj) in Prelog (Preddvor).
* Strelec: 0:1 Muslimović (90.).
* Domžale: Vidmar, Skubic, Horić, Vuk (od 65. Podlogar), Črnic, Horvat, Trajkovski, Blažič, Dobrovoljc, Majer (od 84. Zec), Morel (od 65. Šišić).
* Zavrč: Bajza, Glavina, Cvek, Rogač, Polič, Riera, Matjašič (od 60. Glavica), Datković, Novoselec, Batrović (od 90. Tahiraj), Kokorovič (od 79. Muslimović).
* Rumeni kartoni: Dobrovoljc; Cvek, Kokorovič, Riera, Batrović.
* Rdeči karton: Dobrovoljc (70.).

Domžalčani so končali niz devetih tekem neporaženosti. Premagal jih je Zavrč z golom Zlatana Muslimovića v izdihljajih tekme, a domači zelenice niso zapustili slabe volje le zaradi poraza, ampak tudi zaradi dejstva, da so dvakrat zahtevali igranje z roko in bili dvakrat neuslišani. Če so Domžalčani, ki so skupaj z Gorico prvi zasledovalci vodilne Olimpije, prekinili niz neporaženosti, pa so Haložani ustavili niz porazov, ki je trajal tri prvenstvene tekme, in se utrdili na petem mestu lestvice.

Gledalci so v prvem polčasu spremljali taktičen boj Luke Elsnerja na domžalski in Milka Đurovskega na završki strani, strelov je bilo malo, še manj tistih nevarnih. Domači so izvedli dva nevarnejša strela, oba prek Slobodana Vuka. Najprej v drugi minuti, ko je bil premalo natančen s strelom z glavo, in nato še v 33. minuti, ko je s 25 metrov žogo poslal malo mimo leve vratnice. Pri gostih velja omeniti le poskus Tonija Datkovića v 18. minuti po podaji z desne strani, Nejc Vidmar pa je bil zanesljiv.

V drugem polčasu so bili Domžalčani večinoma boljši tekmec, a kljub temu ostali brez točke. Lucas Horvat je v 57. minuti meril malo mimo leve vratnice, Matic Črnic je bil nenatančen s 25 metrov 64. minuti, v 68. minuti pa so domači ostali še brez najstrožje kazni, ko je žogo v roko zadela Denisa Glavino, sodnik pa ni pokazal na belo točko.

Minuto zatem se je gostujoči vratar Pavol Bajza izkazal po novem strelu Črnica, v 70. minuti pa je zaradi drugega rumenega kartona iz igre moral Gaber Dobrovoljc. Storil je prekršek nad Dejanom Glavico. V 79. in 80. minuti so gostitelji kljub igralcu manj še dvakrat zagrozili prek Črnica in Aladina Šišića, obakrat pa je bil na mestu Bajza.

Tik pred koncem tekme, v prvi minuti sodniškega dodatka, pa je Zavrč prišel do zmagovitega zadetka, po podaji Alberta Riere iz kota je zadel Zlatan Muslimović. Domači so protestirali, da je pred tem gostujoči nogometaš žogo ustavil z roko, a so sodniki zadetek priznali.

Domžale bodo v 17. krogu prihodnjo nedeljo gostile Celje, Zavrč pa bo v petek gostil Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.10.2015 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Zavrč
    Sobotni spored bodo odprli tudi Domžalčani in Zavrčani. Haložani so se po uvrstitvi v polfinale Pokala Slovenije znebili psihičnega bremena, Domžalčani se bodo skušali po porazu s Koprom vrniti v zmagovalne tirnice.
  • | Prva liga Telekom Slovenije
    Muslimović odločil v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Zavrču z 0:1 (0:0).

DELI NA