Na obali brez golov

Luka Koper - Krka 0:0

* Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Žganec (Ljubljana), Švarc (Ivančna Gorica) in Zupančič (Moravče).
* Strelci: /.
* Luka Koper: Kahlina, Andrejašič, Guberac, Rahmanović (od 83. Vekič), Ivančić, Štulac, Posavac (od 58. Galešič), Pavić, Memolla, Hadžić, Štromajer (od 75. Lotrič).
* Krka: Mitrović, Bogdan, Fuček, Mojstrovič (od 76. Kostanjšek), Ejup, Marotti, Collins, Welbeck-Maseko, Perić, Kastrevec (od 80. Novinić), Dangubić (od 88. Dangiekan).
* Rumeni kartoni: Rahmanovič, Pavić, Hadžić; Perić, Mojstrović, Marotti,
* Rdeči karton:

Pred današnjo tekmo so bili favoriti domači nogometaši, ki so doslej dobili večino medsebojnih obračunov, deset od 13. Že prvi letošnji obračun so s 4:2 dobili Koprčani. Danes se je po dinamičnem prvem delu, ki pa se je končal brez izrazitih priložnosti, ter po podobni predstavi in kančku koprske premoči v drugem delu, njun drugi letošnji obračun končal s po točko za vsako od ekip in brez golov.

Prvo nevarnost za vrata gostov je predstavljal poskus Patrika Posavca z 20 metrov z desne strani v 13. minuti, strel je bil močan, z obrambo pa se je izkazal vratar gostov Miodrag Mitrović.

Deset minut pozneje so imeli veliko priložnost krkaši, prodor gostujočega nogometaša Josipa Fučka, ki je po preigravanju po desni strani pritekel pred vrata domačih, pa se ni končal uspešno, saj je streljal v zunanji del mreže. V 32. minuti je dlani koprskega vratarja Kristjana Kahline po dobrem strelu s 25 metrov ogrel Jamillu Collins, a je ostalo pri 0:0. Pet minut pred koncem polčasa pa je po kotu z leve strani v kazenskem prostoru Kopra nevarno streljal Marin Perić, njegov strel pa je končal slabega pol metra prek gola.

Najbližje golu na tekmi so bili gostje že v 22. sekundi nadaljevanja, ko je po strelu Fučka z več kot 20 metrov domače rešil okvir vrat. V 57. minuti je Josip Ivančić je stekel sam proti golu gostov, a je njegov strel v dvoboju iz oči v oči vratar Novomeščanov Mitrović ubranil. Fuček je nato nekaj minut zatem naredil napako, ko je vračal žogo proti svojemu golu, Jaka Štromajer se je nenadoma znašel sam pred Mitrovičem, a nenadejanega darila koprski napadalec ni znal izkoristiti.

Pet minut pred koncem pa je Hysen Memolla po prodoru streljal, a za las prek vrat. Minuto pred koncem pa je Leo Ejup požrtvovalno z drsečim startom rešil svoj gol po strelu Gorana Galešića.

Koprčani bodo v 17. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Novi Gorici, Novomeščani pa bodo gostili Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.10.2015 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Luka Koper - Krka
    V zadnji tekmi praznično obarvanega kroga se bosta na Bonifiki pomerili enajsterici Kopra in Krke. Dolenjci, ki med tednom niso imeli pokalnih obveznosti, bodo spočiti, manj sveži Koprčani pa opogumljeni po zmagi v Domžalah.

DELI NA