10.04.2022 | 2. SNL
Nafta podaljšala domačo serijo, Gorica uspešna v Beltincih

Nafta je tudi v 24. kroga 2. SNL podaljšala serijo zmag na domačem igrišču. Lendavčani so v drugem polčasu dvoboja s Fužinarjem zadeli štirikrat. Vodilni Goričani so v drugem polčasu strli odpor Beltinčanov. Tekma Kranjčanov in Ajdovcev ni bila dokončan zaradi močnega vetra, v Dekanih pa se sploh ni pričela. 

Nogometaši Nafte so se v petkovem večeru razveselili šeste zaporedne zmage na domači zelenici, na kateri so točko nazadnjeoddali sredi oktobra, ko so v Prekmurju gostovali Novomeščani. Lendavsko trdnjavo so v 24. krogu neuspešno osvajali tudi Ravenčani, ki so se domov vrnili s štirimi prejetimi zadetki. Po prvem polčasu ni kazalo, da bodo gledalci videli kar pet golov, prvega so dočakali v 49. minuti. Vedran Vinko je pričel akcijo na levi strani igrišča, po povratni podaji Daniela Nemetha pa je iz osrčja kazenskega prostora zadel Dominik Drk.

Fužinar je izenačil v 63. minuti, ko je po prostem strelu Marca Ferukoskega z glavo zadel Mateo Branilović. Gostitelji so bili podjetnejši v zadnji četrtini dvoboja, ko so zadeli kar trikrat. V 72. minuti sta po desni kombinirala oba Nemetha, po prodoru Daniela je žoga končala pri Eriku, ki je zatresel nebranjeno mrežo. V koroškem drugoligašu so zahtevali prekršek nad vratarjem Tilnom Marčićem. Sedem minut pred koncem se je po predložku Erika Nemetha 14. to sezono veselil Vedran Vinko, ki je z volej udarcem zadel v desni kot Marčiča. Piko na i domači zmagi je v podaljšku postavil rezervist Erik Burai, ki je po podaji Vinka zaključil hiter protinapad modrih.


Goričani so Beltinčanom zadali nov poraz, četrtega v nizu na domačem igrišču. Kaj lahko bi bilo tudi drugače, saj so Prekmurci v prvem polčasu zapravili tri izredne priložnosti, najlepšo kapetan Patrik Raduha. Gostitelji so bili za neizkoriščeno kaznovani v uvodnih minutah nadaljevanja tekme, ko so Goričani v razmaku minute zadeli dvakrat. Ob koncu 50. minute je v polno meril Alen Krajnc, le malce več minuto kasneje pa je napako domače obrambe kaznoval Etien Velikonja. V 76. minuti se je Žan Leban razveselil desetega zadetka sezone, v 83. minuti pa je bil z bele točke uspešen še Nejc Mevlja.


Spomladi še neporažena Krka je gostovala v Rogaški Slatini, dvoboj pa je bil zaradi obilnega dežja prestavljen na igrišče z umetno travnato površino. Po prvem polčasu je bolje kazalo gostiteljem, ki so po kotu in golu Reneja Rantuše Lamprehta povedli v 12. minuti. Gostje iz Novega mesta so do preobrata prišli v zadnji četrtini dvoboja. Tudi Matic Marcius je bil v 73. minuti uspešen po predložku iz kota, iz katerega je podal Josip Majić. Dolenjci so se nove zmage veselili po zadetku v 85. minuti. Jan Đapo je žogo prestregel na domači polovici, krenil v protinapad, strel bočnega igralca pa je zadel Reneja Rantušo Lamprehta in končal za hrbtom Lana Vunderla. Krka se je z zmago povsem približala Slatinčanom.


V nedeljo so bile odigrane še tri tekme, predzadnja Drava je na Štajerskem gostila Bilje. Primorci so domov odšli s tremi točkami, srečanje je z golom v 65. minuti odločil Žiga Peršič. Biljenci so z osmo zmago sezone ostali na pragu zgornje polovice ligaške razpredelnice.

Vladimir Pantelić, NK Drava: "Na začetku smo bili v rahlo podrejenem položaju, vendar smo vzpostavili raznotežje in odigrali dobro tekmo. Žal razultat za nas ni pozitiven, mislim pa, da smo si zaslužili točko. Vseeno čestitam nasprotni ekipi za zmago."


Neuspešne so bile tudi zadnjeuvrščene Brežice, ki so gostovale v Dobu. Modri so odpor Posavcev strli z zadetkoma ob koncu prvega in uvodu drugega polčasa. Klemen Kunstelj je v sodniškem dodatku prvega polčasa uspešno izvedel najstrožjo kazen, prednost domačega moštva pa je v tretji minuti nadaljevanja dvoboja podvojil Jošt Pišek. 


Tudi v Krškem so se veselili gostje, Velenjčani so slavili z rezultatom 1:2. Prvi polčas pred 150 gledalci se je zaključil z izidom 0:0, v taboru Rudarja pa so se prvega gola veselili v 53. minuti. V polno je meril Filip Kosić, a so gostitelji zgolj štiri minute kasneje izenačili preko Charlesa Ikwuemesija. Knapi so v 68. minuti udarili še enkrat, po udarcu Gašperja Jovana pa so zadržali prednost in vknjižili 13. zmago v letošnjem prvenstvu. Knapi so se z novim kompletom točk povzpeli na četrto mesto 2. SNL, pred Rogaško.


Srečanje med Jadranom Dekani in Ilirijo se zaradi slabega vremena ni pričelo, obračun Primorja in Triglava pa je bil zaradi močnega vetra in dežja prekinjen v 65. minuti, ko so Kranjčani vodili z golom Žana Vipotnika. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA