Nafta premagala Koprčane
Nafta je v zadnjem krogu Prve lige premagala Luko Koper z 2:1 (1:1).

Lendavčani so v srečanju s favoriziranim Koprom potrebovali zmago, Triglav pa bi moral izgubiti pri Olimpiji, da bi se Nafta izognila dodatnim kvalifikacijam za obstanek v ligi. Toda Kranjčani so slavili v Ljubljani in tako Nafto potisnili v dodatni tekmi za obstanek.

Domači so proti zdesetkani ekipi Kopra začeli silovito in v sedmi minuti se je Marko Balažic dvakrat znašel v priložnosti. V prvem poskusu je za delček sekunde zamudil ob desni vratnici, po kotu z leve strani pa je z glavo meril previsoko. V 23. minuti je bil po kotu domačih v kazenskem prostoru gostov najspretnejši Zoran Lesjak, a je njegov strel z glavo zaustavila prečka.

Hud pritisk domačih je obrodil sadove v 34. minuti, ko je odbito žogo mladi Simon Pavel z lepim polvolejem z roba kazenskega prostora poslal v mrežo gostov tik ob levi vratnici. Gosti so po hitrem protinapadu izenačili le sedem minut pozneje. Balažic je zamudil v startu na žogo in zrušil Davida Bunderlo.

Sodnik je dosodil enajstmetrovko, Balažica pa poslal v slačilnico. Ivica Guberac je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Tudi številčno šibkejši naftaši so imeli pobudo, a razen nekaj poskusov s prostih strelov sicer slabega Ibraimija niso iztržili ničesar.

Trener Nafte Stanko Preradović je med odmorom v slačilnici pustil Ibraimija, Nafta pa je v 48. minuti zapravila novo veliko priložnost, potem ko je Vedran Vinko s sedmih metrov zadel le zunanji del mreže. Dobrih deset minut pozneje so se jim gostje oddolžili. Luka Pavlin je lepo sprejel žogo nas prsi, a je njegov začetniški udarec vratar Aleš Ajlec z lahkoto obranil.

Osem minut pred koncem je z glavo poskusil še Bojan Đukić, toda le v naročje dobro postavljenega Ajleca. V izdihljajih tekme so gosti kazenskem prostoru zrušili Radeta Jovanovića, Lesjak pa je s silovitim strelom v levi zgornji kot zagotovil domačim zmago, ki pa ni prinesla neposrednega obstanka v ligi.

SORODNE NOVICE

  • 29.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Koper
    Oglejte si izjavi po tekmi 36. kroga Prve Lige Nafta - Koper.

DELI NA