Napoved: Ljudski vrt v pričakovanju derbija


Zadnje dejanje prvega dela letošnje sezone bo minilo v znamenju večnega derbija, ki ga tokrat gostijo Mariborčani. Primorski obračun v Gorici, prekmursko-štajerski v Lendavi. Celjani potujejo v Ljubljano, Rudar gosti Domžale.

1. SNL, 22. krog

Nata Lendava – Labod Drava Ptuj, sreda ob 13.00.

Ptujčani bodo prezimili na zadnjem mestu, to je pred zadnjo tekmo v jesenskem delu že jasno. Toda odprt  ostaja zaostanek s katerim bo Drava krenila v spomladanski del in zaradi njega bo jutrišnje gostovanje Ptujčanov v Lendavi še kako pomembno. Ob tem pa verjetno nikoli težje. Domačini igrajo namreč v izjemni formi, proti Dravi pa bodo naskakovali peto zaporedno zmago. Z njo bi bi Naftin zaključek prve polovice prvenstva idealen.

Interblock – CM Celje, sreda ob 13.00.


Kaj podobnega kot Lendavčani bodo lahko rekli tudi pri Interblocku, v kolikor bodo za konec uspeli ugnati Celjane in v soboto v zaostali tekmi v Ljudskem vrtu uspeli iztržiti pozitiven izid. Dobri zadnji rezultati Šiškarjem ne bi toliko spremenili položaja na lestvici, kot bi bili zanje dobrodošli iz motivacijskega vidika. Iz povprečne polsezone lahko dobro zaključijo tudi “grofje,”  ki pa jih v soboto prav tako čaka še zaostalo srečanje s Koprom.

Rudar Velenje – Domžale,  sreda ob 15.00.

Velenjčani so svojo priložnost, da bi osvojili zgodovinski, prvi naslov jesenskih prvakov zapravili že pred časom. Ob zadnjih rezultatih pa bodo verjetno zadovoljni že z morebitnim drugim mestom. “Knapom” navzkriž hodi dejstvo, da Domžale v zadnji tekmi gostijo Ob jezeru, kjer se v zadnjem času, kot po pravilu, zmagoviteje počutijo gosti. Domžalčani upajo, da  bodo tega velenjskega trenda deležni tudi sami – zmaga za konec, po nekaj slabših rezultatih, bi jim prišla še kako prav.  

HiT Gorica – Luka Koper, sreda ob 17.00.

Primorski derbi je imel v svojih prvih dveh letošnjih dejanjih predvsem koprske tone, prebujeni Goričani pa pred tretjim obračunom pričakujejo, da bodo za konec vodilnemu vendarle vzeli skalp.  Moštvo z Bonifike ima naslov zagotovljen, tako da bo v Gorici igralo predvsem za končni vtis. Ta se je v finišu jesenskega dela nekoliko pokvaril, bo po jutrišnji tekmi drugače?

Maribor – Olimpija Ljubljana, sreda ob 17.00.

Večni derbi za konec prvakom pred letos (pre)večkrat razočaranimi domačimi gledalci ponuja idealno priložnost za popravo vtisa in polsezone. Dvojni paket ljubljanskih tekem – ne pozabimo, v soboto prihaja v Maribor še Interblock – bi po najboljšem scenariju vijoličastim prinesel končno drugo mesto in, glede na turbolentno polsezono, velik uspeh. Piko na I dopadljivi jesenski izdaji pa želijo postaviti tudi “zmaji”. Še zlasti zato, ker so bili v obeh dosedanjih letošnjih derbijih “prekratki”.

Vrstni red: Luka Koper (-1) 36, Rudar Velenje 32, Olimpija 30, Maribor (-1) in CM Celje (-1) po 29, Nafta Lendava 28, Domžale 26, HiT Gorica 23, Interblock (-1) 22, Labod Drava Ptuj 17.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA