03.09.2019 | Ženska A
Navdušile z igro in učinkovitostjo

Članska ženska reprezentanca je uvodni cikel kvalifikacij za Euro 2021 zaključila z visoko zmago. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Dravogradu pred več kot 300 gledalci s 5:0 porazile Kosovo, po dva gola sta prispevali Mateja Zver in Lara Prašnikar, enega je prispevala Špela Kolbl.

Kvalifikacije se nadaljujejo oktobra: 4.10. v Murski Soboti gostujejo evropske prvakinje Nizozemke, 8.10. pa Slovenija odhaja v Turčijo.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2021

SLOVENIJA – KOSOVO 5:0 (2:0)

Športni center Dravograd, gledalcev 250, sodniki: Imanalijeva (LTV), Ramanauskiene (LTV), Pozdejeva (LTV)
Strelke: 1:0 Prašnikar (14.), 2:0 Zver (41.), 3:0 Kolbl (49.), 4:0 Zver (56.), 5:0 Prašnikar (62.)
Rumeni kartoni: Čonč, Kos; Hisenaj, Limani
Rdeč karton: /
Slovenija: Meršnik, Korošec, Erman (od 48. Kos), Zver, Čonč, Prašnikar, Kolbl (od 78. Kuštrin), Makovec, Eržen, Prša, Begič (od 63. Ivanuša).
Kosovo: Leci, Shala, Halilaj, Hisenaj, Shala B., Biqkaj (od 63. Ejupi), Limani, Recica (od 78. Syla), Memeti, Tahiri, Uka (od 46. Agaj).

Jasen znak

Slovenija je v prvem polčasu navdušila, vodstvo 2:0 pa povsem zasluženo. Če bi v mreži gostij končala še kaka žoga, ne bi bilo nezasluženo. Da našo izbrano vrsto zanimajo tri točke, je bilo jasno že po odločni uvodni napadalni akciji. Podajala je Lara Prašnikar, Mateja Zver pa je žogo poslala prek gola Kosova. V 3. minuti je podala Špela Kolbl, prvič na tekmi pa je poizkusila Lara Prašnikar. Po uvodnih minutah so se opogumile tudi gostje, rahlo nezbranost v obrambi pa je mirno popravila Kaja Korošec. Gostje so v v 8. minuti izvedle nevaren prosti strel, poizkusila je Modesta Uka, Zala Meršnik pa je suvereno ukrotila strel.

Prašnikar&Zver za mirno nadaljevanje

V 14. minuti pa veselje za navijače in podpornike Slovenije, ki so se tudi to pot zbrali v lepem številu. Šah mat akcija, ki se je začela na sredini, sledila je podaja na desni bok. Tam je bila Kolbova prehitra za svojo čuvajko. Sledil je predložek v sredino, kjer je Lara Prašnikar, vodilna strelka nemške Bundeslige, zadela za 1:0.

Ta gol je še opogumil naše igralke, ki so nizale napad za napadom, vse pa je temeljilo na točni in pravočasni podaji z usmeritvijo proti golu Kosova. V 17. minuti so kombinirale Kristina Erman, Mateja Zver in Špela Kolbl. V 21. minuti je po sredini s kakih 18 metrov pomerila Dominika Čonč, v 25. minuti so nevarno zapretile Kolbl, Prašnikar in Pamela Begič. Dve minuti pozneje je Mateja Zver z natančno podajo na drugi vratnici našla Špelo Kolbl, ki ni najboljše zadela žoge. Po poizkuse Lare Prašnikar (28. minuta) je po desnem boku prodrla Ereleta Memeti, Zala Meršnik pa je bila dobro postavljena, s strelom ni imela težav. V 34. minuti je še enkrat poizkusila danes zelo razigrana Lara Prašnikar. Piko na i dobremu prvemu polčasu je z zadetkom in vodstvom 2:0 postavila kapetanka Mateja Zver.

Gol, ki je umiril gostje

Tekma se ne bi mogla nadaljevati lepše, kot se je. V 49. minuti je Špela Kolbl povišala na 3:0. Tudi nadaljevanje je minilo v domači terenski in tehnično-taktični prevladi. Selektor Jarc pa je do 63. minute opravil menjavi: namesto Ermanove je vstopila Evelina Kos, Begičevo je nadomestila Lara Ivanuša, v 78. minuti pa je Špelo Kolbl zamenjala Zala Kuštrin.

Reprezentanca je na koncu tekme dobila zaslužen aplavz.

Izjava po tekmi:

Borut Jarc, selektor:
„Štart je dober, temelj je dober. Ko se bodo vrnile še vse poškodovane igralke, bomo še toliko močnejši. Čestitke igralkam, da so suvereno zastopale barve Slovenije in dosegle konkretno zmago. Verjamem, da smo v nadaljevanju kvalifikacij sposobni narediti še marsikaj!“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Saro Ketiš, Melania Pasar z ekipo rekordno
    Danes se je zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v petek, 5.4., v Ljubljani v Športnem Parku Ljubljana-Šiška čaka uvodna tekma kvalifikacij za EP 2025. Kako so se odrezale naše igralke na tujem, pa v spodnjih vrsticah.

DELI NA