28.08.2022 | 2. SNL
Novomeščani in Kidričani do nove zmage, Ilirija napolnila mrežo Triglava

Novomeščani so na domači zelenici premagali Bistričane, Kidričani pa Grosupeljčane, Krka in Aluminij pa tako ostajata na vrhu lestvice. Nafta je v Rogaški Slatini trikrat lovila zaostanek in točko rešila v sodniškem dodatku, Ilirija pa je v mrežo Triglava pospravila kar pet žog.

Prvo mesto po novi zmagi pripada novomeški Krki. Dolenjci so na Portovalu pričakali zasedbo Bistrice, ki je s petimi točkami na štirih tekmah dobro vstopila v drugoligaško druščino. Prvi polčas se je končal z začetnim izidom, gostitelji pa so odlično vstopili v nadaljevanje dvoboja in v 47. minuti povedli z golom Josipa Krznarića. Izid se v nadaljevanju srečanja ni več spremenil, Krka pa je na svoj račun vknjižila še četrto zmago sezone.


Četrtič v tem poletju so se veselili tudi Kidričani, junak rdečih pa je bil enak, kot na prejšnjih tekmah. Nik Marinšek, ki je odločil že obračuna z Rudarjem in Rogaško, v Krškem pa je dosegel dva od treh zadetkov, je bil mož odločitve tudi na tekmi z Grosupeljčani. Kapetan Aluminija je mrežo Brinja zatresel v 18. minuti, ko se je po udarcu z razdalje veselil pravega evrogola, varovanci Roberta Pevnika pa so minimalno prednost zadržali vse do zadnjega sodniškega žvižga. Tibor Banić, vratar Aluminij, je še četrtič zapored svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.


Precej bolj navdahnjeni za zadetke so bili nogometaši Rogaške in Nafte, okrog 250 gledalcev pa je videlo kar pol ducata golov. Lendavčani so bili v izdihljajih obračuna že na pragu poraza, a so se v podaljšku še tretjič izkopali iz zaostanka. Slatinčani so z golom Nejca Gradišarja, ki je po napaki gostov in protinapadu, povedli v 19. minuti, dobrih 20 minut kasneje pa je izid s strelom z leve strani kazenskega prostora poravnal Nermin Haljeta. Kljub temu so na odmor s prednostjo odšli gostitelji, po novi napaki Nafte je Agostona Kissa dve minuti pred koncem prvega polčasa premagal Marko Musulin. Na drugo izenačenje je bilo potrebno počakati do 74. minute, ko je po kotu z glavo zadel Stjepan Igrec, a je Musulin v 85. minuti po lepi akciji domačih zadel še za tretjo prednost Rogaške. Ko so se Slatinčanom že nasmihale nove tri točke, pa je še drugič na tekmi udaril Nermin Haljeta in v 92. minuti s pomočjo enega od domačih branilcev postavil končni rezultat 3:3. Rogaška je zdaj pri šestih, Nafta pa pri 11 točkah, dve več imajo Novomeščani in Kidričani.


Lendavčanom so se z zmago v Ajdovščini približali Beltinčani, ki so se treh točk veselili po golu v izdihljajih tekme. Primorje, ki ga je po slovesu Igorja Božića prvič vodil novi stateg Milan Anđelković, se je v zaostanku znašlo v 39. minuti, ko je Prekmurce v vodstvo popeljal Gal Grobelnik. Sinovi burje so izenačili po uri igre, ko je najstrožjo kazen izkoristil Marko Nunić, Beltinčani pa so, potem ko je že dišalo po delitvi točk, v 92. minuti dvoboja zadeli še drugič in z golom Luke Pihlerja prišli do velike zmage. Beltinci z desetimi točkami dihajo za ovratnik tretje Nafte, rdeče-črni ostajajo pri štirih točkah. 


Priložnosti, da se zavihtijo pred lendavsko Nafto, niso izkoristili Biljenci, ki so v primorskem obračunu z dekanskim Jadranom doživeli visok poraz. Mreža gostiteljev se je zatresla kar štirikrat, prvič že v drugi minuti, ko je v polno meril Luka Stepančič. Po pol ure srečanja je prednost podvojil Nik Fortuna, ki je bil drugič uspešen v 50. minuti tekme. Sedem minut pred koncem obračuna se je pod četrti gol Dekančanov podpisal Jakob Cukjati.


Ravenčani so morali po domačem porazu s Krko vknjižili še eno ničlo, praznih rok so se vrnili iz Krškega. Zmagovalec je bil odločen po zadetku v 56. minuti, ko je Tilna Marčiča premagal Oliver Petrak in Posavcem priigral prvo zmago sezone. Fužinar ostaja pri dveh zmagah, Krčani pa so se približali na točko zaostanka.


Prvo zmago letošnje sezone so slavili tudi nogometaši, ki so v Dobu zabili kar štirikrat. Četa Simona Dvoršaka je zmagovalca odločila že v prvem polčasu, saj so knapi med 20. in 35. minuto dosegli tri gole. Prva dva sta bila delo Juraja Spudića, izid polčasa pa je z uspešno izvedeno enajstmetrovko postavil Filip Kosić. Piko na i velenjski zmagi je v 84. minuti dodal Brian Saramago. Dobljani so po zmagi in treh remijih doživeli prvi poraz.


Peti krog je bil sklenjen z nedeljskim spopadom Ilirije in Triglava, ki v prvih štirih krogih še nista našla recepta za zmago. Le-te so se veselili Ljubljančani, ki se jim je v tem tednu pridružil Matej Poplatnik, dolgoletni napadalec orlov, prav on pa je v 14. minuti tudi načel mrežo bivšega kluba. V 38. minuti je bil z bele točke uspešen Dejan Đermanović, potem ko je bil pred tem izključen kranjski branilec Luka Brkić. Đermanović je v 57. minuti povišal prednost Ilirije, v zadnji četrtini tekme pa se je kranjska mreža tresla še dvakrat. V 71. minuti je v polno meril Matteo Tomiček, štiri minute pred koncem dvoboja pa se je veselil še Dominik Ivkić. Triglav z zgolj točko ostaja na dnu lestvice, Ilirija pa se je povzpela na šesto mesto.

Tekst: PDo
Foto: Agencija DAMN

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA