18.05.2021 | 2. SNL
Novomeščani za potrditev drugega mesta

Radomlje so si zagotovile vrnitev med prvoligaše, v sredo, ko bo odigran predzadnji krog 2. SNL pa lahko Krka potrdi drugo mesto. Dvoboj vodilnih ekip lige si boste lahko ogledali na Sportklubu, pred kamero NZS pa se bosta udarili ekipi Nafte in Bilj.

Sreda, ob 17.00: KRKA - KALCER RADOMLJE
Sodnik: Nejc Kajtazović
Prepoved igranja: Madikaba Doumbia (Krka) ter Vilibald Vuco (Radomlje)
Neposredni prenos: Sportklub

Radomljani so se v soboto veselili povratka med prvoligaše, z zmago nad Brežičani so tudi formalno potrdili naslov prvaka 2. SNL. Četa Roka Hanžiča lahko v zadnjih dveh krogih odigra povsem neobremenjeno, v sredo pa lahko pomembno vpliva na boj za drugo mesto. Slednjega trenutno zasedajo Novomeščani, ki imajo pred Brežicam in Nafto štiri točke prednosti. Dolenjci bi z zmago razblinili vse dvome in si zagotovili nastop v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Če zmage ne bo, v 21. krogu pa bodo uspešni Brežičani in/ali Lendavčani, bi o drugem mestu odločalo zadnje dejanje sezone. Aprila v Radomljah ni bilo zmagovalca, kdo bo boljši na Portovalu? Razplet obračuna boste lahko spremljali na Sportklubu.

 

Sreda, ob 17.00: NAFTA 1903 - VITANEST BILJE
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: Nejc Doplihar (Bilje)
Neposredni prenos: NZS.si

Nafta pred kamero NZS gosti Biljence, ki se na najdaljše gostovanje sezone odpravljajo kot šesta ekipa lige. Primorci so svoj cilj izpolnili že z uvrstitvijo v skupino za prvaka, v zadnjih tednih pa so nekoliko popustili pri zbiranju točk. Na treh tekmah so osvojili zgolj točko, nazadnje pa so se s praznimi žepi vrnili iz Velenja. Lendavčani so v izdihljajih tekme s Triglavom prišli do zmage, v 89. minuti je z bele točke zadel Stjepan Oštrek, modri pa so z minimalno zmago ohranili možnosti za drugo mesto. V Lendavi sicer lahko znova obžalujejo nekaj spodrsljajev tekom sezone, ki so lanskoletnega pokalnega finalista oddaljili od boja za najvišje pozicije. Lahko Nafta položaj preobrne v izdihljajih sezone?

 

Sreda, ob 17.00: ROLTEK DOB - RUDAR VELENJE
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Kristijan Barič (Rudar)

Tudi Dob ima dva kroga pred koncem sezone še nekaj možnosti za drugo mesto, saj za Krko zaostaja šest točk. Bolj verjetno je, da so “roletarji” svojo priložnost zamudili s serijo skromnih rezultatov, ki so Dob iz drugega pahnili na peto mesto lestvice. Dobljani na petih tekmah skupine za prvaka še ne pozna zmage, modri so nazadnje tesno izgubili s Krko. Bodo vtis popravili na zadnji domači tekmi sezone? V gosteh prihajajo Velenjčani, ki so bili vse do sobotnega skalpa Bilj sredi niza porazov. Tako ne čudi, da so se knapi znašli na dnu skupine za prvaka, do sedmega Triglava jih po sobotni zmagi ločijo tri točke. Septembra so točke ostale v Dobu, bo tokrat drugače?

 

Sreda, ob 17.00: DRAVA PTUJ - BRDA
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: Jure Bužinel (Brda)

Bitka za mesta na vrhu lestvice se počasi razpleta, še vedno pa je precej vroče na dnu razpredelnice. V najslabšem položaju so Brda, saj za rešilnim mestom zaostajo štiri točke. “Vinarji” v sredo odhajajo na Ptuj, v najstarejšem slovenskem mestu pa bodo nujno potrebovali zmago, prav gotovo pa se ne bi branili niti pomoči tekmecev. Petnajsto Šmartno ima namreč tri točke prednosti, še eno več beži Primorje, v nevarnih vodah pa ostajajo tudi Ptujčani. Štajerci si s petimi točkami naskoka pred Brici v sredo ne smejo privoščiti poraza, saj bi se lahko tudi sami znašli v sila neugodnem položaju. Rezultati v zadnjem obdobju resda govorijo v korist Drave, ki je neporažena na štirih tekmah, Brici so po porazu s Primorjem brez točk ostali tudi v Šmartnem ob Paki.

 

Sreda, ob 17.00: FUŽINAR VZAJEMCI - ŠMARTNO 1928
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Žan Florjanc (Fužinar) ter Blaž Verhovšek (Šmartno)
Neposredni prenos: FB NK Fužinar

Šmarčani so s sobotno zmago v dvoboju dna lestvice močno izboljšali svoje možnosti. V taboru šaleškega drugoligaša so lahko delno zadovoljni tudi z razpletom tekme med Ajdovci in Ptujčani, ki so se na Primorskem razšli z delitvijo točk. Drava ima dva kroga pred koncem prvenstva dve točki zaloge, ajdovka prednost pred Šmartnim je minimalna. V taboru trenerja Igorja Fenka bodo v sredo z zanimanjem pogledovali tudi proti Ptuju in Dekanom, kjer gostuje Primorje, sami pa bodo v Slovenj Gradcu napadli Ravenčane. Fužinar formalno še ni potrdil obstanka, to pa lahko stori že s točko na sredini tekmi. Korošci bodo po dveh zaporednih remijih naskakovali šesto zmago sezone, septembra so jo vknjižili tudi v Šmartnem ob Paki.

 

Sreda, ob 17.00: JADRAN DEKANI - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved igranja: /

Dekančani so si kot prvi v skupini za obstanek zagotovili miren zaključek sezone. Za moštvom Alena Šćulca je odlična pomlad, “pesjani” so neporaženi na šestih zaporednih tekmah, nazadnje so v Krškem osvojili 24. točko sezone. Nogometaše Jadrana ob koncu uspešne sezone čakata še dva primorska spopada, v zadnjem krogu bodo gostovali v Goriških Brdih, že v sredo pa v Istro prihajajo Ajdovci. Sinovi burje, ki bodo v zadnjem krogu gostili Beltince še iščejo točke za potrditev obstanka, saj se nahajajo tik nad cono izpada. Pred Šmartnim imajo zgolj točko prednosti, zato bo zmaga vredna čistega zlata.

 

Sreda, ob 17.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - KRŠKO
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved igranja: /

Beltinčani so s sobotno točko v Slovenj Gradcu potrdili novo sezono v 2. SNL, obstanek pa so si zagotovili tudi Krčani. Sredin obračun na prekmurski ravnici tako ne bo imel pravega tekmovalnega naboja, Posavci pa se bodo skušali gostiteljem oddolžiti za boleč jesenski poraz v Beltincih. Rumeno-modri so septembra slavili s 3:1, krško mrežo so zatresli Mitja Mauko, Mateo Verunica in Samo Žalik, poraz je omilil Luka Anković. Moštvo Damjana Romiha se v Beltince odpravlja s popotnico dveh zaporednih remijev, Krško pa se s 23 točkami nahaja na desetem mestu ligaške razpredelnice.

 

Sreda, ob 19.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: David Škrbec (Brežice) ter Momir Bojić in Aleks Zlatkov (Triglav)

Zadnja tekma 21. kroga 2. SNL bo odigrana v Brežicah. Domača zasedba se bo od svoje zelenice poslovila s tekmo proti Triglavu, ki bo pod brežiškimi žarometi celili rane po sobotnem porazu z Nafto. Gorenjci v končnici sezone nimajo več pravega tekmovalnega motiva, saj so že v rednem delu sezone zapravili priložnost za vrnitev med prvoligaše. Brežičani medtem še ostajajo v igri za drugo mesto, ki prinaša igranje v dodatnih kvalifikacijah za Prvo ligo Telekom Slovenije. Posavskega drugoligaša do druge Krke ločijo štiri točke, zato jutri potrebujejo tudi pomoč Radomljanov. Razplet tekme v Novem mestu bo že znan, še preden se bo pričela večerna tekma v Brežicah.

Tekst: PDO
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 15.09.2021 | Pokal Pivovarna Union
    Dvoboj lanskoletnih drugoligašev dobile Radomlje
    Pokalni dvoboj prvouvrščenih klubov minule sezone 2. SNL je pripadel aktualnemu prvoligašu. Radomlje sta v četrtfinale Pokala Pivovarna Union popeljala Oliver Kregar in Marko Božić, v dresu Krke je v prvem polčasu izenačil Ivan Pranjić.
  • 21.11.2018 | 2. SNL
    Vodilni gostuje pri četrtem
    V 2. SNL bodo pred zimskim premorom odigrali le še srečanja 17. kroga, nato pa nogometaši odhajajo na zaslužen počitek. Novomeški Portoval bo gostil derbi zadnjega jesenskega kroga, četrti Dolenjci bodo skušali proti vodilnim, a ranjenim Radomljanom nadaljevati niz neporaženosti.

DELI NA