14.02.2020 | 1. SFL
Ob derbiju iz Litije še tri pomembne tekme

Še trije krogi nas ločijo do konca rednega dela 25. sezone 1. SFL, zato je jasno, da so ob pogledu na lestvico pred nami še trije razburljivi igralni dnevi. Povsem mirni so le v taboru Dobovca Pivovarne Kozel, ki pa danes igra derbi pred kamerami v Litiji, prenos začnemo ob 20.00 na www.futsal.si.

Prav tako ob osmih se bosta začeli tekmi FC Hiša daril Ptuj – FSK Stripy ter KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar, pol ure za tem pa še KMN Bronx Škofije – FK Siliko.

1. SFL, 16. krog, 14.2.
FC Litija – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (videoprenos na www.futsal.si)
FC Hiša daril Ptuj – FSK Stripy (20.00)
KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – Siliko (20.30)

O tekmi Litija - Dobovec Pivovarna Kozel:

:: Evropska tekma pred kamerami futsal.si

:: Vrhovec prepričan, da derbi prihaja ob pravem času

Ko oboji hočejo tri točke

Na Škofije k 7. ekipi lige Bronxu prihaja četrti Siliko. „Domačini so izredno domačinska ekipa, vsi naši konkurenti so tu izgubili,“ pred gostovanjem na Obali opozarja trener Silika Mile Simeunovič. „Bronxi so doma zelo dobri. A smo ta teden tudi mi trenirali dobro, zate se lahko nadejamo kake točke s Škofij. Bom kar pošteno povedal – ena točka bi bila skoraj enaka porazu. Zanima nas zmaga,“ je jasen Simeunovič, ki bo imel po dolgem času na voljo vse igralce.

Primorci so med tednom gostovali v Rogaški Slatini in doživeli poraz. „V tem trenutku še ne vem koga bom sploh imel v kadru za tekmo. A vendarle je matematika je zelo enostavna. Zmaga prinaša ogromno, poraz pa nekako že potiho zaključuje sezono. Zaradi tega je to za nas tekma sezone,“ napoveduje trener škofjotov Marko Hrvatin.

Ptujčani lovijo priključek

Priključek in vsaj 8. mesto pa lovijo tudi Ptujčani, ki so na 9. mestu, osem točk imajo, osma ekipa lige Oplast (tokrat počiva) pa je pri trinajstih. „Delamo dobro, želim si le, da to kvalitetno delo s treninga prenesemo na tekmo,“ si želi trener Ptujčanov Simon Šabeder, ki dodaja:
„ Pred nami je težka tekma in izkušen nasprotnik. Vemo, kako se je končalo na prvi tekmi. Moramo se jim oddolžiti za to,“ še spomni Šabeder za prvo letošnjo medsebojno tekmo – 9:3 je bilo za Škofjeločane, ki so z 20 točkami 3. ekipa 1. SFL.

Za nekaj več v Sevnici

V Sevnici se bosta pomerila 5. in 6. ekipa lige in mirno lahko rečemo hit 2. dela rednega dela. Oboji so zbrali po 16 točk, KMN Tomaž Šic Bar je imel uvodoma v sezono precej smole, a je kljub temu pridno zbiral točke. Sevničani so se prebudili v tem drugem delu rednega dela.

„To bo za nas še ena kvalifikacijska tekma. Gregor Pešec je poškodovan, Uroš Martič počiva zavoljo kartonov. Kogar ni, brez tistega se mora. Oboji pa potrebujemo točke za čim boljše izhodišče v končnici,“ opozarja trener Sevničanov Mitja Jontez, ki ob tej priliki pohvali goste za zrelo in izkušeno rutinirano igro.

„Veselimo se, da se po treh tednih tudi za nas nadaljuje prvenstvo, zavedamo pa se da je pred nami težka tekma. Marsikaj se bo še dogajalo v zadnjih treh krogih. Kalkulacije tu ne vzdržijo, potrebno se je koncentrirati predvsem na sebe. Zadovoljen sem s pristopom igralcev na treningu. Ostajamo maksimalno zbrani in želimo odigrati dobro tekmo,“ pa v svojem slogu tekmo napove trener Matej Gajser, ki uspešno vodi zasedbo KMN Tomaž Šic Bar.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA