Obeta se hud boj za obstanek

Luka Koper - Krka 2:3 (1:1)

* Stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Jug (Tolmin), Ul (Maribor) in Klančnik (Slovenj Gradec).

* Strelci: 0:1 Majcen (29.), 1:1 Datković (45.), 1:2 Majcen (51.), 2:2 Jurina (57.), 2:3 Boccaccini (77.).
* Luka Koper: Tomić, Horvat, Dedić, Datković, Batur, Radujko, Štulac, Belima (od 46. Jurina), Valencia (od 75. Posavac), Štromajer (od 64. Muslimović), Jefthon Ferreira.
* Krka: Mitrović, Bogdan, Brkljača (od 85. Mojstrović), Fuček, Ejup, Marotti, Boccaccini, Potokar (od 46. Kambič), Welbeck, Novak (od 63. Dangubić), Majcen.
* Rumena kartona: Jefthon Ferreira; Mojstrović.
* Rdeči karton: /.

Novomeščani so bitko za obstanek v prvoligaški konkurenci naredili še zanimivejšo. V boju z neposrednim tekmecem so v Kopru zmagali in se točkovno izenačili s Primorci, ki na zmago na Bonifiki čakajo že od novembra. Ti - na 17 domačih tekmah so osvojili le 13 točk in so v tem pogledu najslabši v ligi - sicer ostajajo pred Dolenjci zaradi boljšega medsebojnega izkupička. Krka, ki jo do konca sezone čakata še težka dvoboja z Mariborom doma in Olimpijo v gosteh, je sicer prišla do prve zmage v gosteh po avgustu.

Dvoboj z dna lestvice se je pričel z uvodnim otipavanjem moči. Prvo nevarno akcijo so izvedli gosti v sedmi minuti, ko je Josip Fuček podal z desne strani, Matteo Boccaccini na drugi vratnici pa žoge ni potisnil v domačo mrežo. Deset minut pozneje je po poskusu Jake Štromajerja in odbiti žogi Leo Štulac iz voleja udaril z roba kazenskega prostora, z obrambo pa se je izkazal vratar gostov Miodrag Mitrović.

V 20. minuti je spet do strela prišel razpoloženi Štulac, znova pa je bil na mestu gostujoči vratar. V 29. minuti je Matej Potokar streljal proti golu Kopra, žogo pa je v koprsko mrežo za vodstvo gostov preusmeril Luka Majcen, nekdanji član Kopra. Tri minute pozneje je po kotu za domače z glavo poskusil Luka Batur, a meril le malce previsoko.

Z glavo je v 42. minuti streljal tudi Matteo Boccaccini, žogo je v kot odbil vratar Kopra Vjekoslav Tomić. V izdihljajih prvega polčasa pa je sledilo izenačenje. Kot z desne strani je izvedel domači kapetan Dalibor Radujko, Toni Datković pa je dobro skočil in z glavo zadel za 1:1.

Že v 51. minuti pa so gosti znova povedli. Josip Fuček je z desne strani odlično podal na drugo vratnico, sam in neoviran pa je z glavo žogo v domačo mrežo poslal, že drugič na tekmi, Majcen. Toda Koprčani so hitro izenačili. Štulac je izvrstno podal z leve strani, rezervist Marin Jurina pa je na oddaljeni vratnici z glavo poslal žogo v gostujočo mrežo za 2:2.

V 73. minuti sta kombinirala Radujko in Štulac, a je poskus slednjega z glavo zanesljivo zaustavil Mitrović. Štiri minute za tem je Fuček podal iz kota, zmedeno obrambo Kopra pa je za vodstvo gostov z 2:3 z vsega dveh metrov od gola kaznoval Boccaccini. Gostje so se po vodstvu pomaknili v obrambo in nato branili pomembno vodstvo. Tega so kljub pritisku domačih tudi ohranili.

Koprčani bodo v 35. krogu v soboto gostovali v Novi Gorici, Krka pa bo gostila Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.05.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Luka Koper - Krka
    Izjemno pomemben dvoboj v 34. krogu PLTS čaka tudi Koprčane in Novomeščane. Primorci bi z zmago Krko že poslali med drugoligaše, za goste pred obračunoma z Olimpijo in Mariborom šteje zgolj zmaga.

DELI NA