30.11.2020 | A
Oblak do novega rekorda

Teden, ki ga je zaznamovala smrt Diega Maradone, je postregel z zadetki Josipa Iličića, Benjamin Verbiča in Damjana Boharja, Jan Oblak pa se je po 200. nastopu v španskem prvenstvu razveselil novega odmevnega dosežka.

Jan Oblak je v soboto odigral že 200. tekmo v španskem prvenstvu in Atleticu pomagal do nove zmage. Madridčani so v gosteh z 1:0 premagali Valencio, Oblak pa se je ob jubilejnem nastopu izkazal z novo odlično predstavo. Škofjeločan je v španskem prvenstvu mrežo ohranil nedotaknjeno že 112. in postavil nov mejnik La Lige. Med vratarji, ki so v španski ligi odigrali vsaj 200 tekem, še ni bilo takšnega, ki bi na več kot polovici srečanj zaklenil svoja vrata. Obenem je Oblak tudi vratar z najmanj prejetimi zadetki na 200 ligaških preizkušnjah. Reprezentančni vratar Slovenije je iz svoje mreže pobral 123 žog, s tem pa je močno izboljšal dosedanji rekord Miguela Reine. Nekdanji vratar Barcelone in Atletice, sicer oče Pepeja Reine, je na 200 tekmah klonil 165-krat. Oblak je sicer nepremagan na zadnjih štirih tekmah Atletica, odbil je vse poskuse nogometašev Cadiza, Barcelone, Lokomotive (srečanje UEFA Lige prvakov ni ponudilo zadetkov) in Valencie. Rdeče-beli z dvema tekmama manj za vodilnim Real Sociedadom zaostajajo zgolj za točko, madridski Real pa za mestnim tekmecem s tekmo več zaostaja že za šest točk, Barcelona pa za devet.

Odmevne zmage se je med tednom razveselil tudi Josip Iličić, ki je z Atalanto slavil v Liverpoolu. Aktualni angleški prvak je klonil z izidom 0:2, mrežo gostiteljev pa je v 60. minuti načel Josip Iličić. Kranjčan je na desetih tekmah UEFA Lige prvakov dosegel že šest zadetkov. Zasedbi iz Bergama je šlo slabše v domačem prvenstvu, saj je doma izgubila z Verono. Iličić je ob porazu z 0:2 igral do 63. minute, Verona pa se je z zmago zavihtela na sedmo mesto, tik pred Atalanto.  V Serie B se je treh točk veselil Vid Beled, ki je ob tesni zmagi Salernitane zaklenil svoja vrata. Salernitana se je z zmago v gosteh pri Cosenzi povzpela na vrh drugoligaškega prvenstva. Četrta Venezia Domna Črnigoja, ki je v igro vstopil v 74. minuti, je z 2:1 premagala Ascoli. Nocoj se bosta v Genovi merile Miha Zajc in Jasmin Kurtić.

Benjamin Verbič je z Dinamom gostil Barcelono. Katalonci so v drugem polčasu zabili štiri zadetke, Ukrajinci pa tako ostajajo pri točki. Vojničan je odigral vseh 90 minut, uspešnejši pa je bil konec tedna, ko je z golom in podajo blestel ob zmagi nad Vorsklo. V 13. minuti je podal za zadetek Cigankova, v 36. minuti pa je podvojil domačo prednost in zelenico zapustil v 80. minuti. Dinamo ima na vrhu lestvice tri točke prednosti pred Šahtarjem. 

Osijek je po tem, ko je premagal Dinamo, odigral dve tekmi. V zaostalem srečanju devetega kroga je bil s preobratom v Pulju z 1:4 boljši od Istre, Damjan Bohar pa je ob koncu prvega polčasa uspešno izvedel najstrožjo kazen za vodstvo z 1:2. Prekmurec je bil zamenjan v 88., Jurčević pa v 76. minuti. Včeraj sta oba pričela tudi "slovenski" dvoboj z Rijeko, ki pa ni dal zmagovalca (1:1). Damjan Bohar in Adam Gnezda Čerin, ki je zaradi poškodbe tekmo predčasno sklenil tik pred odmorom, sta imela nekaj priložnosti. Jurčević je vknjižil novih 90 minut, Boharja je v 72. minuti zamenjal Erceg. Slavonci so se s 27. točko zavihteli pred Dinamo Petra Stojanovića, ki pa konec tedna ni odigral derbija s Hajdukom. Stojanović je s klopi spremljal tudi evropsko zmago v Celovcu, Zagrebčani so Wolfsbergerju zabili tri zadetke in z osmimi točkami vodijo v skupini K UEFA Evropske lige. Rijeka je v skupini F še brez točke, v četrtek je v Neaplju izgubila z 2:0. Gnezda Čerin je zelenico zapustil v 87. minuti.

Tako kot Verbič, se je z evropskim velikanom meril tudi Miha Blažič. Ferencvaroš je gostoval pri torinskem Juventusu in po golu iz 19. minute vodil do 35. minute, ko je izenačil Cristiano Ronaldo. Gostitelji so do zmage prišli z golom Morate v 92. minuti. Blažič je znova odigral vseh 90 minut, v mestnem derbiju z MTK-jem pa je zelenico zapustil v 86. minuti, potem ko je pol ure prej prejel rumeni karton. Aktualni madžarski prvak je zmagal z izidom 2:0 in s tekmo manj drugemu Fehervarju beži za štiri točke.

Jaka Bijol je s Hannovrom gostil Kiel. Domača ekipa je med 56. in 60. minuto prejela kar tri zadetke in vknjižila peti poraz sezone. Bijol je igral od prve do zadnje minute. Hannover se z desetimi točkami nahaja na 14. mestu 18-članskega tekmovanja. 

Jon Gorenc Stanković je s Sturmom premagal Tirol, Domžalčan je ob minimalnem slavju odigral vseh 90 minut. Štajerci so s 15 točkami četrti. 

Rakow Davida Tijanića se je ob pomoči Piasta, ki je remiziral z Legio, vrnil na vrh poljskega prvenstva. Rakow je z enajstmetrovko v 90. minuti strl odpor Warte, Tijanić je tekmo pričel in končal na zelenici.

Na prvem mestu ostaja Slovan iz Bratislave, ki je konec tedna slavil na gostovanju pri Senici. Domača mreža se je zatresla trikrat, Kenan Bajrić pa je tudi tokrat odigral celotno srečanje.

Miha Mevlja je s Sočijem gostoval pri Uralu in doživel tesen poraz. Primorski branilec je odigral vseh 90 minut, gostitelji pa so gol za zmago dosegli v 86. minuti. Soči je po treh tekmah brez zmage zdrsnil na osmo mesto lestvice.

Amedej Vetrih je v srečanju Gaziantepa in Malatyasporja igral od 52. minute, srečanje pa se je po izenačenju tekmecev v 95. minuti srečanja končalo z delitvijo točk. Gaziantep je s 15 točkami šesti, Karagümrük Jureta Balkovca, ki danes gostuje v Kayseriju, je osmi, mesto nižje pa se nahaja Konyaspor. Moštvo Nejca Skubica je v soboto izgubilo z vodilnim Alanyasporjem, Ljubljančan je odigral vseh 90 minut.

Sandi Lovrić je z Luganom gostil Basel in ga premagal z 1:0. Gostitelji so slavili po zadetku v drugi minuti sodniškega dodatka. Tudi Lovrić je v statistiko vknjižil 90 minut igre. 

Sporting še vedno kraljuje na vrhu portugalske lige, levi iz Lizbone so bili v petek z 2:1 boljši od Moreirenseja, Šporar pa je zelenico zapustil v 78. minuti. 

V Prvi ligi Telekom Slovenije so v minulem tednu odigrali dva kroga. Matjaž Rozman je s Celjem najprej klonil v štajerskem derbiju z Mariborom, včeraj pa še v spopadu z Bravom. Nino Kouter se je razveselil dveh zmag, z Muro je najprej slavil v Novi Gorici, v soboto pa je v Fazaneriji klonil še Koper. Kouter je odigral obe tekmi, v soboto je bil zamenjan v 79. minuti. 

Haris Vučkić je v 15. krogu drugoligaškega španskega prvenstva gostoval v Barceloni. Gostitelji so bili boljši z izidom 2:0, Vučkić pa ni dobil priložnosti za igro.

Tima Matavža ob tesnem porazu Al Wahde - Al Ain je slavil z 1:0 - ni bilo v kadru gostov.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA