22.02.2021 | A
Oblak pričakuje Chelsea, Iličić pa Real

V minulem tednu so se pričeli izločilni boji UEFA Lige prvakov in UEFA Evropske lige. Jan Oblak še čaka na svojo tekmo, prva evropska preizkušnja pa je za klubi Benjamina Verbiča, Petra Stojanovića in Andraža Šporarja. V tem tednu se na evropske zelenice vračata Jan Oblak in Josip Iličić.

Zaigral je zgolj Andraž Šporar, ki je z Brago doma izgubil proti Romi. Rimljani so slavili z 0:2, Ljubljančan je zelenico zapustil po dobri uri igre. Braga je konec tedna gostila Tondelo, Šporar pa je ob zmagi s 4:2 igral od 58. minute. Braga se je s tekmo več povzpela pred na drugo mesto, pred Porto.

Poškodovanega Benjamina Verbiča ni bilo v kadru kijevskega Dinama, ki je na domačem igrišču remiziral s Club Bruggejem (1:1), z istim rezultatom pa se je v državnem prvenstvu razšel z Desno.

Zagrebško zmago v Krasnodarju je s klopi Dinama pospremil Petar Stojanović, modri pa so si z zmago 2:3 priigrali ugodno izhodišče za povratno tekmo. Dinamo konec tedna ni odigral derbija s Hajdukom, dvoboj je bil preložen zaradi množičnih okužb v dalmatinskem taboru. Sta se pa v ligaškem spopadu udarila Damjan Bohar in Adam Gnezda Čerin. Zmaga je pripadla Osijek, ki je bil boljši z izidom 2:0. Bohar je igrišče zapustil v 71. minuti, zadnjih deset minut pa je igral Mario Jurčević, ki se vrača po poškodbi. Gnezda Čerin je teden zaključil s 180 minutami igre. Rečani so med tednom remizirali v Veliki Gorici, zaostala tekma z Gorico ni postregla z zadetki. Dinamo in Osijek si z 48 točkami delita vrh lestvice, a imajo Zagrebčani tekmo manj, Rijeka je z 32 točkami že izpadla iz boja za tretje mesto.

Jan Oblak bo z Atleticom jutri gostil Chelsea, minuli teden pa bodo skušali v madridskem taboru čimprej pozabiti. Rdeče-beli so na dveh tekmah iztržili zgolj točko, v sredo so remizirali z Levantejem (1:1), v soboto pa je isti tekmec v španski prestolnici slavil z 0:2. Atletico ima s tekmo manj še tri točke prednosti pred Realom. Zaragoza Harisa Vučkića danes gosti Alcorcon.

Že omenjeni Real bo v sredo gostoval pri Atalanti Josipa Iličića, ki se je s soigralci povzpel na četrto mesto Serie A. Moštvo iz Bergama je na svoji zelenici s 4:2 premagalo Napoli, Kranjčan pa je tekmo spremljal s klopi. Vidnejšo vlogo je pri remiju Genoe odigral Miha Zajc, ki pa je bil v spopadu z Verono (2:2) zamenjan ob polčasu. Genoa po seriji pozitivnih rezultatov drži 11. mesto. Slabše kaže Parmi, ki je v začetku tedna izgubila v Veroni, bilo je 2:1, včeraj pa je doma remizirala z Udinesejem in prekinila niz porazov. Jasmin Kurtić je v ponedeljek odigral celotno srečanje, v nedeljo ga ni bilo v ekipi. Parma zaseda predzadnje pozicijo, do mest, ki prinašajo obstanek, pa jo loči šest točk.

Salernitana je z zmago v Ascoliju prekinila serijo neodločenih rezultatov, s katerimi je klub predal vodstvo v Serie B. Vida Belca ni bilo v kadru gostov. Venezia se je s četrto zaporedno zmago povzpela na tretje mesto, Domna Črnigoja pa ob domači zmagi nad Entello prav tako ni bilo v kadru.

Jaka Bijol je s Hannovrom gostoval v Düsseldorfu in klonil s 3:2. Reprezentančni vezist je zelenico zapustil v 78. minuti, Hannover pa je po devetem porazu sezone zdrsnil na sedmo mesto lestvice. Mesta, ki prinašajo napredovanje v Bundesligo, so oddaljena devet točk.

Lugano je teden sklenil s točko iz dveh tekem. Moštvo Sandija Lovrića je v sredo remiziralo s Servettom, vezist je igral do 69. minute, konec tedna pa je v Lugano s 3:2 slavil Luzern. Lovrić je odigral celotno srečanje, v 77. minuti pa je bil opozorjen z rumenim kartonom. Klub z juga države je po 21 krogih na petem mestu desetčlanskega prvenstva.

Sturm je v 18. krogu avstrijskega prvenstva doživel drugi zaporedni poraz, v Gradcu je z 1:2 slavil Wolfsberger, zmago pa je v 90. minuti potrdil nekdanji napadalec Celja Dario Vizinger. Jona Gorenca Stankoviča ni bilo v domači ekipi. 

Ferencvaroš z novo tesno zmago ostaja trdno na vrhu madžarske lige. Zeleno-beli so v mestnem derbiju premagali Honved, Miha Blažič pa je domači obrambi poveljeval od prvega do zadnjega sodniškega žvižga.

Prve zmage v nadaljevanju sezone so se razveselili pri Slovanu. V Bratislavi je z 1:0 klonila ekipa Pohronie, Kenan Bajrić je v zadnji vrsti gostiteljev odigral vseh 90 minut. Slovan ima pred Dunajsko Strdo sedem točk naskoka.

Rakow je po treh zaporednih porazih slavil na gostovanju v Lubinu. David Tijanić je ob zmagi z 1:2 igral do 88. minute, Rakow pa je z 31 točkami zadržal tretje mesto, vodilna Legia jih ima pet več.

Nino Kouter je z Muro dočakal prvo zmago pomladi, Sobočani so v domači Fazaneriji s 3:1 premagali Gorico, novopečeni oče pa je igral od prve do zadnje minute. Celjani so z zmago v štajerskem derbiju prekinili niz treh porazov, Matjaž Rozman pa je v Ljudskem vrtu zaklenil svoja vrata.

V Turčiji so odigrali tekme 26. kroga, zmage se je razveselil zgolj Nejc Skubic. Konyaspor je gostoval pri Malatyasporju in z osmo zmago preskočil tokratnega tekmeca, zdaj zaseda 12. mesto. Porumeneli Skubic je igral vseh 90 minut. Z enako minutažo sta se lahko pohvalila tudi Jure Balkovec in Amedej Vetrih. Prvi je izgubi v obračunu s Kašimpašo (3:2), drugi pa v dvoboju z Antalyasporjem ni videl zadetkov, je pa v 77. minuti prejel rumeni karton. Gaziantep je z 39 točkami sedmi, Karagümrük je z dvema manj osmi.

Tim Matavž je Al Wahdi pomagal do zmage v obračunu s Khorfakkanom, gostitelji so slavili s 3:0. Šempetrčan je zelenico zapustil v 90. minuti.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA