Odločil Eterović

Mura je v 31. krogu Prve lige v Murski Soboti premagala Rudar z 1:0 (0:0).

Muraši brez Leona Horvata, Rajka Repa in Aleša Luka, toda močnejši za kapetana Fabijana Cipota in prvega strelca Nusmirja Fajića, so v svoji Fazaneriji gostili vedno neugoden Rudar. Čeprav se tudi tokrat knapi kljub temu, da so igrali večino tekme z igralcem manj, dolgo niso vdali, so se na koncu polnega izkupička vseeno veselili domači.

Zadetek, ki je Muri prinesel 15. zmago v sezoni in tretje mesto na lestvici, je dve minuti pred koncem zabil Mate Eterović.

Domači so tekmo dobro začeli. V peti minuti je bil Mitja Lotrič prehiter za velenjsko obrambo, se znašel sam pred vratarjem Bobanom Savičem, potem pa si dal predolgo podajo.

V deževnem vremenu in na spolzkem igrišču so bili napadi hitrih Sobočanov sila neprijetni, gosti pa so bili nevarnejši ob prekinitvah. Tako so prišli tudi do prve polpriložnosti v 20. minuti, a je Dejan Purišič z glavo meril previsoko. Dve minuti zatem so Velenjčani zapravili veliko priložnost za vodstvo.

Po napaki domače obrambe je silovito z 12 metrov sprožil Luka Majcen, vratar Mure Filip Draković pa se je izkazal. Fajić je v 26. minuti lepo podal Lotriču, ki pa je streljal mimo desne vratnice in zapravil že drugo priložnost na tekmi.

Deset minut pred koncem prvega dela je Fajić pobegnil obrambi gostov, preigral tudi vratarja Saviča, ki ga je zrušil in sodnik je pokazal na belo točko. Savič je ob tem dobil rdeč karton, Fajić pa nato izvedel enajstmetrovko. Na žalost domačih navijačev je zadel le vratnico.

V nadaljevanju so do prve priložnosti prišli domači. Damjan Bohar je dobro meril z 18 metrov, vratar Gregor Fink, ki je v vratih zamenjal izključenega Saviča, pa je žogo odbil v kot. V 60. minuti je zavrelo v Fazaneriji. Po podaji Erika Janže je Fajić zatresel velenjsko mrežo, a je sodnik gol razveljavil zaradi prepovedanega položaja.

Pritisk domačih pa se je stopnjeval, po strelu Nina Kouterja je Velenjčane rešil Fink. Ko je že kazalo, da bo tekma ostala brez gola, so domači prišli do zmage in pomembnih treh točk. Po podaji Dragana Jelića z desne strani je namreč rezervist Mate Eterović v 88. minuti z glavo žogo poslal v mrežo za končnih 1:0.

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Mura - Rudar
    Oglejte si izjavi iz Murske Sobote, s tekme 31. kroga Prve lige Mura - Rudar.

DELI NA