Odločitev v Celju padla povsem na koncu

Celje - Domžale 2:1 (1:0)

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 700, sodniki: Vinčić (Maribor), Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah) in Klančnik (Slovenj Gradec).
* Strelci: 1:0 I. Hadžić (25.), 1:1 Dobrovoljc (74.), 2:1 Podlogar (90.).
* Celje: Rozman, Vidmajer, Travner, Džinić, Kous (od 67. Klemenčič), Pišek, Pungaršek (od 81. Lovrečič), Čirjak, Požeg Vancaš (od 65. Šporn), Podlogar, I. Hadžić.
* Domžale: Golubovič, Širok, Halilović, Horvat, Dobrovoljc, Balkovec, Majer, Alvir, Morel (od 46. Repas), Bratanović (od 66. Vuk), Batrović (od 46. Husmani).
* Rumeni kartoni: Podlogar, Vidmajer; Horvat, Širok.
* Rdeči karton: /.

Kljub temu, da so Celjani pogrešali kaznovana Daliborja Volaša in trenerja Roberta Pevnika, so gostitelji obračuna z Domžalami prišli do četrte zmage v prvenstvu in druge zaporedne. Do nje so prišli v sodniškem dodatku po napaki gostujoče obrambe in se gostom, ki jih vodi nekdanji celjski strateg Simon Rožman, na lestvici približali na vsega točko.

Celjani so bili večino prvega polčasa boljši in konkretnejši tekmec, najnevarnejši v celjski vrsti pa je bil Irfan Hadžić, ki je dosegel edini zadetek v tem delu igre, a tudi zapravil nekaj lepih priložnosti. Prvo že v osmi minuti, ko je žogo z glavo poslal mimo desne vratnice. Zadetek je dosegel v 25. minuti, ko je z lepim strelom z glavo unovčil podajo Janeza Piška z desne strani.

Štiri minute zatem je imel Hadžić novo izvrstno priložnost, ko je bil sam pred Adnanom Golubovićem, a reagiral nerodno in žogo povsem zgrešil. Domžalčani so nase še najbolj opozorili v 24. minuti, ko je Elvis Bratanović iz bližine z glavo za malo zgrešil cilj.

Nekdanji celjski strateg, zdaj pa strokovni šef Domžal, je ob polčasu opravil kar dve menjavi, v igro sta prišla Zeni Husmani in Jan Repas, že v 47. minuti pa so gosti prišli do dotlej svoje najlepše priložnosti, a je po protinapadu, v katerega sta bila vpletena tudi oba rezervista, Bratanović žogo poslal le malo čez gol.

Sledilo je obdobje igre brez pravih priložnosti na eni in drugi strani. Tega je prekinil Gaber Dobrovoljc v 74. minuti, ko je po podaji Slobodana Vuka z leve strani kazenskega prostora v drugem poskusu iz bližine premagal Matjaža Rozmana za 1:1.

Štiri minute pozneje je Vuk streljal z levega roba kazenskega prostora, po odličnem strelu pa se je izkazal Rozman. Ko je že kazalo, da se bosta ekipi razšli z neodločenim izidom, pa je v prvi minuti sodniškega dodatka do žoge v domžalskem kazenskem prostoru prišel nekdanji član Domžal Matej Podlogar in malce z desne strani z diagonalnim strelom priigral zmago Celju.

Celjani bodo v 10. krogu v sredo gostili Olimpijo, Domžalčani pa bodo "gostovali" pri Radomljah.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Prvoligaši zaključujejo z uvodno četrtino letošnjega prvenstva. Prvi dvoboj devetega kroga bo odigran v knežjem mestu. Robert Pevnik in Simon Rožman se bosta s svojimi varovanci merila z bivšim klubom.

DELI NA