Olimpija dobila derbi in se utrdila na vrhu

Olimpija - Mura 1:0 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Kajtazović, Klančnik in Gabrovec.
* Strelec: 1:0 Vukušić (71.).
* Olimpija: Vidmar, Boakye, Bagnack, Samardžić, Pavlović, Tomić, Bezjak (od 59. Menalo), Savić, Valenčič, Čekiči, Vukušić.
* Mura: Zalokar, Šturm, Maruško, Gorenc, Kous, Šporn (od 76. Horvat), Kouter, Bobičanec, Karničnik (od 81. Žižek), Šušnjara (od 72. Filipović), Maroša.
* Rumeni kartoni: Čekiči, Bagnack, Menalo; Maruško, Kous.
* Rdeči karton: Bagnack (90.).

Ljubljanska ekipa je v obračunu z Muro zasluženo prišla do prve medsebojne zmage v sezoni, hkrati pa skupno 15., s katero se je utrdila na prvem mestu lestvice. Zdaj ima pet točk prednosti pred Celjem in Aluminijem, sedem pred Mariborom in že 12 pred Muro, ki je še na četrti zaporedni tekmi ostala brez zmage, doživela pa skupno četrti poraz.

Prvi polčas je minil brez golov. Olimpija je imela žogo več v posesti, a najlepši priložnosti je imela Mura. V 19. minuti je Macky Bagnack izgubil žogo pred kazenskim prostorom, do strela je nato prišel Žan Karničnik, a malce z desne z diagonalnim strelom žogo poslal v vratnico.

V 30. minuti pa je bil v glavni vlogi Luka Bobičanec, ki je z več kot 20 metrov s prostega strela oplazil prečko. Pri Olimpiji velja omeniti predvsem poskus Vitje Valenčiča iz 12. minute, ko je s slabih 20 metrov žogo poslal malo mimo gola.

Tudi v uvodu drugega dela je imela terensko pobudo Olimpija, a ni znala priti do nevarnejšega strela ob igri Mure, ki je bolj čakala na protinapade. V 71. minuti pa je zeleno-bela ekipa le strla tekmečevo obrambo.

Eric Boakye je podal za hrbet Murine obrambe, kamor je stekel Ante Vukušić, ki je nato prišel v kazenski prostor in dosegel svoj 18. gol sezone, s čimer se je na vrhu lestvice strelcev pridružil Celjanu Dariu Vizingerju.

V 74. in 75. minuti sta s streloma z glavo neuspešno poskusila Vukušić in Luka Menalo, v 84. pa je bil z leve strani nenatančen še Stefan Savić. Že v sodniškem dodatku je z desne strani v kazenskem prostoru na drugi strani prišel Andrija Filipović, nato pa še Kevin Žižek, a je Nejc Vidmar obakrat žogo ustavil ter tako pristavil svoj delež k zmagi.

Malce zatem pa si je Macky Bagnack prislužil še drugi rumeni karton in predčasno končal tekmo.

Olimpija bo v 26. krogu v soboto gostovala v Sežani, Mura pa v Kidričevem.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Mura
    Nedeljski večer bo zaznamoval derbi kroga - v prestolnici bosta moči pomerili Olimpija in Mura.

DELI NA