02.04.2023 | Prva liga Telemach
Olimpija doma do nove zmage

Olimpija - CB24 Tabor Sežana 1:0 (1:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Matković, Kordež, Vidali.
* Strelec: 1:0 Krdžalić (5.).
* Olimpija: Vidovšek, Krefl, Milović, Karamatić, Sualehe (od 69. Crnomarković), Sešlar, Elšnik, Aldair (od 54. Kvesić), Posavec, Bristrić (od 35. Rui Pedro, od 69. Špehar), Krdžalić.
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Halilović, Kaleba, Ovsenek, A. Zeljković, Korošec (od 85. Bešir), Kouao (od 46. Pabai), Kompan Breznik, Šušnjara (od 56. Khali), Ndzengue (od 56. Stanković), Marasović (od 85. Mahne Vatovec).
* Rumeni kartoni: /
* Rdeč karton: /

Olimpija je storila še en korak proti osvojitvi naslova državnega prvaka. Pred lepo zapolnjeno glavno tribuno stoženskega stadiona je premagala zadnjeuvrščeni Tabor, toda z igro gledalcev zagotovo ni navdušila. Čeprav si je z zgodnjim vodstvom pripravila lepo osnovo, da poleg rezultata poskrbi tudi za umetniški vtis, tega ni storila in je lahko na koncu celo srečna, da anemične igre v fazi napada Sežanci niso kaznovali.

Da bodo točke ostale doma, so sicer napovedale že uvodne minute. Sežanci so hitro prejeli gol, potem ko so po kotu v kazenskem prostoru povsem pozabili na Anesa Krdžalića, ki je natančno podajo Timija Maxa Elšnika s strelom z glavo spremenil v vodstvo.

Takoj zatem je imel priložnost še Aldair, a je slabo streljal. Gledalci so pričakovali, da se bodo zeleno-beli po vodstvu sprostili, mogoče so tudi se, a ne v dobrem smislu. Do odhoda v slačilnico so imeli le še eno polpriložnost, Svit Sešlar je po kotu z glavo zadel zunanji del mreže.

Ljubljanska obramba pa je na drugi strani storila kar nekaj napak, ki jih predvsem Fahd Ndzengue ni znal kaznovati. Dvakrat je bil nenatančen s streloma od daleč, najlepšo priložnost pa je zapravil v 41. minuti, ki se je sam znašel pred Matevžem Vidovškom, vendar je medsebojni dvoboj dobil ljubljanski vratar.

Olimpija je bila neprepričljiva tudi v drugem delu. Sežanci so bili boljši tekmec, toda grozili so predvsem s številnimi streli od daleč, najbližje zadetku je bil v 79. minuti Adrijan Zeljković.

Ljubljančani pa so le dvakrat nevarneje prišli pred sežanska vrata. Prvič, ko je Mario Kvesić takoj, ko je vstopil v igro, z leve strani lepo zaposlil Ruija Pedra, ki pa je s strelom z glavo oplazil prečko, in drugič ob koncu tekme. Takrat so gosti zaigrali na vse ali nič, v obrambi pustili veliko prostora, Aljaž Krefl je neoviran pritekel v kazenski prostor, a streljal nenatančno.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala pri Bravu, Tabor bo gostil Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.03.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Tabor
    V prestolnici vodilni pričakuje zadnjega. Lahko Tabor preseneti Olimpijo?

DELI NA