Olimpija doma ugnala Krčane

Olimpija - Krško 3:2 (2:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Vinčić, Klančnik, Benc.
* Strelci: 1:0 Cekici (20.), 2:0 Kronaveter (45.), 2:1 Vukušić (51.), 3:1 Kidrič (86.), 3:2 Kordić (90.).
* Olimpija: Vidmar, Andrejašič, Bagnack, Mujčić, Štiglec, Brkić, Tomić, Suljić, Kronaveter (od 90. Valenčič), Cekici (od 87. Savić), Lupeta (od 80. Kidrič).
* Krško: Frelih, Volarič, Cetina, Ilić, Štefulj, Jandrek, Da Silva, Kordić, Perić (od 46. Petrović), Vukušić, Volaš (od 90. Sokler).
* Rumena kartona: Cekici; Da Silva.
* Rdeči karton: /

Olimpija je po lepi in zanimivi predstavi vknjižila nove tri točke, s katerimi se je vodilnemu Mariboru spet približala na deset točk, Krško pa zdaj za predzadnjim mestom zaostaja že devet točk. Ljubljančani so odlično odigrali prvi polčas, v drugem pa so Posavci pošteno pokazali zobe, tako da je bil izid negotov vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

Že sam začetek tekme je napovedal, da bodo maloštevilni gledalci lahko uživali v nogometu. Olimpija je takoj pritisnila na gol, Krško pa se ni le branilo, tudi gostje so želeli zadeti. Olimpija je že v uvodnih minutah v okvir vrat sprožila štiri strele, toda po strelih Anteja Tomića, Gorana Brkića, Endrija Cekicija in Jucieja Lupete se je izkazal gostujoči vratar Žiga Frelih.

Nato je s prostega strela z roba kazenskega prostora Rok Kronaveter zadel živi zid, v 18. minuti pa se je prva priložnost ponudila tudi gostom, toda Ante Vukušić je streljal preveč po sredini gola, tako da Nejc Vidmar ni imel veliko težav. Zgrešeno priložnost bi že v naslednjem napadu lahko kaznoval Kronaveter, ki se je sam znašel pred Frelihom, toda streljal mimo gola.

Olimpija je povedla v 20. minuti, in sicer po lepi akciji, ki se je začela pri Lupeti, nadaljevala pri Kronavetru in Dinu Štiglicu, končala pa pri Cekiciju, ki je po nizu lepih podaj le potisnil žogo v prazno mrežo.

Krško bi lahko kmalu zatem izenačilo, ko je Robert Jandrek prodrl po desni strani, zavrnil žogo v sredino, Dalibor Volaš pa je streljal čez gol. Po nekaj neuspešnih poskusih Olimpije - skupno so Ljubljančani v prvem polčasu zbrali kar 18 strelov, se je še ena lepa priložnost ponudila Krškemu, darila Mackyja Bagnacka pa ni izkoristil Volaš, veselje mu je z lepo obrambo preprečil Vidmar.

Kazen je sledila hitro, Danijel Štefulj je nespretno posredoval v kazenskem prostoru, storil prekršek nad Cekicijem, najstrožjo kazen pa je izkoristil Kronaveter.

Tudi po prihodu iz slačilnic se stanje na igrišču ni veliko spremenilo, že prvo priložnost pa so nogometaši v 51. minuti tudi izkoristili, Vukušić se je odlično znašel v kazenskem prostoru in poslal žogo pod prečko.

Gostje so začutili svojo priložnost, a tudi Olimpija je znala odgovoriti, Kronaveter je trikrat poskusil s streli, Frelih je bil vselej na mestu. Bil pa je brez moči v 86. minuti, ko je Kronaveter lepo podal žogo v prazen prostor, Rok Kidrič se je znašel iz oči v oči s Frelihom in ga tudi premagal.

A to še ni bilo konec razburjenja na Stožicah. Gosti so se še enkrat vrnili v tekmo, potem ko je po kotu izid s strelom z glavo znižal Ante Kordić. S tem je postavil končni izid, saj Posavcem, ki so imeli tudi nekaj pripomb na sojenje (v zadnjih minutah so po padcu Vukušića v kazenskem prostoru zahtevali enajstmetrovko), nato ni uspelo kaznovati nekoliko nervozne igre gostiteljev.

V naslednjem krogu bo Olimpija v četrtek, 2. maja igrala v Celju, v Krško pa isti dan prihaja Rudar.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Krško
    Zadnja tekma 29. kroga bo odigrana v Stožicah. Olimpija po preboju v pokalni finale gosti zadnje nogometaše Krškega, ki se na vse pretege trudijo približati deveti Gorici. Kdo bo uspešen v prestolnici?

DELI NA