11.02.2023 | Prva liga Telemach
Olimpija odprla drugi del prvenstva z zmago

Olimpija - Bravo 2:1 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Sagrković, Kasapović, Vojska.
* Strelci: 1:0 Kvesić (50./11 m), 2:0 Krdžalić (59.), 2:1 Kramarič (71./11 m).
* Olimpija: Vidovšek, Aldair (od 67. Lasickas), Ratnik, Estrada (od 79. Milović), Sualehe (od 79. Krefl), Krdžalić (od 77. Posavec), Sešlar, Doffo, Nukić (od 77. Bristrić), Kvesić, Rui Pedro.
* Bravo: Lubej Fink, Križan, Katinić, Jakšić, Kramarič, Kavčič, Selan (od 85. Kurež), Nsana (od 66. Kurtović), Flakus Bosilj, Trdin, Svetlin (od 66. Marjanac).
* Rumeni kartoni: Nukić, Vidovšek, Posavec, Krefl, Lasickas; Katinić, Marjanac, Flakus Bosilj.
* Rdeči karton: /.

Olimpija je v mestnem derbiju gostila ekipo, ki jo je zadnja v prvenstvu premagala, takrat ji je nasula kar šest golov. Tokrat so izbranci Alberta Riere svojo nalogo opravili bolje. Čeprav je manjkalo nekaj nogometašev, vključno s kapetanom Timijem Maxom Elšnikom, so zeleno-beli nogometno pomlad začeli z zmago, skupno že 16., in so še bolj zanesljivo na vrhu lestvice. K uspehu je z lepim zadetkom v drugem polčasu prispeval tudi eden od treh novincev pri Olimpiji Anes Krdžalić.

Uvodnih 15 minut je minilo v večinski Olimpijini posesti žoge, a brez prave nevarnosti za vrata Brava. Tudi strel Mustafe Nukića v 17. minuti ni bil nevaren za Gala Lubeja Finka, ki je bil na mestu tudi po poskusu Ruija Pedra v 23. minuti. Na drugi strani pa je v 24. minuti Tamar Svetlin zgrešil po prvi nevarni akciji gostov. Svetlin je poskusil tudi v 30. minuti po protinapadu, vendar je bil Matvež Vidovšek zbran ob njegovem poskusu s peto.

Če Olimpiji nikakor ni uspelo izvesti posebej nevarne akcije, pa so dotlej daleč najlepšo priložnost v 39. minuti zapravili Šiškarji, potem ko je neoviran v kazenskem prostoru malo mimo gola streljal David Flakus Bosilj. V 41. minuti pa je vendarle zagrozila tudi zeleno-bela zasedba, z roba kazenskega prostora je sprožil Nukić, Lubej Fink pa je žogo s konicami prstov odbil v kot.

Takoj po začetku drugega dela je imel Vidovšek spet nekaj dela po strelu z glavo gostov, so pa domači nekaj minut pozneje prišli do enajstmetrovke, ki jo je s prekrškom nad Nukićem zakrivil vratar Lubej Fink. V 50. minuti je z bele pike nato zadel Mario Kvesić in dosegel svoj sedmi gol sezone. Svojega prvega v dresu Olimpije pa je v 59. minuti dosegel eden od novincev Anes Krdžalić. Ta je močno sprožil z 19 metrov in žogo poslal pod prečko.

V 62. minuti je na drugi strani Martin Kramarič meril manj natančno s podobne razdalje, v 71. pa se je Bravo vrnil v igro, saj je Vidovšek s prekrškom nad Flakusom Bosiljem gostom podaril najstrožjo kazen. Streljal je Kramarič in žogo poslal pod prečko za 2:1 ter svoj osmi gol sezone. Ljubljanski vratar je prejel šele svoj drugi gol v sezoni. Še enega je dobil tudi v 79. minuti, a je bil Luka Marjanac globoko v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri vodstvu in na koncu zmagi Olimpije.

Olimpija bo v 22. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Mariboru, Bravo pa bo gostil Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.02.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Bravo
    Prva liga Telemach je nazaj! Drugi del prvenstva bosta z mestnim obračunom odprla Olimpija in Bravo. Ljubljanska prvoligaša med premorom nista doživela veliko sprememb, kdo bo bolje vstopil v pomlad?

DELI NA