Olimpija po burnem tednu zaključila z zmago

Gorica - Olimpija 1:3 (1:1)

* Športni park, sodniki: Ponis (Koper), Žunič (Kranj) in Vidali (Gračišče).
* Strelci: 0:1 Vombergar (16./11 m), 1:1 Celcer (44./11 m), 1:2 Savić (57.), 1:3 Vombergar (75.).
* Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Curk, Grudina, Kolenc, Bužinel (od 66. M. Kavčič), Kotnik, Gulič (od 73. Džuzdanović), Filipović (od 79. Smajlagić).
* Olimpija: Vidmar, Štiglec, Maksimenko, Zarifović (od 60. Valenčič), Boakye, Tomić, Kapun, Savić (od 87. Boateng), Suljić, Lupeta (od 71. Črnic), Vombergar.
* Rumeni kartoni: Kotnik, Filipović; Suljić, Tomić.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani so po vseh peripetijah, ki se v teh dneh dogajajo v Olimpiji, v Novi Gorici prišli do druge zmage na zadnjih petih tekmah. Čeprav so igrali brez Roka Kronavetra in Branka Ilića (uradno zaradi poškodb, neuradno pa po poročanju Ekipe SN nista smela iti na Primorsko zaradi spora s predsednikom Milanom Mandarićem) ter tudi Mackyja Bagnacka in Marka Putinčanina, so tudi po zaslugi dveh golov Andresa Vombergarja prvič v sezoni premagali Novogoričane, ki so igrali brez Bedeja Osujija.

Olimpija, ki jo je skoraj zagotovo zadnjič vodil Zoran Barišić (ta je po tekmi za Planet TV sicer dejal, da imajo še nekaj sestankov z vodstvom kluba), je tako ohranila zaostanek devetih točk za vodilnim Mariborom, Novogoričani, ki na zmago čakajo vse od 12. kroga in zaradi česar je pod vprašajem tudi služba trenerja Mirana Srebrniča, pa so ostali sedmi.

Prvi polčas se je končal z izenačenim izidom, čeprav je bila Olimpija nekoliko boljša na terenu. Ta je tudi povedla, in sicer v 16. minuti, ko je Vombergar z bele točke zadel za 1:0 in svoj deveti gol v sezoni. Najstrožjo kazen je zakrivil Žiga Lipušček s prekrškom nad Stefanom Savićem.

Vombergar je bil sicer še nekajkrat nevaren, v 32. minuti je celo prišel neoviran do strela v kazenskem prostoru, a ga je Lipušček blokiral. Pred tem je Asmir Suljić žogo poslal čez gol.

Novogoričani, ki so prek Andrije Filipovića zagrozili že v prvi minuti, ko je dobro posredoval Nejc Vidmar, v 44. minuti pa je ljubljanski vratar, ki je v začetni postavi zamenjal Aljaža Ivačiča, zrušil Filipovića in zakrivil enajstmetrovko. To je zelo zanesljivo s strelom pod prečko unovčil Uroš Celcer in prekinil več kot 300-minutni strelski post belo-modrih.

V 47. minuti je Filipović poskusil z lobom presenetiti Vidmarja, a je žogo z leve strani s približno 20 metrov poslal malo čez gol. Na drugi strani je v 53. minuti nevarno sprožil Nik Kapun z 20 metrov, Grega Sorčan pa se je izkazal, po kotu pa je nato Aris Zarifović s strelom z glavo zadel vratnico.

Malce pozneje je malce nerodno pred Vidmarjem poskusil Filipović z glavo, ljubljanski vratar pa je žogo odbil.

Že v 57. minuti pa so Ljubljančani znova povedli, z desne strani je podal Dino Štiglec, Savić pa je sredi kazenskega prostora ostal povsem sam in z glavo zadel za 2:1. V 63. minuti sta omenjena igralca izpeljala podobno akcijo, a je takrat Savićev poskus z glavo Sorčan brez težav ukrotil.

V 71. minuti sta preslabo poskušala Vombergar in Suljić, Olimpija pa je imela v teh trenutkih prevlado na igrišču. V 75. minuti je Olimpija povedla s 3:1. Znova je bil v vlogi podajalca Štiglec, žogo je z leve strani poslal pred vrata, kjer je Vombergar z glavo zabil svoj deseti zadetek v sezoni ter se na vrhu lestvice strelcev izenačil s soigralcem Rokom Kronavetrom in Murinim Rokom Sirkom.

V 89. minuti je pri Olimpiji z desne strani poskusil še Kingsley Boateng, a je žogo z diagonalnim strelom poslal malce mimo vratnice.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Olimpija
    V slovenskem »Las Vegasu« se bosta za zadnje jesenske točke udarila ranjena leva. Goričani ne najdejo izhoda iz porazov, Ljubljančani so v Kidričevem prejeli zelo bolečo zaušnico. Kdo bo poglobil krizo?

DELI NA