Olimpija se je znesla nad Rudarjem

Olimpija - Rudar 6:0 (4:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Antič, Bensa in Habibović.
* Strelci: 1:0 Knežević (4.), 2:0 Vukušić (13.), 3:0 Vukušić (22.), 4:0 Boakye (32.), 5:0 Savić (64.), 6:0 Čekiči (89.).
* Olimpija: Vidmar, Jurčević (od 81. Gasser), Samardžić, Bagnack, Boakye, Knežević (od 62. Valenčič), Tomić, Menalo, Savić, Čekiči, Vukušić (od 62. Kidrič).
* Rudar: Stopajnik, Krefl, Ejup, Džinić, Filipović (od 79. Pušaver), Vošnjak, Anđelković (od 72. Kitek), Kobiljar, Črnčič (od 46. Pljava), Radić, Petrović.
* Rumena kartona: Črnčič, Pušaver.
* Rdeči karton: /.

Čeprav na ljubljanski klopi ni bilo kaznovanega trenerja Safeta Hadžića, pa so njegovi varovanci svoje delo opravili po pričakovanjih. Vodilna ekipa je bila za razred boljša od premalo motivirane zadnjeuvrščene zasedbe iz Velenja. Domači, ki so pogrešali tudi kaznovanega Jucieja Lupeto, je prišla do pete zmage na zadnjih sedmih tekmah, Rudar pa na zadnjem mestu še vedno čaka trenutek, ko bo lahko na lestvici v rubriko zmage vpisal enico.

Olimpija je večino dela naredila že v dobre prve pol ure. Medli Velenjčani so do takrat iz svoje mreže pobrali že štiri žoge, o dogajanju na igrišču pa dokaj zgovorno govori tudi podatek, da so gostitelji proti tekmečevim vratom zgolj v prvih 45 minutah sprožili kar 18 strelov.

S štirimi so tudi zadeli cilj. Mrežo je načel Bojan Knežević, ki je na svoji prvi tekmi v dresu Olimpije zadel z dobrih desetih metrov v četrti minuti po podaji Anteja Vukušića. V 13. in 22. minuti pa je bil v ospredju Vukušić, saj je dosegel svoja deseti in enajsti zadetek v sezoni in se utrdil na vrhu lestvice strelcev.

Najprej je zadel z nizkim strelom s 17 metrov, nato pa je tudi z nekoliko sreče žogo v mrežo spravil iz bližine po kotu in zmedi v kazenskem prostoru gostov. Zelo nerazpoloženi Velenjčani pa so v 32. minuti morali opazovati še slavje Erica Boakyeja, ki je zadel z roba kazenskega prostora.

Kako se bo tekma odvijala, je bilo sicer jasno že po nekaj minutah, v tretji so domači, denimo, dvakrat zatresli prečko po poskusih Vukušića in Stefana Savića, slednjemu je vmes Tomaž Stopajnik obranil še strel iz bližine.

V drugem delu so uvodoma Velenjčani pokazali nekaj več bojevitosti, a je tudi to hitro poniknilo, v 64. minuti je namreč Savić preigral več igralcev neodločne velenjske obrambe, prišel malce z leve strani pred Stopajnika in ga ugnal s strelom pod prečko.

Tudi zatem se je nadaljevala prevlada domačih, ki so končni izid postavili v 89. minuti, ko je s prostega strela z več kot 20 metrov zadel Endri Čekiči.

Ljubljančani bodo v 15. krogu v soboto gostili Aluminij, Rudar pa dan pozneje Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Rudar
    Olimpija je pred reprezentančnim premorom izkoristila remi neposrednih tekmecev in se vrnila na vrh lestvice. Nove tri točke bodo zmaji naskakovali proti zadnjeuvrščenemu Rudarju, ki še naprej ostaja brez prvenstvene zmage.

DELI NA