Olimpija z le točko v zadnjem krogu izenačena z Mariborom

Olimpija - Krško 1:1 (1:0)

* Stadion Stožice, gledalcev 2500, sodniki: Perić (Kranj), Vukan (Apače), Skok (Kidričevo).
* Strelec: 1:0 Zajc (12.), 1:1 Škrbić (62.).
* Olimpija: Vodišek, Vukčević, Delamea Mlinar, Kelhar, Jurčević, Kronaveter (od 68. Novak), Miškić (od 73. Matić), Alves, Zajc, Benko (od 67. Velikonja), Eleke.
* Krško: Zalokar, Pušaver, Vukliševič, Šturm, Vokić (od 74. Mensah), Jurečič, Sadiković, Čeh (od 51. Kramarić), Škrbić (od 84. Haljeta), Dangubić.
* Rumeni karton: Vukčević, Alves, Delamea Mlinar; Jurečič, Vuklišević, Pušaver, Vokić, Šturm.

Nogometaši Olimpije niso izkoristili darila Domžal oziroma Maribora, ki sta jim omogočila možnost, da se z zmago nad Krškim zavihtijo na prvo mesto prvenstvene razpredelnice, na katerem bi tudi prezimili.

Proti Krčanom, ki so jim v preteklosti že znali zagreniti življenje (tudi lani sta se ekipi pomerili v zadnjem jesenskem krogu, Krško pa je zmagalo na domačem igrišču), so bili na začetku zelo motivirani, od prve minute napadli vrata tekmecev, že v 12. minuti pa z golom Mihe Zajca povedli. A v nadaljevanju so popustili, kar so gostje z zelo dobro predstavo v drugem polčasu kaznovali, izid izenačili in se spet pokazali kot ekipa, ki Olimpiji rada nagaja. Tokrat ji je preprečila jesenski naslov prvaka, Ljubljančani so zdaj na lestvici z Mariborom poravnani, a imajo Štajerci boljši izkupiček v medsebojnih tekmah.

Zeleno-beli so tekmo odločno začeli, v deseti minuti je imel Zajc prvo priložnost na tekmi, a mu je veselje preprečil vratar Marko Zalokar. Gostujoči vratar pa je bil ob drugem strelu Zajca brez moči, za gol pa nima zaslug le strelec, ampak tudi Rok Kronaveter in Leon Benko, ki sta z Zajcem lepo kombinirala, hrvaški napadalec je strelcu žogo podal s peto.

Hitro vodstvo pa je domače uspavalo, tako da si do odmora niso več pripravili veliko priložnosti. Dve je še imel Kronaveter, obakrat je bil na mestu Zalokar, nenatančen s strelom od daleč je bil tudi Zajc.

Že v uvodu drugega polčasa je moral Zalokar spet posredovati, ko ga je od daleč poskušal presenetiti Kronaveter, nato pa se začeli prebujati tudi gosti. Da ljubljanska obramba nima ravno najboljšega dneva, je napovedala 59. minuta, ko je po kotu vratar Rok Vodišek "zaplaval" v prazno, Robert Pušaver je z glavo poslal žogo proti golu, a jo je na golovi črti izbil Dejan Kelhar. Prav slednji pa je tri minute pozneje napravil napako, žogo prepustil Miljanu Škrbiću, ki je naredil nekaj korakov in z močnim strelom v desni vratarjev kot izid izenačil.

Krčani bi v 75. minuti lahko tudi povedli, strel Mensaha Arafata so Ljubljančani blokirali, po kotu pa je isti igralec streljal mimo gola. Ljubljančani se lahko držijo za glavo zaradi zamujene priložnosti Ricarda Alvesa, Portugalec je bil po podaji Etiena Velikonje z leve strani povsem sam, a Zalokarja ni znal premagati. Na drugi strani bi to lahko kaznoval Filip Dangubić, ki je hiter protinapad zaključil s strelom mimo gola.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.12.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Krško
    Olimpija se lahko ob pomoči Domžalčanov, ki v soboto gostijo Maribor, še zavihti na vrh lestvice in zimo preživi na prvem mestu. V Stožice prihajajo Krčani, ki so lansko jesen proti tokratnemu nasprotniku že zaključili s presenetljivo zmago.

DELI NA