Olimpija zanesljiva v Domžalah

Domžale - Olimpija 1:4 (1:2)

* Športni park, sodniki: Skomina, Vukan in Praprotnik.
* Strelci: 0:1 Savić (16.), 1:1 Svetlin (29.), 1:2 Čekiči (32.), 1:3 Savić (61.), 1:4 Lupeta (74.).
* Domžale: Mulalić, Karič, Klemenčič, Vuklišević, Sikošek (od 71. Mujan), Pišek, Svetlin, Käit (od 63. Sappinen), Ibričić, Podlogar, Vuk (od 75. Jakupović).
* Olimpija: Vidmar, Samardžić, Šme, Bagnack, Jurčević, Putinčanin, Tomić, Menalo, Savić (od 65. Valenčič), Čekiči (od 78. Maksimenko), Vukušić (od 72. Lupeta).
* Rumeni kartoni: Pišek, Vuklišević; Jurčević, Bagnack.
* Rdeči karton: /.

Domžalski niz dveh zmag je prekinila zasedba iz soseščine, ki je neporažena na zadnjih petih tekmah (tri zmage, dva neodločena izida). S sedmimi zmagami, za zadnjo je najzaslužnejši Stefan Savić z dvema goloma, Olimpija ostaja na vrhu lestvice, Domžale pa so po petem porazu na osmem mestu.

Gledalci so v prvem polčasu videli kar razburljivo predstavo in večinoma premoč Olimpije, ki je povedal v 16. minuti. Takrat je Luka Menalo žogo med nogama Svena Šoštariča Kariča s peto spravil do vtekajočega Stefana Savića, ki je z leve strani z diagonalnim strelom ukanil Ajdina Mulalića.

Le tri minute pozneje je bil slednji spet premagan, a je Tomislav Tomić s približno enajstih metrov zadel vratnico. Nase je večkrat opozoril tudi Endri Čekiči, med drugim je bil dvakrat, v 22. in 42. minuti, nevaren s prostega strela, v 32. minuti pa je tudi zadel za 2:1, ko je sprožil pod prečko z več kot 20 metrov.

Domačim navijačem pa je največ veselja prinesel mladi, 18-letni Tamar Svetlin, ki je v 29. minuti zadel za izenačenje, ko je žogo z dobrih desetih metrov poslal desni zgornji kot vrat gostov. Zanj je bil to prvoligaški prvenec.

V drugem polčasu so najprej v 58. zagrozili domači, Slobodan Vuk je v bližini gola preusmeril žogo, a jo poslal mimo vrat. Že v nasprotnem napadu je sam pred Mulalića prišel Savić, dvoboj pa je dobil domžalski vratar. Ljubljanski čuvaj mreže Nejc Vidmar pa je moral posredovati v 59. minuti po poskusu Mateja Podlogarja.

V 61. minuti pa so Ljubljančani povišali prednost, znova se je med strelce vpisal Savić, ki je žogo poslal v levi zgornji kot, v 74. minuti pa so Ljubljančani prišli do vodstva s 4:1, potem ko je po Menalovi podaji z desne strani v bližino gola Jucie Lupeta s "kung-fujevskim" zaključkom ugnal Mulalića.

Sledili sta dve obrambi Vidmarja, posebej po strelu Podlogarja z glavo v 78. minuti se je moral ljubljanski čuvaj mreže potruditi. To pa sta bili tudi zadnji priložnosti tekme.

Domžale bodo v 12. krogu v soboto gostovale v Murski Soboti, Olimpija pa bo gostila Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Olimpijo pred večnim derbijem z Mariborom čaka še sosedski obračun s prerojenimi Domžalčani. Kakšen bo razplet ob Kamniški Bistrici?

DELI NA