Orli zmagali v Domžalah

Domžale so v 30. krogu Prve lige doma izgubile proti Triglavu z 0:1 (0:1).

Kranjčani so v Domžalah prišli do šeste zmage v sezoni, s katero so se predzadnji Nafti približali na vsega točko. Mož odločitve je bil Dejan Burgar, ki je edini gol na tekmi zabil v 28. minuti. Domžalčani, ki so s 36 točkami na sedmem mestu, so bili najbližje izenačenju v 53. minuti, ko so zatresli okvir Triglavovih vrat.

Po ne tako živahni prvi polovici prvega polčasa je več dramatičnih trenutkov sledilo po 25. minuti. Že pred tem je sicer Liridon Osmanaj s strelom od daleč namučil Darjana Curanovića, toda v 28. minuti so gosti povedli. Na sredini igrišča sta kombinirala Enis Đurković in Dejan Burgar, slednji pa se je nato sam znašel pred domžalskim vratarjem Nejcem Vidmarjem in ga premagal.

Že v 30. minuti so bili Domžalčani blizu izenačenja, vendar je zadetek Damirja Pekiča preprečila vratnica. Triglav se je dobro branil in čakal na protinapade, znova pa zagrozil v 43. minuti, ko je Đurković zatresel zunanji del mreže. Tik pred koncem polčasa je z glavo poskusil še Rok Dolžan, vendar za las zgrešil cilj.

Kranjčani so bili nevarni tudi v uvodu drugega polčasa, ko so sprožili dva nevarna strela, toda še bolj razburljivo je bilo v 53. minuti, ko je Igor Radovanović s petih metrov zatresel vratnico Triglavovih vrat. V 62. minuti pa so gosti na igrišču ostali le z deseterico.

Takrat je na levi strani polovice Triglava je padel Alen Krcić. Gosti so zahtevali prekršek, prišlo pa je tudi do manjšega prerivanja. Vse skupaj se je končalo z rumenim kartonom za Ivana Knezovića in drugim rumenim kartonom na tekmi za Jalna Pokorna. V 77. minuti so bili domači znova blizu izenačenja, ko je s 25 metrov sprožil Marko Drevenšek, Curanović pa se je izkazal z izvrstno obrambo.

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Triglav
    Oglejte si izjavi iz Domžal, s tekme 30. kroga Prve lige Domžale - Triglav.

DELI NA