PLTS: V Lendavi za drugo mesto
Moštva Prve lige Telekom Slovenije nadaljujejo prvenstvo z 22. krogom. V Lendavi se bosta Nafta in Celje v medsebojnem obračunu udarila za drugo mesto, vodilni Mariborčani k navdahnjenim Domžalam. Obračun z dna lestvice v Ajdovščini.

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

Nafta – Mik CM Celje, sobota ob 14.00
Glavni sodnik: Davor Drečnik

Dvoboj celosezonskih rivalov za drugo prvenstveno pozicijo s prikrito željo po samem vrhu prihaja ob pravem trenutku. Spomladanski uvod je moštvi točkovno izenačili, hkrati pa ju izoliral v boju za mesto podprvaka; Maribor pred njima beži, Gorica za njima zaostaja za sedem točk. Ob vsej izenačenosti moštev (loči ju le gol razlika treh zadetkov) je za favorita zavoljo vseh aktualnosti vendarle laže izdvojiti domačine. Neporaženost domačega igrišča, boljša forma in obetajoči Pekič, ki je sicer predčasno zapustil četrtkov trening, so faktorji, ki govorijo v prid Lendavčanov. Celjani pa so bili v spomladanskem debiju presenečeni, zakaj tokrat ne bi presenetili oni?

Rudar – Interblock, sobota ob 15.00
Glavni sodnik: Slavko Vinčič

Še en sosedski spopad. Nekoliko nižje, na šestem oziroma sedmem mestu, a s približno enako popotnico kot zgoraj omenjeni par. Če so Velenjčani presenetili v Gorici in še tretjič letos odpravili favorite, potem ˝rdeče-črni˝ iz prestolnice po remiju proti Kopru navijačem ostajajo še precej dolžni. Stadion ob Jezeru ne velja ravno za točkovno neosvojljiv biser in morda so prav tukaj tudi možnosti Ljubljančanov.

Primorje – Luka Koper, nedelja ob 15.00

Glavni sodnik: Boris Tošeski

Ajdovci in Koprčani prihajajo v ˝derbi dna˝ v zamenjanih vlogah kot so jih imeli še pred preteklim vikendom. Po prikazanem sodeč pa se zdi, da se nista zamenjali samo poziciji na lestvici, pač pa tudi forma, zagnanost, kvaliteta moštva in ostalo neobhodno kar sestavlja nogomet. Gostje, še do včeraj s precej vode polnim grlom, so po ljubljanskem dvoboju dobili nov zalet, na drugi strani pa kaj takega, če noče najhujšega, nujno potrebuje tudi Primorje.

Labod Drava – Hit Gorica, nedelja ob 15.00
Glavni sodnik: Peter Šart

Drava, ki se nekako drži omenjenih Primorja in Kopra, ob svoji zmagi po tiho računa tudi na remi v sosedskem dvoboju in na ta način na odcepitev od dna. Goričani so pretekli petek, kot že večkrat to sezono, demonstrirali, da zmorejo izgubiti tudi proti boljše uvrščenim. Pa tudi obratno. Še ne dolgo tega, so tudi (praktično) vsakega premagovali. Ob dejstvu, da gre za moštvo z najmanj remiji, je zmagovalca resnično težko napovedati.

Domžale – Maribor, nedelja ob 15.00
Glavni sodnik: Roberto Ponis

Še nekaj krogov nazaj bi Maribor veljal za popolnega favorita, danes pa se ob napovedi zmagovalca dvigne marsikatera obrv. Vsekakor prvouvrščeni Maribor obvelja za favorita, toda, če kdaj, lahko domačini presenetijo prav sedaj. V Celju so Badžimovi varovanci pokazali ogromno volje, z razigranim Čavuševičem pa tudi, da imajo igralca, ki je vedno nevaren za nasprotni gol. O igri letos najboljše ekipe je brezpredmetno razpravljati, da pa so zmožni biti, ob nekaj smole, tudi presenečeni, pa so v dobršnem delu srečanja Mariborčani nakazali tudi v prvem spomladanskem srečanju z Dravo.

Lestvica: Maribor 43, Mik CM Celje in Nafta Lendava po 36, Domžale in HiT Gorica po 29, Rudar Velenje in Interblock po 28, Labod Drava in Luka Koper po 19, Primorje 18.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Lado Vavpetič/nkdomzale.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA