06.01.2023 | 1. SFL
Petek v znamenju 14. kroga

S tekmami 14. kroga se bo sklenila 2. tretjina ligaškega dela sezone 1. SFL. Nocoj so na sporedu tekme v Sevnici, Zagorju, Ljutomeru in na Vrhniki.

1.SFL, 14. krog, 6.1.
KMN Sevnica – FK Dobovec (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Bronx Škofije (20.00)
Siliko Vrhnika – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Oplast Kobarid (21.00)

Brez 1. strelca lige

V Ljutomeru se bosta pomerila KMN Meteorplast Šic bar in KMN Oplast Kobarid. Tudi na prvi prvenstveni tekmi v letošnjem letu ima trener Meteorplasta Robert Grdović veliko težav s sestavo ekipe. Vsaj na petkovi tekmi bo zaradi manjšega operativnega posega manjkal prvi strelec prvenstva (16 zadetkov) Denis Kneževič, dokončno je za to sezono izgubljen Thomas Pihler, ki že nekaj časa vleče poškodbo prepone, prihodnji teden pa bo znano kako dolgo bo zaradi poškodbe kolena odsoten Niko Kosec. Na zadnjem treningu se je poškodoval še Luka Horvat, za katerega bo pred tekmo znano, če bo lahko pomagal ekipi. Zadnjega treninga zaradi bolezni ni opravil Rok Šnofl, Urban Goričan in Niko Vajda pa sta bila odsotna zaradi službenih obveznosti. Poleg tega ne bo na razpolago tudi povratnik iz Italije Alen Ruis, saj italijanska nogometna zveza še ni posredovala potrebne dokumentacije za ponovno registracijo za ljutomerski klub. Ob poplavi odsotnih igralcev je vzpodbudna novica, da se po 16. septembru lani v ekipo vrača kapetan Kristian Škerget. „Nisem še pripravljen za največje napore, a bom ekipi v času številnih odsotnosti poskušal s svojo prisotnostjo pomagati,“ pove Škerget. „Zbrali smo se ta teden po kratkem premoru. Opravili smo dva dobra treninga. Upam, da bomo v petek pokazali pravi obraz, ki ga kažemo skozi sezono in nekako opravičili vlogo domačina ter si priigrali nove tri točke,“ je optimističen Tilen Rajter.

Tokratni prvenstveni obračun bo četrti med tema dvema nasprotnikoma v prvoligaški konkurenci. Ljutomerčani so dobili dve tekmi, Kobaridci pa eno. V tej sezoni je Meteorplast ŠIC bar v Kobaridu slavil z 2:1.

Oplast, zaseda 4. mesto, KMN Meteorplast je tretji, je lansko leto končal z odmevno zmago proti Siliku, vse skupaj pa je dalo precej moči zasedbi trenerja Mateja Kavčiča. „Ta tekma je pokazala, kaj moramo delati, če želimo biti uspešni. To pomeni, da dobro treniramo, da se borimo drug za drugega in da na tekmo ne pridemo z miselnostjo, da je dovolj, da se pokažemo na terenu,“ se Kavčič ozira za zmago proti Vrhničanom. Tokrat ima precej težav s sestavo ekipe, štirje igralci bodo odsotni zaradi bolezni, svoje so naredile poškodbe. Anže Širok, tudi on je poškodovan, pa je napovedal svoje slovo. V Posočju se nadejajo, da jim bo pomagal v končnici pokala Terme Olimia.

„Pred gostovanjem v Ljutomeru si ne delamo utvar, niti nimamo rezultatskih pričakovanj. Odhajamo na gostovanje, kjer bi se radi pokazali v dobri luči,“ še doda trener Matej Kavčič, ki pa je vesel, ker se mu počasi številčno in kvalitetno polni zasedba, kar mu omogoča igro z večjo rotacijo. V ekipi sta spet Matej Mohorič in Tilen Leban.

Najlažja tekma

Vodilna ekipa 1. SFL FK Dobovec gostuje v Sevnici. „Želim si, da nadaljujemo, kjer smo končali. V decembru smo se izkazali v 1. SFL, po slovesu od lige prvakov smo nanizali visoke zmage. Želim si, da tudi v Sevnici od prve sekunde pokažemo pravi obraz in resen pristop,“ ob vstopu v novo leto pove trener Dobovca Kujtim Morina. „Prihajamo v fazo sezone, ko se delijo naslovi. Ne skrivamo, da ciljamo na naslov prvaka pokala Terme Olimia in prvaka 1. SFL,“ je odločen Morina, ki potrdi, da bo ekipa v prihodnjih tednih doživela nekaj kadrovskih sprememb. Na petkovem gostovanju bo imel Morina na voljo vse igralce, vrača se tudi vratar Marko Peček, nekaj težav s prehladom je imel le Žiga Čeh.

Sevničani so na 8. mestu 1. SFL, v sredo so doživeli visok poraz v Dobrepolju (3:9). „Domačini so nas pretekli, nismo bili pravi, termin tekme nam ni šel na roke. V petek nas čaka še Dobovec, k ije za nas najlažja tekma. Minute bodo dobili tisti, ki so dosedaj manj igrali manj. Kakor pa kaže, pa bomo do 3. dela sezone povsem sanirali poškodbe in končno zaigrali v popolni postavi,“ se boljšega napredovanja sezone nadeja trener Sevnice Matej Zakšek.

Dve tekmi Mlinš v petek

„Izredno sem zadovoljen z uvodom v leto 2023. Zelo dobre tri treninge smo opravili. Čuti se dobra energija,“ trener Gregor Ceglar pohvali svoje varovance, ki v petek bijejo dve bitki.
„Že zjutraj bomo držali pesti, ta tekma je za nas najpomembnejša, za našega ključnega igralca Nika Smrkolja, ki ga zjutraj čaka operacija križnih vezi. Po tej operacija bo jasno, ali bo še lahko kaj igral. Zvečer gostimo Bronx, na tekmi pa igramo za Nika,“ pojasni Ceglar.

„V goste nam prihaja okrepljeni KMN Bronx, ki je s prihodom Benjamina Tušarja veliko pridobil. Je igralec, ki dela razliko na terenu. Zdi se mi, da jim je to manjkalo,“ še doda Ceglar, čigar ekipa je na 7. mestu 1. SFL, z enim očesom pa že pogledujejo v Zagorju proti torku in zaostali tekmi proti Dobrepolju, ki jim na 6. mestu beži za štiri točke.

Pred Dobrepoljem pa v Zagorje prihaja Bronx, ki je v decembru doživel tri ligaške poraze. „Želimo si, da v letu 2023 popravimo vtis, ki smo ga pustili decembra,“ je jasen trener Damir Pertič, ki je vesel novinca v ekipi. Z Benjaminom Škofjoti dobivajo dimenzijo več v napadu, tudi zavoljo dobre podaje, ki jo premore Tušar, ki je v Sloveniji dosedaj igral za Siliko.

Niso pozabili 0:10

Karkoli se zgodi v 14. krogu, bo FK Siliko redni del sklenil na 2. mestu. Tudi zavoljo poraza v zadnjem krogu proti Oplastu, bodo varovanci trenerja Mileta Simeunoviča danes še dodatno motivirani. V goste jim prihaja Dobrepolje, ki so ga v 7. krogu porazili s kar 10:0. „Spomnimo se poraza proti Siliku, tokrat bi radi popravili vtis,“ pa je želja Danija Kaljeviča, trenerja Dobrepolja. Lisjaki, po novem imajo v Dobrepolju tudi lično maskoto Liska, so v naletu – v zadnjih dveh ligaških tekmah so dosegli dve zmagi, zabili pa kar 15 golov.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA