Po toči golov zmaga Triglava

Triglav Kranj - Krško 4:3 (2:2)

* Športni center, sodniki: Vinčić, Kordež in Perger (vsi Maribor).
* Strelci: 0:1 Volaš (8.), 0:2 Da Silva (11.), 1:2 Žurga (18.), 2:2 E.
Kryeziu (22.), 3:2 Žurga (48.), 3:3 Perić (57.), 4:3 E. Kryeziu (90.).
* Triglav: Čadež, Mlakar, Šalja, D. Kryeziu, Elsner, Bojić (od 75.
Udovič), E. Kryeziu, Tijanić, Gajić, Žurga (od 90. Jurić), Majcen.
* Krško: Zalokar, Štefulj, Ejup, Brekalo, Kulinitš, Srečković, Da Silva, Volarič (od 82. Ogrinec), Perić, Vukušić, Volaš.
* Rumeni kartoni: Perić, Da Silva, Volarič, Kulinitš, Brekalo.
* Rdeči karton: /.

Kranjčani in Krčani so se na prvem medsebojnem dvoboju v sezoni razšli brez zmagovalca. Dolgo časa je kazalo, da bo tudi tokrat tako, a v sodniškem dodatku so gostitelji le prišli do svoje prve zmage po štirih zaporednih porazih. Tako so današnjemu tekmecu, ki je na zadnjem mestu lestvice, pobegnili za tri točke.

Maloštevilni gledalci v Kranju so v prvem polčasu videli kar štiri zadetke. Prvega v osmi minuti, ko je Dalibor Volaš goste popeljal do vodstva s strelom iz bližine. Krčani so imeli v deseti minuti novo lepo priložnost, ko je Ante Vukušić stekel v protinapad, Luka Čadež je stekel iz vrat, krški napadalec ga je preigral, nato pa ga je blokiral Tilen Mlakar.

Minuto pozneje pa je Krško podvojilo prednost, potem ko je Marco Da Silva streljal z leve strani, žogo poslal čez Čadeža v vratnico, od nje pa se je žoga odbila v mrežo. V 15. minuti so gosti dosegli še en zadetek, a so ga sodniki razveljavili zaradi Vukušićevega prepovedanega položaja.

V 18. minuti pa so se razveselili tudi domači navijači, saj je Tom Žurga znižal zaostanek, ko je po podaji Luke Majcna z desne strani zadel iz bližine. Majcen je bil v vlogi podajalca tudi v 22. minuti, ko je Egzon Kryeziu s približno 15 metrov z leve strani zadel za 2:2.

Do konca polčasa so bili gosti nevarni še v 31. minuti, ko je Marin Perić streljal iz bližine malce z leve strani, izkazal pa je kranjski vratar.
Domači pa so nase opozorili še v 37. minuti, ko so v eni akciji dvakrat streljali, obakrat pa je bil na mestu Marko Zalokar.

Slednji pa je že v 48. minuti moral znova v mrežo po žogo, potem ko je stekel iz vrat, a ga je preigral Tom Žurga in zadel za 3:2. Za Žurgo je to četrti gol v sezoni. Že devet minut pozneje pa so se v igro vrnili Krčani, ko je iz bližine po Volaševi podaji zadel še Marin Perić.

Sledilo je obdobje brez priložnosti na eni ali drugi strani, v drugi minuti sodniškega dodatka pa so do zmagovitega gola prišli Kranjčani, potem ko je malce izven kazenskega prostora do odbite žogo prišel Egzon Kryeizu in zadel za 4:3. Takoj zatem je Čadež obranil še strela Volaša na drugi strani.

Kranjčani bodo v 16. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Krčani pa bodo dan pozneje gostili Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Krško
    Ni ravno običajno, da bi se prvoligaške tekme pričele že v dopoldanskem času, a nogometaši Triglava in Krškega bodo v nedeljo poskrbeli tudi za ta mejnik. Kdo bo v času nedeljskega kosila bolj razpoložen za igro?

DELI NA