Pokalni finale pripadel Olimpiji

Celjani ostajajo osmoljenci pokalnih finalov. V desetem nastopu so doživeli še deveti poraz, pokalne krone se veselijo v taboru Olimpije. Zmaje je v vodstvo popeljal Đorđe Ivanović, po izenačenju Ivana Božića pa je za slavje zmajev zadel Nik Kapun. 

POKAL PIVOVARNA UNION - FINALE:

CELJE - OLIMPIJA 1:2 (0:1)

Stadion: Bonifika, 1.000 gledalcev, sodniki: Perić, Vukan, Klančnik.
Strelci: 0:1 Ivanović (32.), 1:1 Božić (46.), 1:2 Kapun (53.).
Rumeni kartoni: Benedičič, Dangubić, Božić; Boakye, Ostrc, Elšnik, Pungaršek, Frelih, Pavlović.
Rdeči karton: /.
Celje: Rozman, Kerin (od 80. Vego), Stojinović, Zaletel, Kadušić, Benedičič, Šporn (od 74. Novak), Vrbanec, Kuzmanović (od 80. Matjašič), Božić, Sokler (od 56. Dangubić).
Olimpija: Vidmar, Maksimenko (od 89. Pavlović), Korun, Delamea Mlinar, Bosić (od 84. Kurež), Boakye, Elšnik, Kapun (od 78. Pungaršek), Ostrc, Ivanović (od 89. Perović), Vombergar.

Olimpija je na Bonifiki prišla do novega pokalnega naslova, tretjega v zadnjih štirih letih. Zmage zmajev, pri katerih sta gole dosegla Đorđe Ivanović in Nik Kapun, so se razveselili tudi v Domžalah, saj so si te tako zagotovile nastop v kvalifikacijah UEFA Konferenčne lige v prihodnji sezoni. Zasedba iz mesta grofov pa ostaja pri le enem pokalnem naslovu, čeprav je že desetič igrala v finalu. Tokratna zmaga bi jo popeljala tudi v evropska tekmovanja, a se ni izšlo po njenih željah.

Celjani so bili prvi, ki so sprožili strel v okvir vrat, v 14. minuti je v kazenskem prostoru poskusil Luka Kerin, toda žogo poslal v naročje Nejca Vidmarja. Podoben scenarij se je odvil tudi v 20. minuti po poskusu Ivana Božića z roba kazenskega prostora z leve strani. Novo obetavno akcijo so Celjani izpeljali tudi v 26. minuti, takrat pa je z roba kazenskega prostora neoviran zgrešil cilj Advan Kadušić.

V 32. minuti pa je Olimpija povedla, potem ko je Žan Zaletel v obrambi naredil napako, ko je izpustil žogo, za njegovim hrbtom pa je nanjo prežal Đorđe Ivanović in zadel s približno 12 metrov.

Celjani so izenačili že v prvi minuti drugega polčasa, potem ko je Žan Benedičič s podajo v globino našel Božića v kazenskem prostoru, ta pa je nato matiral Vidmarja. Toda vodstvo ni dolgo zdržalo, v 53. minuti je namreč Olimpija spet povedla. V akciji po levi strani je žoga malce po sreči prišla do Nika Kapuna, ki je s 14 metrov premagal Matjaža Rozmana.

V 58. minuti so se Celjani razburili, ko je Andresa Vombergarja v kazenskem prostoru žoga zadela v roko, sodniki pa se niso oglasili. V 63. minuti je Mićo Kuzmanović poskusil z dobrih desetih metrov, spet pa je bil na pravem mestu Vidmar. Na drugi strani je Radivoj Bosić s previsokim strelom končal obetaven protinapad, pri Celju pa je v 67. minuti Božić žogo že poslal čez Vidmarja, a zadel prečko.

Šest minut pozneje je v ugodnem položaju Matic Vrbanec slabo zadel žogo in zgrešil cilj, v 78. minuti pa je Vidmar ukrotil še strel Kuzmanovića, ki je takoj zatem šel iz igre, potem ko je bil pred tem zaradi krvavitve iz nosu kar nekaj minut zunaj igrišča po trku z Vitalijom Maksimenkom, ki ga je s kolenom zadel v obraz.

Ob koncu tekme so Celjani na vse načine poskušali priti do izenačujočega zadetka, toda Ljubljančani so pravočasno prestregali njihove podaje in žogo pošiljali proč od svojih vrat.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.03.2024 | Prva liga Telemach
    Remi na derbiju v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Celja so se v 24. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 28.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    Štiri, sedem ali deset točk? Kakšna bo razlika med vodilnima kluboma Prve lige Telemach po koncu dvoboja med Olimpijo in Celjem. Zmaji napadajo zaplet v boju za vrh lestvice, grofje se želijo znova oddaljiti.
  • 05.01.2024 | Prva liga Telemach
    Krefl oblekel celjski dres
    Aljaž Krefl, ki je pred dnevi po izteku pogodbe zapustil Olimpijo, je novi član Celja. Bočni branilec je z vodilno ekipo Prve lige Telemach sklenil sodelovanje do konca sezone 2025/26.
  • 05.11.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija z zmago v Celju bližje vrhu
    Nogometaši Celja so v 15. krogu Prve lige Telemach izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:1 (0:1).
  • 03.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    V tekmi kroga se bosta udarila Celje in Olimpija. Kako se bo razpletel dvoboj vrha lestvice?
  • 27.08.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani dobili derbi proti Olimpiji
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 6. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 2:4 (1:2).
  • 25.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    Derbi šestega kroga Prve lige Telemach bo odigran v Stožicah. V dvoboju najboljših ekip minule sezone se bodo za nove točke pomerili nogometaši Olimpije in Celja. Kdo bo uspešnejši?
  • 19.07.2023 | Prva liga Telemach
    Po Olimpiji za Celje
    V minuli sezoni je Olimpiji pomagal do dvojne krone, od danes je član Celja. Izkušeni Mario Kvesić je z grofi podpisal pogodbo, ki velja do junija 2026.
  • 20.05.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani dobili derbi pri Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:2 (0:1).
  • 18.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Celje
    V Stožicah bodo v soboto slavili dvojno krono, dvoboj Olimpije in Celja pa bo pomemben tudi za končno uvrstitev na drugo mesto. S tremi točkami prednosti pred Mariborom ga branijo grofje.

DELI NA