30.08.2020 | 1. SŽNL
Pomurke z osmico na vrh

ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.

SŽNL, 4. krog, 30.8.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Maribor Tabor 8:1
ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:7
Ajdovščina – ŽNK Cerklje 1:3

SŽNL, 5. krog, 6.9.
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje (11.00) (prenos na spletni strani www.nzs.si)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (16.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina (16.30)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 8
Tina Paliska (ŽNK Olimpija Ljubljana) 6
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 6

Vodilna strelka lige še dvakrat

S prepričljivo zmago so varovanke trenerja Sandija Bauerja potrdile dobro delo in resen pristop. Pred kamerami Nogometne zveze Slovenije so z 8:1 porazile ŽNK Maribor Tabor. Zgodilo se je, kar si je želel domači strateg Bauer. Hiter gol ali dva bo olajšal pot do zmage. V 3. minuti je Kaja Korošec zadela z 11-metrovke, Nina Kajzba, prva strelka državnega prvenstva, je v 7. minuti povišala na 2:0. Svoje sta v 20. in 23. minuti dodali Sara Makovec in Kim Juršnik, polčas za odliko je s 35. minuti z 8. zadetkom sezone potrdila Nina Kajzba.

Gostje so v 49. minuti prek Ines Krajnc znižale na 5:1, potem pa je morala gostujoča vratarka Eva Vamberger še trikrat po žogo v svojo mrežo.

Raznolikost in širina

„Odigrali smo dobro tekmo proti vedno neugodnemu Mariboru, v 20. minuti smo že vodili 4:0 in z igro dokazali, kaj zmoremo na igrišču. Nasprotnicam nismo dovolili niti ene same priložnosti, mi pa smo si priigrali še najmanj 10 priložnosti za zadetek. Naša kapetanka je bila na tekmi vsaj desetkrat v izraziti priložnosti, vendar je bil pritisk po dosegu 150. gola v SŽNL prevelik. Vsi mi v strokovnem štabu in soigralke vemo, da nam bo kapetanka s svojo predanostjo in delavnostjo že v naslednji tekmi spet zadela in pomagala tako s pristopom in odnosom. Prav ta raznolikost in širina mi daje upanje na uspešnost in dobro ekipo, ko igralke dihajo kot eno, takrat so najmočnejše. Vsem šoloobveznim dekletom pa bi ob tej priliki zaželel uspešen začetek novega šolskega leta,“ je po tekmi povedal trener domačink Sandi Bauer, ki je ob tem spomnil, da je domača kapetanka Špela Kolbl v SŽNL dosedaj dosegla že neverjetnih 149 zadetkov.

V naslednjih tekmah po 12 točk

„Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Prvotni  taktični plan je bil drugačen, vendar smo morali  zaradi hitro dosojene najstrožje kazni nemudoma odreagirati. Spet smo naredili preveč napak v obrambi, kar je ekipa Pomurja v prvem polčasu izkoristila. V drugi polčas smo vstopili agresivneje, s prvim strelom v okvir tudi dosegli gol, kar je samo spodbuda za naše napadalke za nadaljevanje sezone. Na trenutke smo v tekmi prikazali lep pretok žoge, kar pomeni, da smo na dobri poti, da dobro delamo in da punce napredujejo. Zavedamo pa se, da nas čaka še dosti dela. Sedaj se moramo zbrati, odtrenirati tako, kot je treba in na naslednjih štirih tekmah v prvenstvu in tekmi v pokalu poskušati zmagati ter osvojii vseh 12 točk. Prav tako smo danes videli zelo dobro predstavo naše vratarke in me zelo veseli, da iz tekme v tekmo prikazuje boljše predstave. Na koncu pa bi čestital ekipi Pomurja za predstavo in zasluženo zmago,“ je gostovanju v Bratoncih povedal trener Mariborčank Martin Cvetič.

Paliska štirikrat

Najvišjo lastno zmago sezone so dosegle Ljubljančanke, ki so v gosteh s 7:1 porazile Radomljanke. Z dvema goloma se je že v prvem polčasu izkazala izkušena Barbara Kralj, Tina Paliska pa je v 49. minuti s svojim prvim od štirih golov v 2. polčasu povišala na 0:3. Zala Kuštrin je v 65. minuti prižgala nekaj upanja za gostiteljice, a sta Paliska in Evelina Kos to zatrli v kali. V ekipi Olimpije je bila tudi Manca Suhoveršnik, ki pa je tako kot Ana Milović ostala na klopi. Svoj debi v dresu Olimpije je dočakala Lili Sofija Balažic, ki je v 82. minuti zamenjala Niko Šapek.

„To je bila zelo dobra tekma, kjer so si vse igralke na igrišču želele igre. Čestitke igralkam Radomelj za željo in pristop, obenem pa jim želim obilo dobrih in uspešnih minut na zelenici. Naše punce resnično dobro in vrhunsko, predvsem pa umirjeno, čvrsto, odločno in učinkovito. Čestitke za prikazano in videno,“ je svoje varovanke pohvalil trener Miki Kondič.

Točke na Gorenjsko

Prve točke so po novem doma tudi v Cerkljah. Zasedba trenerja Primoža Štrajharja je s 3:1 slavila zmago v Ajdovščini. Gorenjke so povedle v 17. minuti po dosojeni enajstmetrovki, uspešna izvajalka je bila Marcela Kos. V 24. minuti je Gala Bizjak izenačila, odločitev o zmagovalkah pa je padla med 55. in 57. minuto. Manca Smolnikar je zadela za 1:2, Neža Bizjak pa je postavila končni izid 1:3.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
  • 22.04.2023 | 1. SŽNL
    Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
    Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
  • 08.03.2023 | 1. SŽNL
    V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
    Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA