14.10.2016 | 2. SNL
Portoval gosti sosedski derbi Krke in Brežic

Drugoligaši se počasi že bližajo h koncu jesenskega dela sezone. Na sporedu bo 11. krog tekmovanja, ki se bo pričel že sredi petkovega popoldneva, s sosedskim derbijem Krke in Brežic, ki ga boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na NZS.si. Triglav, ki se lahko po desetih krogih pohvali s popolnim izkupičkom, bo gostoval na Obali, prvi zasledovalci pa v nedeljo odhajajo v bližnji Kranj, k Zarici. Sobotno popoldne bo ponudilo še dve tekmi moštev z dna lestvice. Brda pričakujejo Dravo, Veržej bo pričakal zadnji Zavrč.

Petek, ob 15.30: KRKA - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved nastopa: Marko Felja (Brežice)
Spletni prenos: NZS.si

Dogajanje v sklopu 11. kroga 2. SNL se z lokalnim spopadom Krke in Brežic pričenja že v petkovem popoldnevu. Dvoboj na Portovalu se bo pričel ob 15:30, vsi, ki dvoboje ne boste mogli spremljati v živo, ga boste lahko spremljali v prenosu na spletni strani NZS.si. Tekmeca se v drugi lokalni derbi letošnje sezone podajata kot dvojna soseda. Ne zgolj geografski vidik, Novomeščane in Brežičane po desetih krogih tekmovanja povezuje tudi lestvica, saj Posavci za dolenjskim rivalom zaostajajo zgolj za točko. Petkova nasprotnika sta v zadnjih tednih nanizala nekaj slabših kot tudi boljših rezultatov. Brežičani so se z nekaj porazi oddaljili od najvišjih mest na ligaški razpredelnici, kar velja tudi za Krko, ki nadaljuje s trendom, da po zmagi sledi poraz, zatem pa nova zmaga.

Tako Dolenjci kot Posavci so se v desetem krogu razveselili polnega izkupička. Brežičani so sicer z igralcem manj, četrt ure pred koncem dvoboja je bil izključen Marko Felja, na domači zelenici z goloma Roberta Drugoviča premagali ptujsko Dravo ter s pomembno zmago prekinili točkovni post po dveh zaporednih porazih. Po minimalnem porazu z Ankaranom so se pobrali tudi v taboru farmacevtov, saj so varovanci stratega Iztoka Kapušina, ki sicer prihaja prav z Brežic in je pred leti pomagal pri obuditvi članskega moštva, še drugič letos premagali Veržej. Prleško mrežo je že v uvodnih minutah načel Marko Brekalo, s sedmimi zadetki tretji strelec prvenstva, zmago pa sta v drugem polčasu potrdila Jan Novak in Luka Kambič. Poletni spopad Brežic in Krke ni dal zmagovalca, Novomeščani so povedli z enajstmetrovko Mihe Kostanjška, gostitelji pa so se v 87. minuti veselili izenačujočega zadetka Marka Jakolića, sicer tudi nekdanjega člana Krke.

Matej Potokar, vezist Krke: »Čeprav smo se z njimi letos že spopadli, mislim, da ne bo nič lažje. Tako kot mi bolje poznamo njih, tako tudi oni nas. Vsaka tekma je tekma zase. Tako kot na začetku sezone, je tudi tokrat cilj samo zmaga. Vsak derbi ima dodaten naboj, tudi ta ni izjema.«

Marko Kuntarič, vezist Brežic: »Pričakujem težko in trdo tekmo, kjer bodo po mojem mnenju odločale malenkosti pa tudi to, kdo bo pokazal več želje in borbenosti, saj se ekipi in igralci med seboj dobro poznamo. Pričakujemo tudi podporo s tribun domačih navijačev.«

Sobota, ob 15.00: FARMTECH VERŽEJ - ZAVRČ
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved nastopa: /

V Prlekiji se bosta v sklopu 11. kroga 2. SNL udarili ekipi z najskromnejšim napadom oziroma najbolj prepustno obrambo. Veržej je v desetih krogih zmogel do osmih točk, kar je šest manj od Zavrčanov, a se lahko veržejska četa pohvali z dvema točkama več na svojem računu. Prleki so z dvema zmagama in dvema remijema vknjižili osem točk, Zavrčani so po desetih odigranih tekmah in po 30 prejetih zadetkih s šestimi točkami priklenjeni na dno ligaške razpredelnice. Haložani so v zadnjih tednih prekinili serijo porazov, saj so v štirih krogih izgubili zgolj enkrat, a so s tremi remiji ostali pri le eni zmagi, ki pa so jo v drugem krogu letošnjega prvenstva vknjižili prav v dvoboju s tokratnim nasprotnikom. Veržej je sicer povedel z golom Sebastjana Petka povedel tik pred koncem prvega polčasa, v drugem polčasu pa so domači po preobratu prišli do izdatne zmage. Veržejsko mrežo so zatresli Marko Marciuš, Alen Krajnc, Mateo Monjac in Marko Panikvar, ki je zadel dvakrat.

Sobota, ob 15.00: BRDA - DRAVA PTUJ
Sodnik: Boris Tošeski
Prepoved nastopa: /

Dvoboj ekip s spodnjega doma ligaške razpredelnice bo odigran tudi v Goriških Brdih. Rdeče-črni Brici bodo gostili ptujsko Dravo, ki v zadnjih tednih ne najde recepta za vrnitev do lepših rezultatov, ki so jih kurenti nanizali že v uvodu letošnje sezone. Četa stratega Simona Sešlarja je v zadnjih petih tekmah izkupičku dodala vsega točko. Po remiju v Halozah so morali Ptujčani čestitati nogometašem Triglava, Doba in nazadnje še Brežic. V Posavju je Drava zaključek srečanja odigrala z možem več, a gostje po golu Adnana Bašića, ki je v prvem polčasu izenačil na 1:1, niso uspeli priti vsaj do neodločenega izida. V minulem krogu so še drugič zapored klonili tudi Brici. Moštvo Tončija Žlogarja, ki je po vrnitvi v domovino z briško zasedbo nanizal remi in dve zmagi, je po Triglavu izgubilo tudi proti Dobljanom, ki so do vseh treh točk prišli po hitro doseženem zadetku v deseti minuti srečanja. Prvi dvoboj tokratnih tekmecev je postregel z zanimivo predstavo in šestimi goli, kako bo v soboto?

Sobota, ob 15.00: ANKARAN HRVATINI - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved nastopa: Kristjan Arh Česen in Momir Bojić (oba Triglav)

Triglav se lahko po novi zmagi pohvali z odličnim vstopom v novo sezono, saj tudi po desetem krogu prvenstva ostaja pri popolnem točkovnem izkupičku. Z zmago v mestnem derbiju so Kranjčani še povečali prednost pred zasledovalci, saj je tokratni nasprotnik Ankaran v Zavrču iztržil točko, na drugo mesto pa se je prebil Dob, ki za orli zaostaja za devet točk. Zasledovalcev se je otresel tudi Matej Poplatnik, ki je v mrežo Zarice pospravil oba zadetka in je po desetih krogih že pri 13 zadetkih. Matej Zemljak, napadalec Ankarana, za prvim strelcem lige zaostaja za dva gola, v minulem krogu pa se je še enkrat potrdilo dejstvo, da moštvo Vlada Badžima v letošnji sezoni ne slavi zmagi, če prvi mož ankaranskega napada ne zatrese mreže nasprotnega moštva. Primorcu se je še tretjič v letošnji sezoni primerilo, da ni našel poti do nasprotnega gola, prvič v letošnji sezoni ga je zaustavila prav obramba Triglava, ki je dvoboj v Kranju po preobratu dobila z izidom 2:1. Po golu Tima Vodeba je vratarja Paala dvakrat ugnal prav Poplatnik. Lahko Gorenjci prekinejo serijo treh porazov na Obali?

Nedelja, ob 15.00: ZARICA KRANJ - ROLTEK DOB
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved nastopa: Jure Ajdovec in Jošt Kimovec (oba Zarica)

Serijo bodo skušali v nedeljskem popoldnevu prekiniti tudi mestni tekmeci Triglava, nogometaši Zarica. Rdeči vragi so v kranjskem derbiju izgubili še petič v zadnjih šestih krogih, v katerih so iztržili točko. Pred dvema tednoma so remizirali z Zavrčem. Gorenjci so po neuspešnem lovu na tretjo zmago sezone na lestvici 2. SNL zdrsnili do devetega mesta lestvice, za nameček pa je izkušeni strateg Janez Zupančič v mestnem derbiju ostal brez poveljnika obrambe Jureta Ajdovca in pordečelega Jošta Kimovca. Zupančičev kolega na klopi Doba Romih nima pretiranih težav s sestavo ekipe, ob tem pa ga lahko veseli tudi dobra formo varovancev, ki so se s šesto zmago sezone prebili pred Ankaran in zavzeli status prvega zasledovalca vodilnega Triglava. Če je Zarica v poslednjih šestih krogih osvojila zgolj točko, je izkupiček Dobljanov povsem nasproten. Modri so izgubili zgolj s Triglavom, ob porazu pa so v šestih krogih vknjižili kar pet zmag, v tem času pa so dosegli kar 16 zadetkov, Matic Čretnik pa je v golu klonil zgolj trikrat.

Tekst: NZS
Foto: NK Brežice/Darko Kodrič

SORODNE NOVICE

  • 22.08.2021 | 2. SNL
    Novomeščani napolnili mrežo Brežic, Triglav podaljšal niz
    Nogometaši Krke so na domačem Portovalu napolnili gol Brežičanov, ki so se domov vrnili s štirimi žogami v mreži. Triglav je v Beltincih podaljšal uspešno serijo, prve zmage v letošnjem prvenstvu pa so se veselili nogometaši Ilirije in Rudarja.

DELI NA