17.06.2024 | EURO 2024
Poslovno-investicijski kongres Invest & Connect: Slovenian Business Pitch

Za slovensko nogometno reprezentanco je že prva tekma na evropskem prvenstvu v nogometu, v Stuttgartu so naši nogometaši remizirali z Dansko. Naslednja priložnost je že 20. junija v Münchnu, dan prej pa vabljeni na slovensko-nemški poslovno-investicijski kongres Invest & Connect: Slovenian Business Pitch, ki bo v sredo, 19. junija 2024, v kongresni dvorani BMW-Welt Doppelkegel v Münchnu. Dogodek bo povezal vrhunski šport, posel, znanost in turizem ter omogočil krepitev sodelovanja med nemškimi in slovenskimi partnerji.

Kongresa se bodo udeležili visoki predstavniki slovenske in nemške vlade, med njimi tudi predsednik Vlade RS dr. Robert Golob, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in Hubert Aiwanger, bavarski minister za gospodarstvo, deželni razvoj in energijo, podpredsednik bavarske vlade. Poslovno-investicijskega kongresa se bo udeležila številčna delegacija slovenskih podjetij.

Z nemškimi partnerji bodo spregovorili o izzivih slovensko-nemškega poslovnega sodelovanja, avtomobilski industriji, prihodnosti sodelovanja med gospodarstvoma na področjih visokih tehnologij in inovacij ter poslovnih priložnostih za slovenska in nemška podjetja na obeh tržiščih. Nemčija namreč sodi med najpomembnejše zunanje trgovinske partnerje Slovenije z blagovno menjavo 14,4 milijarde evrov, je na četrtem mestu po obsegu tujih neposrednih investicij v višini 1,84 milijarde evrov in na prvem mestu po obisku turistov. 

Med govorci so tudi Andrea Taverso, direktor UEFA za finančno vzdržnost in raziskave, Robert Lešnik, direktor zunanjega oblikovanja pri Mercedes-Benz AG, dr. Iztok Seljak, direktor Hidria d. o. o., dr. Tomaž Štokelj, generalni direktor Holding Slovenske elektrarne d. o. o. in ostali zanimivi gostje.

Celoten program kongresa: https://www.investconnect.si/Agenda#kongres

Organizatorji: Nogometna zveza Slovenije, SPIRIT Slovenija ter Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ob podpori Slovenske turistične organizacije, Veleposlaništva Republike Slovenije v Nemčiji, Generalnega konzulata Republike Slovenije v Münchnu in Slovensko-nemške gospodarske zbornice.

SORODNE NOVICE

 • 23.06.2024 | EURO 2024
  Utrip v angleškem taboru pred tekmo s Slovenijo
  Po dveh krogih v skupini C nogometnega evropskega prvenstva v Nemčiji najbolje kaže prvemu favoritu Angliji, ki je praktično že v osmini finala. A po zmagi proti Srbiji in remiju z Dansko je zvezdnikov polna zasedba priznala, da to še ni to, kar pričakujejo od igre, a niso panični pred torkovim obračunom v Kölnu s Slovenijo.
 • 20.06.2024 | EURO 2024
  Danci in Angleži neodločeno
  Nogometni reprezentanci Danske in Anglije sta se v drugi tekmi 2. kroga v slovenski skupini C na evropskem prvenstvu v Nemčiji v Frankfurtu razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
 • 19.06.2024 | EURO 2024
  Sodelovanje športa, gospodarstva in države za učinkovito promocijo Slovenije
  V Münchnu, v kongresni dvorani BMW-Welt Doppelkegel, je danes potekal slovensko-nemški poslovno-investicijski kongres Invest & Connect: Slovenian Business Pitch, ki je povezal vrhunski šport, posel, diplomacijo, znanost in turizem ter omogočil krepitev sodelovanja med nemškimi in slovenskimi partnerji.
 • 19.06.2024 | EURO 2024
  Posebna nogometna izkušnja za otroke na Pediatrični kliniki
  Pediatrična klinika Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana bo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije otrokom na kliniki virtualno približala vzdušje in evforijo Evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji.
 • 17.06.2024 | EURO 2024
  Angleži z golom Bellinghama premagali Srbe
  Angleška nogometna reprezentanca je v prvem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji danes v Gelsenkirchnu premagala Srbijo z 1:0 (1:0) in se zavihtela na prvo mesto v skupini C. V tej skupini nastopa tudi Slovenija, ki se je danes v Stuttgartu z Dansko razšla z neodločenim izidom 1:1.
 • 13.06.2024 | EURO 2024
  Vrhunski šport: Priložnost za poslovne preboje slovenskih podjetij
  Šport pomembno prispeva k promociji Slovenije in povečanju njene mednarodne prepoznavnosti, hkrati pa nudi odlično priložnost za sklepanje poslov. Ena takšnih priložnosti se obeta udeležencem gospodarske delegacije in poslovno-investicijskega kongresa Invest & Connect: Slovenian Business Pitch v Münchnu ob robu prihajajočega evropskega prvenstva v nogometu.
 • 11.06.2024 | EURO 2024
  Na Euru pričakujejo od 40.000 do 50.000 slovenskih navijačev
  Nogometna zveza Slovenije pričakuje, da se bo na evropsko prvenstvo v Nemčijo odpravilo med 40.000 in 50.000 slovenskih navijačev, največ v München na tekmo s Srbijo. Ta je med tekmami slovenske reprezentance označena tudi z najvišjo stopnjo varnostnega tveganja. V Nemčiji bo delovalo tudi 10 slovenskih policistov.
 • 03.06.2024 | EURO 2024
  Navijaj z nami na prostem
  Vas je zajela nogometna vročica, a ne morete v Nemčijo? Brez skrbi, Nogometna zveza Slovenije je poskrbela, da se bo Euro utrip čutil tudi v slovenskih mestih.
 • 04.05.2024 | EURO 2024
  Na Euru 2024 možnost za 26 igralcev
  Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) se je odločil povečati kvoto igralcev za posamično reprezentanco na prihajajočem Uefa Evropskem prvenstvu 2024.

DELI NA