17.05.2024 | 1. SŽNL
Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala

V petek se bo začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)

SŽNL, 24. krog, 17.5.
ŽNK Mura Nona – ŽNK Ljubljana (17.009

19.5.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana (13.00)

preložena tekma 21. kroga, 19.5.
WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)

Visoka ocena sezon obeh klubov

ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana odpirata zadnji krog, hkrati pa bo tekma tudi generalka na finale pokala NZS, ki bo v petek, 24. maja, v Stožicah.

Ekipi sta lahko z letošnjo ligaško sezono zadovoljni. ŽNK Mura Nona je obranila naslov, še vedno je v igri za dvojno krono, skozi prvenstvo pa so se v članski ekipi profilirale nove mlade igralke. Dobra sezona je tudi za ekipo ŽNK Ljubljana, ki je na svoji poti naredila nov velik (razvojni) korak, tako na področju igralskega kadra kot organizacije – vse pa v jasni želji, da v doglednem času postanejo najboljši v državi.

V pričakovanju lovorike

Tekma se začne ob 17. uri, prenos bo na Planet TV 2, murašice pa bodo tudi dobile zaslužen pokal za naslov državnih prvakinj.

Naporna sezona

„Igralke komaj čakajo, da je konec sezone, ki je bila zelo naporna. Naše nogometašice so bile prizadevne in delavne, za kar si zaslužijo vse pohvale,“ začne domači trener Vladimir Kokol. „V tem delu sezone je bistveno, da se dela na motivaciji, ostalo ni več kaj dodati. Ekipi se med sabo dobro poznata, skrivanja ali kalkulacij pa pred finalom pokala ne bo. Pred sklepnima dejanjema sezone imamo nekaj poškodb, zato bo šele na dan tekme jasno, na katero od igralk bom lahko računal,“ še dodaja Kokol.

Izpolniti taktične zamisli

„V petek nas čaka še zadnja ligaška tekma, ki se jo z ekipo že zelo veselimo. Glede na to da nas čez en teden, prav tako z ekipo Mure, čaka še obračun za pokalno lovoriko, bi lahko govorili o nekakšni generalki. Tokrat se nadejamo uresničevanja in izpopolnjevanja taktičnih zamisli, s katerimi bomo lovile zmago in pozitivne občutke pred zadnjim dejanjem sezone,“ pa v imenu ŽNK Ljubljana pove Nika Pintarič.

Še dve tekmi sledita

V tej sezoni sta se ekipi pomerili trikrat, do konca sezone pa se bosta še dvakrat. ŽNK Mura Nona je dobila uvodne tri tekme: s 1:0, 3:0 in 2:0. A je treba poudariti, da je ekipa ŽNK Ljubljane vsakič nudila več kot le dostojen odpor.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 03.05.2024 | 1. SŽNL
  Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
 • 28.04.2024 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura z zmago v Ljubljani do 11. naslova
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove in stare državne prvakinje v Ženski nogometni lige Triglav Zdravje. Do uspeha, 11. lovorike najboljših v državi, so prišle na gostovanju v Ljubljani, kjer so z 1:0 pred kamerami Nzs.si premagale domačinke ŽNK Ljubljano.
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 13.08.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
  S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
 • 10.08.2023 | 1. SŽNL
  Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
  V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
 • 03.07.2023 | 1. SŽNL
  Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
  Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
 • 30.06.2023 | 1. SŽNL
  ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
  Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
 • 14.05.2023 | 1. SŽNL
  Muri naslov, Krim v 94. minuti
  Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
 • 03.05.2023 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.

DELI NA