05.06.2021 | Futsal AA
Pred kamerami pokazati napredek

Razmere v svetu so dirigirale tudi urnik priprav in tekem futsal reprezentanc, razmere se normalizirajo, v normalen tek delovanja pa prihaja tudi ženska futsal reprezentanca, ki se bo danes in jutri dvakrat pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Današnja tekma se začne ob 18.30, takrat pa se bomo na spletno stran futsal.si javili tudi s sliko in besedo v neposrednem prenosu.

Zadnja decembra 2019

Slovenija je zadnjo tekmo odigrala 8. decembra 2019, tistikrat je Slovenija gostovala na Poljskem in dvakrat izgubila (2:0 in 7:2). Vmes je selektor Dejan Kramberger dobil nov mandat, pred mesecem dni pa je ekipo zbral in tudi prevetril. Taka ekipa danes čaka Bosno in Hercegovino, ki je na začetku svoje reprezentančne poti, v ekipi pa so poleg igralk iz domače lige tudi igralke, ki igrajo v Nemčiji, na Švedskem in Hrvaškem ter Srbiji.

Pripravljalna tekma, Spodnji Duplek, 5.6.
Slovenija – BiH (18.30) (prenos na www.futsal.si)

Pripravljalna tekma, Kidričevo, 6.6.
Slovenija – BiH (17.00)

Slovenija:
Lara D´Amato (Bagnolo calcio a 5 ITA), Rebeka Šnofl (KMN Slovenske gorice), Valentina Tuš (KMN Slovenske gorice), Laura Škvorc (KMN Slovenske gorice), Ines Krajnc (KMN Slovenske gorice), Anja Žvokelj (ŠD Košana), Ana Bucik (ŠD Košana), Anja Ložar (ŽNK Celje), Ines Ermenc (ŽNK Celje), Sergeja Kos (ŽNK Celje), Klementina Mavhar (ŽNK Celje), Barbara Lah (ŽNK Celje), Eva Primc (KMN Sevnica), Karmen Ulbin (KMN Slovenske gorice),

Igralke na čakanju:
Aneja Lorbek (KMN Slovenske gorice), Barbara Kunej (ŠD Košana), Sanela Balić (ŠD Košana), Nika Samsa (ŠD Košana), Maja Srebot (ŠD Košana), Deja Adamič (ŽNK Celje), Vanesa Kozina (ŽNK Celje)

Korak naprej

Selektor Dejan Kramberger, pri delu mu pomagata Dejan Kraut in Ivan Bratič, se bolj kot z gostjami ubada s svojo igro in nje napredkom. Tudi zato je prejšnji vikend treninge posvetil uigravanju ter prekinitvam, ki bi lahko bile od dobri taktični disciplini močno orožje naše vrste. Minuli vikend so dekleta odigrala tudi tekmo s fantovsko vrsto U15 Slovenskih Goric, da bi malce okusile skupen tekmovalni ritem in narejeno na treningu poizkusile na tekmi.

„To sta dve tekmi, ki ju vsi zelo nestrpno čakamo in se jih zelo veselimo. Gostij ne poznamo, gre pa zagotovo za kvalitetno ekipo. Bistven pa je poudarek in fokus na našo ekipo, našo igro,“ pa še enkrat poudari Kramberger, ki pogleduje v jesen.

Jeseni kvalifikacije

Slovenija bo še drugič v svoji zgodovini igrala kvalifikacije za EP 2022, v kvalifikacijski skupini 2 pa bodo poleg Slovenije še Portugalska, Poljska in Hrvaška, ki bo kvalifikacije tudi gostila. Prvakinje štirih kvalifikacijskih skupin se uvrstijo na EP, naknadno pa bo znana tudi država gostiteljica.

Leta 2018 prvič

Slovenija je že sodelovala v kvalifikacijah za Euro 2019, v Karlovcu je izgubila tri tekme. Evropske prvakinje so leta 2019 postale Španke, srebrne so bile Portugalke, bronaste Rusinje.

Danes 17. uradna tekma

Slovenska ženska futsal reprezentanca je do danes odigrala 16 tekem, zbrala je tri zmage, dva remija in 11 porazov. Prvo uradno tekmo je odigrala 14. maja 2018 na Slovaškem, kjer je s 3:3 remizirala. Prva zmaga datira v 15.5. 2018, ko so naše igralke s 4:3 slavile proti Slovaški.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
  • 06.02.2024 | Futsal AA
    V 40. minuti do remija s Hrvaško
    Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA