Pred tekmo: Aluminij - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

ALUMINIJ - BRAVO

8. julij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 567 gledalcev)

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani se v lovu za tretjim mestom, ki prinaša evropsko vozovnico, še niso predali. Čeprav četa Slobodana Gruborja za Celjem in Mariborom zaostaja debelih sedem točk, so rdeči odločeni, da se v zaključku prvenstva približajo štajerskima tekmecema. To jim v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije sicer ni uspelo, saj so bili uspešni tako Mariborčani kot Celjani, so pa “šumari” z zmago v Velenju ohranili točkovno razliko. Kidričani so bili še tretjič to sezono boljši od Rudarja, tako kot na predhodnem gostovanju v Kranju pa so se znova izkazali z učinkovito igro. Če sklepamo po zadnjih tekmah, nogometaši Aluminija lažje igrajo na gostovanjih, na katerih so osvojili dobro polovico vseh točk. Bodo v sredo prekinili niz porazov na domači zelenici?

Kdo je vroč?

Ante Živković se je v Kranju izkazal s tremi zadetki, razigran pa je bil tudi v Velenju. Dalmatinec v napadu Aluminija sicer ni tako razpoložen kot rojak in soimenjak iz vrst Olimpije, se je pa s skupno 12 goli že povzpel do četrtega mest ligaške lestvice strelcev. Šibenčan je v Šaleški dolini udaril dvakrat in v statistiko vpisal še podajo, v 14. krogu, ko so Kidričani slavili s kar 5:1, pa je zatresel tudi mrežo Brava. Bo uspešen tudi v sredo?

Ali ste vedeli?

Varovanci Slobodana Gruborja so se s treh od zadnjih štirih gostovanj vrnili z zmago, povsem drugačna pa je slika zadnjih tekem v domači “šumi”. Štajerci bodo skušali prekiniti štiri srečanja dolgo sušo in prekiniti serijo domačih porazov. V Kidričevem so se nazadnje veselili Celjani, pred tem pa so bili na Štajerskem uspešni tudi Sežanci, Sobočani in še pred izbruhom koronavirusa tudi nogometaši Olimpije. Ob tem je zanimiv tudi podatek, da so Kidričani v celotni sezono doživeli pet domačih porazov.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Mustafa Nukić

Bravo je v dvoboju s Celjem doživel prvi ligaški poraz po lanskem decembru. Ljubljančani so sicer odlično začeli obračun in z enajstmetrovko Aljoše Matka povedli že v uvodu srečanja. Varovanci Dejana Grabića so si zatem pripravili še nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. V drugem polčasu so se prebudili tudi gostje iz knežjega mesta, ki so po dobri uri igre izenačili, v končnici dvoboja pa so prišli do drugega gola in zmage. Bravo je imel v sodniškem dodatku priložnost, da pride do točke, a je silovit udarec Roka Baturine končal v prečniku. Matko in soigralci bodo rane po prvem porazu v letu 2020 celili pri Aluminiju. Ljubljančani v letošnjem prvenstvu še niso našli recepta, kako premagati zasedbo iz Kidričevega, bodo uspešnejši v četrtem poizkusu?

Dejan Grabić, trener Brava: "Tudi po zmagi proti Olimpiji smo bili v t. i. nevarnem psihološkem momentu, a smo na naslednjih dveh tekmah odigrali zelo pametno in bili za to tudi nagrajeni. Nadaljevali bomo z ustaljeno prakso analize in treningov in verjamem, da ne bo večjih težav. Fante bomo ohranjali čim bolj sveže in motivirane za nove izzive."

Kdo je vroč?

Roko Baturina se na tekmi s Celjem ni uspel vpisati med strelce in obogatiti osebne statistike. Hrvat je ob tem, ko je s projektilom v izdihljajih tekme skorajda “prelomil” okvir gola, že v peti minuti izsilil prekršek za najstrožjo kazen. V Splitu rojeni član Dinama ostaja pri osmih zadetkih, ob tem pa velja izpostaviti podatek, da na petih tekmah pred izbruhom epidemije ni uspel zatresti zgolj mreže Aluminija. Bo natančnejši v Kidričevem?

Ali ste vedeli?

Ljubljančani bodo točke v Kidričevem napadali brez Mustafe Nukića. Napadalec je bil v zadnjem obdobju, ko Andraž Kirm in Luka Žinko nista bila del začetne enajsterice, najizkušenejši adut Dejana Grabića. Tehnično odlično podkovani nogometaš je v dvoboju s Celjem prejel četrti rumeni karton, zato v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije nima pravice nastopa. Nukić bo tako izpustil šele prvo tekmo v letošnjem prvenstvu, doslej je bil edini član Brava, ki je zaigral na vseh dosedanjih tekmah. Z nastopom manj mu sledi Aljoša Matko, dve tekmi je doslej izpustil kapetan Ovbokha Agboyi.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo slavil pri Aluminiju
    Nogometaši Aluminija so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili z Bravom z 1:2 (1:0).

DELI NA