Pred tekmo: Aluminij - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

ALUMINIJ - BRAVO

12. december 2020, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Alen Krajnc

Kidričani so na obračunu s Prekmurci odigrali soliden prvi polčas. Nikakor niso blesteli, pobudo so prepustili gostom, so pa bili dovolj zbrani v obrambi in ravno prav nevarni v napadu, da so na odmor odšli z vodstvom. In z odgovornostjo, s katero se nato niso znali spoprijeti. Muraši so v drugem delu hitro in na vso silo napadli izenačenje, varovanci Slobodana Gruborja pa so jim delo olajšali z anemičnostjo. Zaspanost je trajala le kakšne četrt ure, a vseeno dovolj, da sta Janžekoviča premagala najprej Luka Bobičanec, potem pa še Kai Cipot. Nov poraz je z rdeče-bele klopi odnesel Slobodana Gruborja, mesto Hrvata pa je zasedel Oskar Drobne. Kakšen bo prvoligaški debi nekdanjega stratega Radomelj?

Oskar Drobne, trener NK Aluminij: "Pomembni bodo pristop, žar, želja in odgovornost, absolutno pa si želim vseh treh točk. Dali bomo vse od sebe, da to tekmo izpeljemo v pozitivnem smislu in seveda osvojimo vse tri točke."

Kdo je vroč?

Svojo ekipo je s tretjim zadetkom na zadnjih dveh tekmah v vodstvo popeljal Alen Krajnc. Petindvajsetletnik se je ob ne najboljšem posredovanju soboškega vratarja veselil v 20. minuti in skočil na vrh klubske lestvice strelcev. Ta konec tedna bi bil lahko nevaren tudi za šišenska vrata, a si je v nadaljevanju srečanja prislužil četrti rumeni karton v sezoni in z njim tekmo počitka. Kdo bo stopil v njegove čevlje?

Ali ste vedeli?

Lucas Mario Horvat je v izdihljajih srečanja s Koprom po presunljivem kriku v bolečinah obležal na tleh. Ponedeljkov zdravniški pregled je potrdil sume, jasno je, kako resna je pravzaprav vezistova poškodba. Petintridesetletnik si je v dvoboju s Krajinovićem natrgal desno križno vez, sledi operacija in dolgotrajno okrevanje. Poraja se vprašanje, ali se bo Horvat (ki ni več rosno mlad) sploh vrnil na nogometne zelenice.

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Tekma med Ljubljančani in Domžalčani je bila tekma dveh ekip v vzponu. Tako eni kot drugi so pred sredinim spopadom nanizali nekaj obetavnih rezultatov, Domžalčani so bili na primer v nizu štirih tekem brez poraza. V nizu, ki so ga na koncu prekinili prav varovanci Dejana Grabića, do želenega rezultata pa so prišli na podoben način kot pred tem v Murski Soboti. V slabih vremenskih razmerah se je lepota umaknila borbi, na strani domačinov je bila (še posebej ob odločilnem zadetku) tudi boginja Fortuna. Možje v rumenem so dokazali, da se znajdejo v vseh razmerah, že pregovorno zahtevno igrišče v Kidričevem pa tako ne bi smelo predstavljati prevelike težave. Ali pač?

Kdo je vroč?

Šiškarji so se edinega zadetka na tekmi z Domžalami veselili po strelu Mustafe Nukića. Čeprav se je žoga vmes odbila od Roka Kidriča, zadetku pa je botrovalo tudi slabo posredovanje Grege Sorčana, gre zasluge v veliki meri pripisati prav 30-letnemu napadalcu. Nukić v zadnjih tednih tudi sicer doživlja preporod, konec novembra je zabil najprej Mariboru, potem pa še Celju. Bo razpoložen tudi v Kidričevem?

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so v duhu veselega decembra pripravili dobrodelno akcijo, s katero želijo pomagati mladim nogometašem iz socialno šibkejših okolij. Otrokom lahko pomagamo z nakupom simbolične vstopnice za mestni derbi z Olimpijo (tekma bo na sporedu v torek) ali pa z namenitvijo dela dohodnine. V Spodnji Šiški bodo delovanju svoje nogometne šole namenili tudi celoten izkupiček od prodaje klubskih koledarjev.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo do točke ob koncu tekme
    Nogometaši Aluminija in Brava so se v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA