Pred tekmo: Aluminij - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

ALUMINIJ - CELJE

29. avgust 2020, ob 21.00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani pretekli konec tedna niso prišli v Ljudski vrt, tekma z Mariborčani, ki bi bila sicer na sporedu v nedeljskih popoldanskih urah, pa je bila registrirana z rezultatom 3:0 za domačine. Nezavidljiv začetek sezone za četo Slobodana Gruborja in voda na mlin vijoličastih, hkrati pa bo šumarje skrbelo predvsem dejstvo, da žoge v nogah niso imeli že dober mesec. Trenutna podoba rdeče-belih je zaenkrat torej zavita v tančico skrivnosti, vse bo precej bolj jasno v soboto, ko v goste prihajajo aktualni prvaki iz knežjega mesta. Bo na koncu pretehtala neuigranost Aluminija ali utrujenost Celja, ki je še pred nekaj dnevi bilo trd boj v kvalifikacijah za UEFA Ligo prvakov?

Slobodan Grubor, trener NK Aluminij: "Celje je aktualni državni prvak, zagotovo v goste prihaja dobra ekipa, ki ima samozavest. Ne vem, če bodo utrujeni zaradi težkega razporeda, mi se s tem ne obremenjujemo. V tekmo bomo šli kot v vsako, torej na zmago. Naredili bomo vse, da  v uvodnem domačem obračunu zadržimo točke doma."

Kdo je vroč?

Kot rečeno, trenutna situacija v kidriški slačilnici ni povsem jasna, kljub temu pa lahko s precejšnjo gotovostjo trdimo, da bo Slobodan Grubor v soboto računal na Mihaela Klepača in Nikolo Leka. Seznamu nosilcev igre, ki so tudi po poletni tržnici ostali v šumi, lahko med drugimi dodamo še Jureta Matjašiča in Nemanjo Jakšića. Omeniti velja Aljaža Krefla, starega znanca prvoligaških zelenic, ki je v Kidričevo prišel po epizodi pri Rudarju.

Ali ste vedeli?

Medsebojne tekme Aluminija in Celja v pretekli sezoni so ponudile kar nekaj zanimivih rezultatov. Prva dva obračuna sta se končala z 0:0, na ostalih dveh prvenstvenih tekmah pa so z 2:0 slavili Celjani. Februarja je za knežje slavje poskrbel Mitja Lotrič, junija se je poleg kapetana med strelce vpisal še Dario Vizinger. Kakšno zgodbo bosta ekipi spisali letos?

CELJE

Prepoved nastopa: /

Vstop v novo sezono so si v celjskem taboru zagotovo predstavljali nekoliko drugače. Resda so aktualni prvaki tekmovalno obdobje otvorili z zmago nad irskim Dundalkom, a je bil to tudi zadnji pozitiven rezultat, ki so ga v preteklih tednih vpisali varovanci Dušana Kosiča. Prva prvenstvena tekma se je končala v korist gostov iz Prekmurja, z 0:2 so bili v soboto boljši Muraši. Na domačih tleh se grofom tako ni izšlo po načrtih, so pa zato toliko več pozornosti usmerjali v spopad z Moldejem. Norvežani so bili za v Evropi neizkušene Celjane naposled le premočan tekmec, a rumeno-modri ostajajo na mednarodnem prizorišču – evropsko pot nadaljujejo v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo Europa. Bodo ta konec tedna uspešni tudi v domačih logih?

Matic Vrbanec, vezist NK Celje: "Tekma je pomembna tako kot vsaka druga. Ciljamo na tri točke. Za nami je evropski teden, prikazali smo dobro igro, kar je odlično izhodišče za sobotni obračun. Motivirani smo, da dosežemo prvo zmago v sezoni."

Kdo je vroč?

Pretekli konec tedna Celjani niso resneje ogrozili črno-belih vrat, še najbližje zadetku je v 24. minuti prišel Luka Kerin, a je njegov strel švignil mimo desne vratnice. Prvaki so bili zato toliko nevarnejši v sredo, mrežo Moldeja je po nekaj nevarnih poizkusih uspelo zatresti Mitji Lotriču. Komu pa drugemu? Kapetan je izkoristil zavrnjeno žogo Luke Kerina in okroglo usnje s slabšo nogo poslal za hrbet gostujočega vratarja.

Ali ste vedeli?

Grofje bi z nekaj sreče lahko preskočili kar celoten tretji krog kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo, v katerem so se znašli po izpadu proti Norvežanom. Ponedeljkov žreb v Nyonu bo izmed desetih ekip (poražencev drugega kroga kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov) namreč izbral dva srečneža in ju neposredno uvrstil kar v "play-off" za skupinski del tekmovanja. Se bo varovancem Dušana Kosiča nasmehnila boginja Fortuna?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.08.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Nogometaši Aluminija in Celja so se v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem razšli brez golov.

DELI NA